Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Με στόχο τον απεγκλωβισμό τους - Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα προσφεύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Με στόχο τον απεγκλωβισμό τους - Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα προσφεύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Ελλάδα | 30/04/2016 - 21:25
Με στόχο τον απεγκλωβισμό τους - Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα προσφεύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Με βασικό στόχο τον απεγκλωβισμό τους τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα προσφεύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όπου αναδεικνύουν το αδιέξοδο που βρίσκονται αντιμετωπίζοντας κακές έως και άθλιες συνθήκες διαβίωσης σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Την ίδια ώρα κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε «ευρωκαταδίκη» της Ελλάδας αλλά και σε επιβολή χρηματικών αποζημιώσεων σε βάρος της.

Οι εισαγγελικές Αρχές σε συνεννόηση με αστυνομικές και διοικητικές υπηρεσίες βρίσκονται ήδη σε έναν «αγώνα δρόμου», καθώς οι πρώτες 14 προσφυγές προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο «χτύπησαν το καμπανάκι» για έναν επιπλέον κίνδυνο που προβάλλει για τη χώρα, να υποχρεωθεί και σε αποζημιώσεις, πέρα από τις προφανέστατες δυσκολίες διαχείρισης του προσφυγικού προβλήματος και των μαζικών ροών το τελευταίο έτος, όπως αναφέρει το ethnos.gr. 

Τα νομολογιακά δεδομένα είναι ήδη αρνητικά για τη χώρα μας στο Ευρωδικαστήριο για τον τρόπο αντιμετώπισης των ασυνόδευτων ανηλίκων, με «ευρωκαταδίκη» που ήλθε σχεδόν προ 5ετίας και με απόφαση που επέβαλε στην ελληνική πολιτεία να καταβάλει σε ασυνόδευτο ανήλικο (15χρονο όταν έφθασε στη Λέσβο) αποζημίωση 16.000 ευρώ επειδή εκτέθηκε σε «απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση». Μάλιστα, η εκτέλεση της συγκεκριμένης «ευρωκαταδίκης» και η συμμόρφωση της Ελλάδας σε αυτήν βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της επιτήρησης από την αρμόδια Επιτροπή Υπουργών, μέσα από ειδικά προβλεπόμενη «ενισχυμένη διαδικασία».

Συναγερμός

Οι πρώτες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που υποβλήθηκαν από 7 ασυνόδευτους ανήλικους σήμαναν συναγερμό στις ελληνικές Αρχές, καθώς σε πρώτη φάση έπρεπε να εντοπιστούν ανάμεσα σε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, ιδίως στον πολυπληθέστερο αυτοσχέδιο καταυλισμό της Ειδομένης, ώστε να τους παρασχεθούν οι κατάλληλες για ασυνόδευτα παιδιά συνθήκες φιλοξενίας, υγειονομικής περίθαλψης κ.λπ. Την ίδια στιγμή υπάρχουν αντίστοιχες προσφυγές προς το Ευρωδικαστήριο και από άλλους ασυνόδευτους ανηλίκους, ενώ σειρά παίρνουν και ενήλικοι που ήδη διαμαρτύρονται προς τις αρμόδιες Αρχές για κακές συνθήκες διαβίωσης, έλλειψη υγειονομικής περίθαλψης, νομικής βοήθειας, κατάλληλης ενημέρωσης κ.λπ.

Η χώρα έχει «βεβαρημένο μητρώο» και για την αντιμετώπιση των ενήλικων προσφύγων και μεταναστών με περσινή «ευρωκαταδίκη» και υποχρέωση αποζημίωσης με 6.500 ευρώ όχι μόνο για τις άθλιες συνθήκες κράτησης 35χρονου Ιρανού, που περίμενε για άσυλο, αλλά και επειδή υπό συνθήκες ελευθερίας είχε αφεθεί στην τύχη του, άστεγος, στον δρόμο, χωρίς φαΐ, δουλειά, πρόσβαση σε τουαλέτα, μέχρι που τον περιέθαλψε κάποια ΜΚΟ.

Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αντιμετώπιση των σημερινών καταστάσεων, ο υπερπληθυσμός των προσφύγων και των μεταναστών, η αδυναμία προώθησής τους σε κέντρα φιλοξενίας, η αναπόφευκτα εξαιρετικά καθυστερημένη αντιμετώπιση σχετικών αιτημάτων (που απαιτεί και την αποκέντρωση των χιλιάδων αιτημάτων χορήγησης άδειας παραμονής για εξαιρετικούς λόγους, αφού οι σχετικές συναντήσεις έχουν ήδη προκαθοριστεί μέχρι τα τέλη του χρόνου!), η διαμονή υπό κάκιστες συνθήκες στο ύπαιθρο (σε χωράφια, σε λιμάνια κ.λπ.) αλλά και σε κέντρα, με ελλιπή ενημέρωση, υποδομή, ιατρική περίθαλψη κ.λπ., δρομολογούν με μαθηματική ακρίβεια ένα νέο «κύμα» προσφυγών, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Το Ευρωδικαστήριο σε πρώτη φάση απέρριψε 5 αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που έκαναν ασυνόδευτοι ανήλικοι (οι οποίοι αναζητούνται το τελευταίο διάστημα), υπογραμμίζοντας όμως ταυτόχρονα την υποχρέωση της χώρας, σε περίπτωση που εμφανιστούν, να φροντίσει άμεσα για την προστασία τους τηρώντας κατά γράμμα την ισχύουσα νομοθεσία και τις δεσμεύσεις της απέναντι σε ανηλίκους.

Αυτό σημαίνει, σε γενικές γραμμές, ότι δεν μπορεί να τεθούν υπό συνθήκες κράτησης ως ανήλικοι, ενώ πρέπει να τους παρασχεθεί πλήρης υγειονομική περίθαλψη, καθεστώς προσωρινής φιλοξενίας σε ειδικά κέντρα χωριστά από ενηλίκους, αλλά και να ενεργοποιηθεί γι' αυτούς το νομοθετικό πλαίσιο για το προσωρινό καθεστώς κηδεμονίας, με φροντίδα για την αναζήτηση της οικογένειάς τους και της επανένωσης με αυτήν κ.λπ.

Παράλληλα εκκρεμούν στο Ευρωδικαστήριο άλλες 9 προσφυγές ασυνόδευτων ανηλίκων από τη Συρία, το Ιράν, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν.

Οι εισαγγελικές Αρχές κινήθηκαν ζητώντας τον εντοπισμό τους, κυρίως στις περιοχές της Ειδομένης και της Χαλκιδικής, αφού υπήρχαν πληροφορίες ότι κάποιοι από τους ανηλίκους φιλοξενούνταν σε Αστυνομικά Τμήματα.

Παράλληλα, υπέδειξαν ότι πρέπει άμεσα να μεταφερθούν σε Κέντρα Προσωρινής Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, κατά προτίμηση σε δομές φιλοξενίας για ανηλίκους.

Εν όψει της ανάγκης να υπερασπιστεί η χώρα τη θέση της, ότι τηρεί δηλαδή το προστατευτικό καθεστώς για τους πρόσφυγες και ιδίως για τα ασυνόδευτα παιδιά, κάποια εντοπίστηκαν και δόθηκε η διαβεβαίωση ότι τους παρασχέθηκε υγειονομική περίθαλψη σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, του Πολυκάστρου, του Κιλκίς, σε ιατρικά κέντρα κ.λπ., καθώς και ότι οδηγήθηκαν σε ΚΠΦ.

Οι τοπικές συνοριακές Αρχές φύλαξης εξήγησαν πόσο δύσκολος είναι ο εντοπισμός τους, καθώς σε σχετικό προ μηνός έγγραφο υπολογίζονταν σε 20.000 άτομα οι ευρισκόμενοι στον πρόχειρο καταυλισμό της Ειδομένης.

Παραβιάσεις

Στις προσφυγές τίθεται ζήτημα παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ασυνόδευτων ανηλίκων. Παράλληλα, Αφγανοί κυρίως ενήλικοι έχουν προβάλει εγγράφως αναλυτικούς ισχυρισμούς για το ότι διέφυγαν από τους Ταλιμπάν και ήλθαν με τα παιδιά τους (ή χάνοντας μέλη των οικογενειών τους) στην Ελλάδα, περπατώντας από το Πακιστάν, το Ιράν, την Τουρκία, μέσω Εβρου ή πλωτού μέσου σε ελληνικό νησί.

Καταγγέλλων διαμαρτύρεται ότι στο φυλάκιο του Εβρου βρέθηκαν 56 άτομα σε κελί χωρητικότητας 6χ8 μ. με 2 τουαλέτες, από τις οποίες λειτουργούσε μόνο η μία, χωρίς φρέσκο αέρα, στριμωγμένοι σε κάποια κρεβάτια χωρίς κουβέρτες. Αλλος αναφέρεται στο περπάτημα 70 χλμ., με το παιδί στους ώμους μέχρι την Ειδομένη, διαμαρτυρόμενος ότι τα λεωφορεία είναι μόνο για τους Σύρους, όπως και τα «χαρτάκια» που δίνονται για φαγητό, περιγράφοντας με απελπισία την παραμονή στις λάσπες, τους άρρωστους με βρογχίτιδα. Aλλος διαμαρτύρεται ότι είναι άστεγος, πεινασμένος, χωρίς νομική βοήθεια και περίθαλψη, με ακατάλληλα ρούχα, εγκλωβισμένος για μεγάλο διάστημα για το αίτημα ασύλου.

Οι αρμόδιες Αρχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου εν όψει της «ευρωκαταδίκης» της χώρας για τους ασυνόδευτους ανηλίκους, καθώς η πολιτεία εύκολα μπορεί να βρεθεί «με την πλάτη στον τοίχο» στην εξέλιξη των σχετικών προσφυγών.

Τέλος, μία απίστευτη καταγγελία διερευνάται από τις εισαγγελικές Αρχές, καθώς στην Ειδομένη υπήρξε πληροφορία ότι κάποιοι εξέδιδαν μια 13χρονη κοπέλα έναντι 3 ευρώ. Η ενεργοποίηση της Αστυνομίας δεν επιβεβαίωσε την καταγγελία, αλλά οι Αρχές διέταξαν προκαταρκτική εξέταση.

Δικαίωση για 15χρονο που φιλοξενούνταν στη Λέσβο

Στην υπόθεση η οποία αναφέρεται συνεχώς στη σχετική αλληλογραφία μεταξύ των Αρχών, ο ασυνόδευτος ανήλικος (15χρονος) είχε φιλοξενηθεί λίγες μέρες υπό άθλιες συνθήκες (λόγω και του υπερπληθυσμού) στο Κέντρο της Λέσβου (που αργότερα έκλεισε).

Με βάση τις καταγγελίες βρέθηκαν υπό συνθήκες κράτησης 850 άτομα (με χωρητικότητα το πολύ για 300), ενώ υπήρχαν 200 ασυνόδευτοι ανήλικοι, 150 γυναίκες, με 50 παιδιά υπό συνθήκες ανθυγιεινές, χωρίς κατάλληλη ενημέρωση για τα δικαιώματά τους και το νομικό πλαίσιο (δεν ήταν σε όλους κατανοητό), με έλλειψη διερμηνέων. Υπήρχαν 2 WC για περισσότερα από 100 άτομα, ενώ ουσιαστική βοήθεια παρείχαν ΜΚΟ (ξένες και ελληνικές) χωρίς την κατάλληλη συμμετοχή και φροντίδα των εθνικών Αρχών. Επισημαίνονται -μεταξύ άλλων- και κατά καιρούς εξεγέρσεις, απεργία πείνας, κάψιμο στρωμάτων, αναγκαστική αποχώρηση ιατρών - εθελοντών απέναντι σε συνθήκες υγειονομικής βόμβας. Επικρίνεται το γεγονός ότι συχνότατα οι ανήλικοι εμφανίζονταν δηλωμένοι σαν να συνοδεύονται από εξάδελφό τους (κάτι που περιλαμβανόταν και σε σχετικό έντυπο), ενώ οι ίδιοι το αρνούνταν.

Απαράδεκτες συνθήκες

Ο ανήλικος που δικαιώθηκε στο «Ευρωδικαστήριο» κρίθηκε ότι βρέθηκε υπό απαράδεκτες, εξευτελιστικές συνθήκες για παιδί, που του προκάλεσαν μεγάλο φόβο, άγχος και αγωνία (ακόμα και υπό καθεστώς ελευθερίας, αφού αναγκάστηκε να κοιμηθεί στο λιμάνι της Λέσβου, έστω και για ένα βράδυ), με αποτέλεσμα όταν τον περιέθαλψε ΜΚΟ να μη μπορεί να κοιμηθεί στο σκοτάδι, να μη μιλάει, να μη τρώει για σημαντικό διάστημα. Οι ενστάσεις της πολιτείας ότι οι υποδομές δεν επαρκούσαν λόγω των μαζικών αφίξεων και εκείνη την περίοδο (10άδων ατόμων) δεν ανέκοψαν την «ευρωκαταδίκη», καθώς αυτό που κυρίως μέτρησε ήταν η αδυναμία εξασφάλισης των νόμιμων προϋποθέσεων για την πιο ευάλωτη κατηγορία.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Ελλάδα

Πρόστιμο 250.000 ευρώ σε ινστιτούτο αισθητικής

Ανακοίνωση από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Κορωνοϊός: 246 «έσπασαν» την καραντίνα – Ανησυχία για χαλάρωση…

Το τελευταίο περιστατικό και τα μεγάλα πρόστιμα

Τα τρία στάδια του lockdown το καλοκαίρι

Έτσι θα γίνουν τα έκτακτα lockdown, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο

9 νέα κρούσματα - 183 νεκροί συνολικά

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.058

Κορωνοϊός: Το καλό και το κακό σενάριο για την Ελλάδα

Γιατί οι ειδικοί φοβούνται μία νέα έκρηξη

Στους 183 οι νεκροί από τον κορωνοϊό - Πέθανε 83χρονη

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων

Επίθεση με βιτριόλι: Τι λέει η οδηγός ταξί - Η περούκα, η…

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση με το βιτριόλι

Ανοίγουν νωρίτερα τα γυμναστήρια -Σήμερα οι ανακοινώσεις

Πότε αναμένεται η επαναλειτουργία τους

Επίθεση με βιτριόλι: «Καθαρά» βίντεο και φωτογραφικά καρέ…

Τα επεξεργασμένα καρέ από τις κάμερες ασφαλείας

ΕΟΦ: Απαγόρευσε αντισηπτικό διάλυμα

Αποσύρονται από την αγορά τα προϊόντα

Ηλεία: Εγκεφαλικά νεκρή 27χρονη λίγο μετά τον τοκετό

Η Δώρα εργαζόταν μέχρι και τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της χωρίς να παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Κανένας θάνατος - 7 νέα κρούσματα στη χώρα

Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο - 2.915 συνολικά

Νομοσχέδιο – Παιδεία: Αλλαγές από το νηπιαγωγείο μέχρι…

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας - Όλες οι αλλαγές

Ρόδος: Ποιος ήταν ο νεκρός που έθαψαν… κατά λάθος - Σοκαρισμένη…

Εισαγγελική έρευνα για το… μακάβριο λάθος

Συντριβή ελικοπτέρου στο Ιόνιο: Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια…

Μια 23χρονη στρατιωτικός ήταν το πρώτο θύμα η οποία, όπως είχε γράψει το neakriti, πριν το τραγικό συμβάν έπαιζε γκάιντα στη Σούδα.

Κορωνοϊός: 174 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κατέληξε 78χρονος στο "Αττικόν"

Kάτω από το 1% του πληθυσμού ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων

Οι εξελίξεις για τον Κορωνοϊό στη χώρα μας

Κεραμέως για σχολεία: Τι θα γίνει με το ολοήμερο - Ποια η…

"Το άνοιγμα των σχολείων δεν θα γίνει πριν την 1η Σεπτεμβρίου".

172 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Πέθανε 82χρονη

Η γυναίκα νοσηλευόταν στον «Ευαγγελισμό»

Εκ περιτροπής εργασία: Από 1η Ιουνίου οι μειώσεις μισθών…

Σε νέο καθεστώς, χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι από τον Ιούνιο - Αναλυτικά παραδείγματα

Γυμναστήρια, κινηματογράφοι: Ν' ανοίξουν νωρίτερα, μελετά…

Νωρίτερα να ξεκινήσει η τέλεση γάμων και λοιπές δεξιώσεις - Πιθανή ημερομηνία

Σύψας: Τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή να ανοίξουν τα…

Δεν μας τρομάζουν τα εισαγόμενα κρούσματα

Κορωνοϊός: Στους 170 οι νεκροί

Κατέληξε 91χρονη

Πρόστιμα μέχρι και 100.000 € στα σούπερ μάρκετ που δε δηλώνουν…

Η πλατφόρμα e-Καταναλωτής αναγράφει τις τιμές των προϊόντων σε όλα τα σούπερ μάρκετ

Κορωνοϊός: Στους 169 οι νεκροί στην χώρα μας

«Κατέληξε» ένας 79χρονος στο ΑΧΕΠΑ

Τσιόδρας: Βέβαιο ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Οι κλειστοί χώροι στους οποίους έχει παρατηρηθεί μεγαλύτερη μετάδοση του ιού

Θετικοί στον κορωνοϊό 2 διασώστες του ΕΚΑΒ – Σε καραντίνα…

Σήμερα το πρωί βγήκαν τα αποτελέσματα

«Restart Tourism»: Πότε «ανοίγει» ο τουρισμός – Από αυτές τις…

Πρόκειται για 19 χώρες που παρουσιάζουν καλά επιδημιολογικά στοιχεία, μέχρι στιγμής

Με κορωνοϊό οκτώ μηνών βρέφος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παίδων»

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων νοσηλεύεται οκτώ μηνών βρέφος με κορωνοϊό

167 νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Κατέληξε 89χρονος στο…

Ο άνδρας είχε πολλαπλά υποκείμενα νοσήματα

Ανοίγει η εστίαση: χρήσιμα Tips για τους επαγγελματίες

Συμβουλές για την εφαρμογή των μέτρων και παγίδες που πρέπει να αποφύγουν

Μετακινήσεις εκτός νομού: Έτσι θα ταξιδεύουμε με αεροπλάνα,…

Ενημέρωση για τις μετακινήσεις εκτός νομού

Τραγωδία με 4 νεκρούς στο Λουτράκι - Συγκλονίζουν τα βίντεο…

Οι 4 άντρες βρέθηκαν σε βάθος 20 μέτρων και οι πρώτες αναφορές σχετικά για τον θάνατό τους κάνουν λόγο για ασφυξία - Η επιχείρηση της ΕΜΑΚ έγινε υπό τον φόβο έκρηξης στο…

Ανοίγουν αύριο Κυριακή οι εκκλησίες - Τι πρέπει να γνωρίζουν…

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος καλεί στην τήρηση όλων των μέτρων για τον κορωνοϊό, ενώ αύριο ανοίγουν οι εκκλησίες στη χώρα

Έτσι θα ταξιδεύουμε με τα πλοία - Όλα τα νέα μέτρα

Ποιες πτήσεις «ανοίγουν» και ποιες παραμένουν σε αναστολή

Μητσοτάκης: Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με διπλή κρίση - Παράδειγμα…

Η παρέμβασή του στην παγκόσμια σύνοδο της Boston Consulting Group

Σ.Τσιόδρας: Ο ιός μπορεί να μη φύγει ποτέ από τη ζωή μας

Μπορεί ο κορωνοϊός να γίνει ενδημικός ιός;

Πρόστιμα έως 20.000 ευρώ για τους παραβάτες σε οργανωμένες…

Τσουχτερά πρόστιμα στους απείθαρχους επιχειρηματίες

Κορωνοϊός: Πότε ο κλιματισμός μπορεί να είναι επικίνδυνος…

Τι ανέφεραι Ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και υγιεινής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στην εκπομπή "ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ" της ΚΡΗΤΗ TV

Πότε ανοίγουν καφετέριες, εστιατόρια, γυμναστήρια και…

Οριστικές ημερομηνίες: Όλα όσα δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης

16 νέα κρούσματα στη χώρα μας -Τρεις νέοι θάνατοι

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.760 - Στους 155 οι νεκροί

Αυτό είναι το νέο ωράριο στα σούπερ μάρκετ

Παραμένουν τα υφιστάμενα μέτρα κατά του κορωνοϊού

"Αποφεύγετε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς" οι 7 κανόνες του…

Πως θα μείνουμε προστατευμένοι από τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Στους 152 οι νεκροί στην χώρα μας

Ένας 80χρονος έχασε την μάχη

Παπαθανάσης: Από 1η Ιουνίου ανοίγει η εστίαση με τα νέα…

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «εντός του Ιουνίου θα λειτουργήσουν και οι εσωτερικοί χώροι των επιχειρήσεων»

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.