Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Μεϊμαράκης: «Δεν είναι αριστερή η Κυβέρνηση»

Μεϊμαράκης: «Δεν είναι αριστερή η Κυβέρνηση»

Ελλάδα | 31/07/2015 - 20:59
Μεϊμαράκης: «Δεν είναι αριστερή η Κυβέρνηση»
Τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Focus. Διαβάστε ορισμένα από τα σημεία της συνέντευξης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε ήδη έξι μήνες στην εξουσία. Αν και υποσχέθηκε στους Έλληνες ‘’τον ουρανό με τ’ άστρα’’ οδηγεί από τότε τη χώρα προς τα πίσω. Μετά το καταστροφικό πρώτο εξάμηνο και την εισαγωγή των ελέγχων κυκλοφορίας κεφαλαίων πρέπει να υπολογίζουμε ότι η ύφεση θα ξεπερνάει το 3%. Αυτό σημαίνει αυτομάτως αύξηση της ανεργίας», δήλωσε σε ερώτηση που του έγινε για πως αξιολογεί την μέχρι τώρα επίδοση της κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή, απαντώντας αν θεωρεί τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αξιόπιστο, ο κ. Μεϊμαράκης, τόνισε ότι: «Εμένα ως Έλληνα με ανησυχεί ιδιαίτερα, όταν τίθενται τέτοια ερωτήματα για τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Ο Τσίπρας είναι ο Πρωθυπουργός μας, εκπροσωπεί τη χώρα, την οποία αγαπώ. Τί είναι για μένα επίσης εξίσου αδιαπραγμάτευτο: Το ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει ένα σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Αυτό δεν επιτρέπεται να αλλάξει με τίποτα» ενώ ξεκαθάρισε ότι  δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίζει σε κάθε περίπτωση για το τρίτο δανειακό πρόγραμμα με την Κυβέρνηση.   

«Πιστεύω στη δύναμη της πολιτικής συνεννόησης. Εμείς δεν θέλαμε μια οποιαδήποτε συμφωνία με τους πιστωτές. Αλλά μια συμφωνία που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο και θα μας οδηγήσει στο δρόμο της ανάπτυξης», συμπλήρωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Σε ερώτηση που του έγινε αν πραγματικά πιστεύει ότι η Ελλάδα θα εισπράξει 50 δισεκατομμύρια από την πώληση κρατικής περιουσίας, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε ότι «αυτή είναι μία απαίτηση των δανειστών μας. Φρονώ ότι αυτή και άλλες σημερινές απαιτήσεις είναι εξαιρετικά δύσκολο να υλοποιηθούν. Στην οικονομική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα, αποκλείεται να αξιοποιηθεί σε πραγματικές τιμές η δημόσια περιουσία. Ένα παράδειγμα: Οι τιμές των ακινήτων έχουν καταρρεύσει έως και 70%».

«Για το συνταξιοδοτικό όριο ηλικίας και τον απαιτούμενο αριθμό χρόνων μπορούμε να συζητήσουμε. Πιστεύω, ωστόσο, ότι όσον αφορά τους μισθούς και πάνω απ’ όλα όσον αφορά τις ήδη χαμηλές συντάξεις των Ελλήνων, που έχουν ήδη περικοπεί πολλές φορές, δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω μειώσεις», σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο νέων μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις.

Σχολιάζοντας τα σενάρια που θέλουν το Grexit, να αποτελεί την καλύτερη επιλογή, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επισήμανε ότι « Η συζήτηση για ένα Grexit δεν έχει νόημα. Η ιδιότητα του μέλους στην Ευρώπη είναι μη αναστρέψιμη. Όποιος εισέρχεται στο ευρώ, λαμβάνει την απόφαση αυτή μια για πάντα. Όποιος αυτοβούλως αποχωρεί από το ευρώ, δε θα εισέλθει ποτέ ξανά στο club αυτό. Για το λόγο αυτό πρέπει να πω επίσης: ότι θεωρώ την πρόταση του Ομοσπονδιακού Υπουργού Οικονομικών, κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ μη κατανοητή. Εάν καταστήσουμε την οικονομική κατάσταση μίας ευρωπαϊκής χώρας κεντρικό κριτήριο για την ιδιότητα του μέλους του Ευρώ, το κοινό νόμισμα θα καταρρεύσει την επόμενη εβδομάδα».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «αντί να αποδυναμώσουμε το Ευρώ, οφείλουμε να το ενισχύσουμε, λόγου χάρη με τη συζήτηση που ήδη γίνεται για έναν Ευρωπαίο Υπουργό Οικονομικών, για τον οποίο θα πρέπει βεβαία να συζητήσουμε ποιες αρμοδιότητες θα του δοθούν. Η λύση επομένως δεν ονομάζεται Grexit. Η λύση έγκειται σε μία ακόμη πιο αποτελεσματική συνεργασία, μία ακόμη στενότερη προσέγγιση, μία ακόμη πιο ισχυρή Ευρώπη», ενώ υπογράμμισε ότι «πρέπει στην Ευρώπη να προσέξουμε τρομερά να μην επιτρέψουμε ένα αμιγώς οικονομικό θέμα να ανακόψει την εμβάθυνσή μας (την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση). Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μας συνδέουν, από παλιά, πολλά άλλα θέματα, όπως η Ειρήνη, η Ελευθερία, η Ασφάλεια, η Εκπαίδευση και ασφαλώς οι κοινές μας πολιτιστικές αξίες».

«Η Ελλάδα κατηγορείται συχνά ότι δήθεν μόνο παίρνει από την Ευρώπη. Ωστόσο, η χώρα μας έχει συμβάλει σημαντικά στην ασφάλεια και σταθερότητα της Ευρώπης. Γεωπολιτικά βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικά δύσκολο τμήμα του κόσμου – συνορεύουμε με διαφορετικά θρησκευτικά και πολιτιστικά περιβάλλοντα. Απλά να σας υπενθυμίσω: Δεν είναι πολύς καιρός από τότε που τα Βαλκάνια ήταν μία εμπόλεμη περιοχή. Η Ελλάδα χρησιμεύει, εδώ και δεκαετίες, ως άγκυρα σταθερότητας στην περιοχή. Αυτή η ανεκτίμητη αξία (που έχουμε εμείς) για την Ευρώπη υποτιμάται αρκετά συχνά» ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Η Κυβέρνηση Τσίπρα δεν είναι μία αριστερή κυβέρνηση. Οι αριστεροί πολιτικοί επαινούν συχνά τους εαυτούς τους για το ότι μάχονται για τους πιο αδύναμους μίας κοινωνίας. Αλλά όταν κλείνεις τις τράπεζες και επιτρέπεις να περιμένουν οι πιο αδύναμοι στις ουρές, ο ένας πίσω από τον άλλο, ποιο είναι το αριστερό πρόσημο σε αυτό; Πού είναι το αποτύπωμα της αριστερής πολιτικής σε σχέση με τη χαμένη γενιά των νέων Ελλήνων, οι οποίοι βλέπουν μία μόνο διέξοδο, δηλαδή τη μετανάστευση; Πού και πώς υποστηρίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τους τόσο πολλούς ανέργους στη χώρα;», δήλωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αναφερόμενος στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν η Νέα Δημοκρατία, αρνείται τις ευθύνες που τις αναλογούν, απάντησε: «Κάθε άλλο! Σας θυμίζω ότι και σε εμάς, στην αρχή της κυβερνητικής μας θητείας, το 2012, βρέθηκε μπροστά μας η επιλογή, εάν θα έπρεπε να κλείναμε τις τράπεζες και να δείχναμε με το δάχτυλο τους “κακούς Ευρωπαίους“, που ίσως να μας είχε αποφέρει την εύνοια κάποιων ψηφοφόρων. Εμείς αποκλείσαμε, χωρίς δεύτερη κουβέντα, οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο. Αντιθέτως κάποιοι Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ λένε ανοιχτά: “οι άνθρωποι θα το συνηθίσουν”. Φανταστείτε τι σκέπτονται! Και αυτό υποτίθεται ότι είναι μία αριστερή κυβέρνηση; Για πολλούς ψηφοφόρους θα υπάρξει σύντομα μία απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα και μεγάλη απογοήτευση».

Ο κ. Μεϊμαράκης, σχολίασε και την κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά:  «Πρώτον: Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να είχε επιλύσει τα εσωτερικά του προβλήματα πολύ νωρίτερα και όχι σε μία περίοδο, στην οποία πραγματικά δεν υπάρχει καθόλου χρόνος, για να αναλώνονται σε εσωκομματικό πόλεμο χαρακωμάτων. Δεύτερον, ελπίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει επιτέλους αντιμέτωπος με την πραγματικότητα και θα αρχίσει, πάνω σε αυτή τη βάση, να κάνει πολιτική. Τρίτον: Έχουμε πολύ δύσκολες και εξαιρετικά αγωνιώδεις ημέρες μπροστά μας. Στηρίξαμε τον κ. Τσίπρα στο Κοινοβούλιο, διότι είμαστε πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα πρέπει να κατοχυρώσει τη θέση της στην Ευρώπη και στο ευρώ. Αλλά δεν είμαστε το στήριγμα του Τσίπρα. Εναπόκειται σε αυτόν να φέρει την – κατά την άποψή του – καλύτερη λύση για τη χώρα. Τι θα συμβεί μετέπειτα, θα το δούμε».

Ερωτηθείς για το πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πάει σε νέες εκλογές ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε:  «Γιατί να το κάνει; Ο κ. Τσίπρας έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης των Ελλήνων ψηφοφόρων, μόλις τον περασμένο Ιανουάριο. Τώρα οφείλει να αποδείξει ότι θα κάνει το καθήκον του. Νέες εκλογές θα ήταν, στην παρούσα φάση, όχι μόνο αντιπαραγωγικές, αλλά και μοιραίες».


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Ελλάδα

Πρόστιμο 250.000 ευρώ σε ινστιτούτο αισθητικής

Ανακοίνωση από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Κορωνοϊός: 246 «έσπασαν» την καραντίνα – Ανησυχία για χαλάρωση…

Το τελευταίο περιστατικό και τα μεγάλα πρόστιμα

Τα τρία στάδια του lockdown το καλοκαίρι

Έτσι θα γίνουν τα έκτακτα lockdown, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο

9 νέα κρούσματα - 183 νεκροί συνολικά

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.058

Κορωνοϊός: Το καλό και το κακό σενάριο για την Ελλάδα

Γιατί οι ειδικοί φοβούνται μία νέα έκρηξη

Στους 183 οι νεκροί από τον κορωνοϊό - Πέθανε 83χρονη

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων

Επίθεση με βιτριόλι: Τι λέει η οδηγός ταξί - Η περούκα, η…

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση με το βιτριόλι

Ανοίγουν νωρίτερα τα γυμναστήρια -Σήμερα οι ανακοινώσεις

Πότε αναμένεται η επαναλειτουργία τους

Επίθεση με βιτριόλι: «Καθαρά» βίντεο και φωτογραφικά καρέ…

Τα επεξεργασμένα καρέ από τις κάμερες ασφαλείας

ΕΟΦ: Απαγόρευσε αντισηπτικό διάλυμα

Αποσύρονται από την αγορά τα προϊόντα

Ηλεία: Εγκεφαλικά νεκρή 27χρονη λίγο μετά τον τοκετό

Η Δώρα εργαζόταν μέχρι και τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της χωρίς να παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Κανένας θάνατος - 7 νέα κρούσματα στη χώρα

Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο - 2.915 συνολικά

Νομοσχέδιο – Παιδεία: Αλλαγές από το νηπιαγωγείο μέχρι…

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας - Όλες οι αλλαγές

Ρόδος: Ποιος ήταν ο νεκρός που έθαψαν… κατά λάθος - Σοκαρισμένη…

Εισαγγελική έρευνα για το… μακάβριο λάθος

Συντριβή ελικοπτέρου στο Ιόνιο: Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια…

Μια 23χρονη στρατιωτικός ήταν το πρώτο θύμα η οποία, όπως είχε γράψει το neakriti, πριν το τραγικό συμβάν έπαιζε γκάιντα στη Σούδα.

Κορωνοϊός: 174 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κατέληξε 78χρονος στο "Αττικόν"

Kάτω από το 1% του πληθυσμού ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων

Οι εξελίξεις για τον Κορωνοϊό στη χώρα μας

Κεραμέως για σχολεία: Τι θα γίνει με το ολοήμερο - Ποια η…

"Το άνοιγμα των σχολείων δεν θα γίνει πριν την 1η Σεπτεμβρίου".

172 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Πέθανε 82χρονη

Η γυναίκα νοσηλευόταν στον «Ευαγγελισμό»

Εκ περιτροπής εργασία: Από 1η Ιουνίου οι μειώσεις μισθών…

Σε νέο καθεστώς, χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι από τον Ιούνιο - Αναλυτικά παραδείγματα

Γυμναστήρια, κινηματογράφοι: Ν' ανοίξουν νωρίτερα, μελετά…

Νωρίτερα να ξεκινήσει η τέλεση γάμων και λοιπές δεξιώσεις - Πιθανή ημερομηνία

Σύψας: Τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή να ανοίξουν τα…

Δεν μας τρομάζουν τα εισαγόμενα κρούσματα

Κορωνοϊός: Στους 170 οι νεκροί

Κατέληξε 91χρονη

Πρόστιμα μέχρι και 100.000 € στα σούπερ μάρκετ που δε δηλώνουν…

Η πλατφόρμα e-Καταναλωτής αναγράφει τις τιμές των προϊόντων σε όλα τα σούπερ μάρκετ

Κορωνοϊός: Στους 169 οι νεκροί στην χώρα μας

«Κατέληξε» ένας 79χρονος στο ΑΧΕΠΑ

Τσιόδρας: Βέβαιο ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Οι κλειστοί χώροι στους οποίους έχει παρατηρηθεί μεγαλύτερη μετάδοση του ιού

Θετικοί στον κορωνοϊό 2 διασώστες του ΕΚΑΒ – Σε καραντίνα…

Σήμερα το πρωί βγήκαν τα αποτελέσματα

«Restart Tourism»: Πότε «ανοίγει» ο τουρισμός – Από αυτές τις…

Πρόκειται για 19 χώρες που παρουσιάζουν καλά επιδημιολογικά στοιχεία, μέχρι στιγμής

Με κορωνοϊό οκτώ μηνών βρέφος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παίδων»

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων νοσηλεύεται οκτώ μηνών βρέφος με κορωνοϊό

167 νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Κατέληξε 89χρονος στο…

Ο άνδρας είχε πολλαπλά υποκείμενα νοσήματα

Ανοίγει η εστίαση: χρήσιμα Tips για τους επαγγελματίες

Συμβουλές για την εφαρμογή των μέτρων και παγίδες που πρέπει να αποφύγουν

Μετακινήσεις εκτός νομού: Έτσι θα ταξιδεύουμε με αεροπλάνα,…

Ενημέρωση για τις μετακινήσεις εκτός νομού

Τραγωδία με 4 νεκρούς στο Λουτράκι - Συγκλονίζουν τα βίντεο…

Οι 4 άντρες βρέθηκαν σε βάθος 20 μέτρων και οι πρώτες αναφορές σχετικά για τον θάνατό τους κάνουν λόγο για ασφυξία - Η επιχείρηση της ΕΜΑΚ έγινε υπό τον φόβο έκρηξης στο…

Ανοίγουν αύριο Κυριακή οι εκκλησίες - Τι πρέπει να γνωρίζουν…

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος καλεί στην τήρηση όλων των μέτρων για τον κορωνοϊό, ενώ αύριο ανοίγουν οι εκκλησίες στη χώρα

Έτσι θα ταξιδεύουμε με τα πλοία - Όλα τα νέα μέτρα

Ποιες πτήσεις «ανοίγουν» και ποιες παραμένουν σε αναστολή

Μητσοτάκης: Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με διπλή κρίση - Παράδειγμα…

Η παρέμβασή του στην παγκόσμια σύνοδο της Boston Consulting Group

Σ.Τσιόδρας: Ο ιός μπορεί να μη φύγει ποτέ από τη ζωή μας

Μπορεί ο κορωνοϊός να γίνει ενδημικός ιός;

Πρόστιμα έως 20.000 ευρώ για τους παραβάτες σε οργανωμένες…

Τσουχτερά πρόστιμα στους απείθαρχους επιχειρηματίες

Κορωνοϊός: Πότε ο κλιματισμός μπορεί να είναι επικίνδυνος…

Τι ανέφεραι Ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και υγιεινής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στην εκπομπή "ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ" της ΚΡΗΤΗ TV

Πότε ανοίγουν καφετέριες, εστιατόρια, γυμναστήρια και…

Οριστικές ημερομηνίες: Όλα όσα δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης

16 νέα κρούσματα στη χώρα μας -Τρεις νέοι θάνατοι

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.760 - Στους 155 οι νεκροί

Αυτό είναι το νέο ωράριο στα σούπερ μάρκετ

Παραμένουν τα υφιστάμενα μέτρα κατά του κορωνοϊού

"Αποφεύγετε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς" οι 7 κανόνες του…

Πως θα μείνουμε προστατευμένοι από τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Στους 152 οι νεκροί στην χώρα μας

Ένας 80χρονος έχασε την μάχη

Παπαθανάσης: Από 1η Ιουνίου ανοίγει η εστίαση με τα νέα…

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «εντός του Ιουνίου θα λειτουργήσουν και οι εσωτερικοί χώροι των επιχειρήσεων»

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.