Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete PlusΜε σκάνερ θα ελέγχουν τους... ιδιοκτήτες κατοικίδιων στα Χανιά

Με σκάνερ θα ελέγχουν τους... ιδιοκτήτες κατοικίδιων στα Χανιά

Κρήτη | 12/04/2018 - 21:28
Με σκάνερ θα ελέγχουν τους... ιδιοκτήτες κατοικίδιων στα Χανιά
Μέτρα ενημέρωσης αλλά και καταστολής για την μείωση των αδέσποτων - Τους παραβάτες θα "συλλαμβάνει" με σκάνερ η αστυνομία, πρόστιμο μέχρι 300 ευρώ στους παραβάτες

Τι αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη- Ο δήμος ζητά από τους πολίτες να συμμορφωθούν με το νόμο, όταν ως δήμος δεν ακολουθεί τη νομοθεσία

Συντονισμένες δράσεις με τη συνεργασία του δήμου Χανίων, της αστυνομίας και φιλοζωικών σωματείων για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων, αναμένεται να ενεργοποιηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και θα περιλαμβάνουν ένα συνδυασμό ενημερωτικών ενεργειών αλλά και αυστηρών μέτρων καταστολής.

Στόχος είναι αρχικά να υπάρξει μια εκστρατεία ενημέρωσης προς τους πολίτες για την υποχρεωτική ηλεκτρονική σήμανση του ζώου που μέχρι τώρα δεν τηρείται από μεγάλο αριθμό ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων, ενώ θα ακολουθήσουν και έλεγχοι στους δρόμους μέσω ειδικού σκάνερ σε πολίτες που κυκλοφορούν με ζώα συντροφιάς για να διαπιστωθεί αν τηρούν αυτήν τους την υποχρέωση.

Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται οτι θα "χτυπηθεί" το πρόβλημα των αδέσποτων στη ρίζα του καθως ο μεγαλύτερος αριθμός αδέσποτων που υπάρχουν στα Χανιά, προέρχονται από δεσποζόμενα ζώα που έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους.

Ο άξονας των δράσεων που θα ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα από την "συμμαχία" δήμου Χανίων, αστυνομίας και φιλοζωικών σωματείων συζητήθηκε κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο δήμο Χανίων μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων ενώ το παρών στη συνάντηση έδωσε ο δήμαρχος Χανίων, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μιχάλης Βλαχάκης., ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων Γιώργος Λυμπινάκης και η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου “Η Προστασία των Ζώων” και της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Νατάσα Μπομπολάκη.

Έλεγχοι με σκάνερ στους πολίτες με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ξεκάθαρο από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς οτι είναι διατεθειμένοι να διαθέσουν προσωπικό και υποδομή προκειμένου να ληφθούν τόσο τα μέτρα ενημέρωσης όσο όμως και καταστολής ενώ στους παραβάτες θα επιβληθούν αυστηρά πρόστιμα που ανέρχονται μέχρι και τα 300 ευρώ, σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν με την υποχρεωτική ηλεκτρονική σήμανση του ζώου.

Όπως επισημάνθηκε στη σύσκεψη θα υπάρξει μια περίοδος χάριτος όπου θα εφαρμοστούν στοχευμένες δράσεις ενημέρωσης σε κεντρικούς δρόμους των Χανίων, με το δήμαρχο Χανίων να προτείνει την δημιουργία σχετικής καμπάνιας και τηλεοπτικού σποτ, με πρωτοβουλία του δήμου. Μετά το πέρας ωστόσο αυτής της περιόδου θα ακολουθήσουν πιο αυστηρά μέτρα που θα περιλαμβάνουν τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους πολιτών στο δρόμο που κυκλοφορούν με δεσποζόμενα ζώα.

Από την πλευρά της τοπικής ΕΛΑΣ, ο κ. Λυμπινάκης διαβεβαίσε οτι η αστυνομία παρά τον φόρτο εργασίας, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, θα διαθέσει τόσο το απαραίτητο προσωπικό όσο όμως και ένα ειδικό σκάνερ που απαιτείται για την εφαρμογή των ελέγχων, ενώ και ο δήμος Χανίων διαθέτει σχετικό μηχάνημα.

Εκπρόσωποι φιλοζωικών σωματείων που παρέστησαν στη σύσκεψη εξέφρασαν την πεποίηθηση οτι καταρχήν οι ενημερωτικές δράσεις αναμένεται να έχουν θετικό αποτέλεσμα καθώς στο παρελθόν καμπάνια για την στείρωση οδήγησαν σε πολλαπλασιασμό των επισκέψεων σε ιδιωτικούς κτηνιάτρους με σκοπό τη στείρωση των ζώων.

Οι πολίτες να τηρούν το νόμο όχι όμως και ο δήμος;

Την ώρα ωστόσο που ο δήμος ζητά -και σωστά - από τους πολίτες να εφαρμόζουν το νόμο και να συμμορφωθούν με τις υποχρεώσεις τους, ο δήμος Χανίων αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που ορίζει ο νόμος και αφορούν την απομάκρυνση αδέσποτων ζώων και την ύπαρξη δημοτικού κτηνιατρείου και δομών ικανών να στηρίξουν μια πολιτική για τα αδέσποτα.

Το χρόνιο πρόβλημα της απουσίας δημοτικού κτηνιατρείου και της έλλειψης υποδομών για την εφαρμογή της νομοθεσίας και την απομάκρυνση των αδέσποτων από δημόσιους χώρους, "έπεσε στο τραπέζι" τόσο από τον Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων όσο όμως και από τον ίδιο τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ο οποίος παραδέχτηκε οτι λόγω της απουσίας του κτηνιατρείου δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως πρέπει η βάση δεδομένων για όσα άτομα δικαιούνται ζώα συντροφιάς. Μάλιστα ζήτημα αυτό τέθηκε μετ'επιτάσεως από τον κ. Λυμπινάκη ο οποίος τόνισε οτι τόσα χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα και το πρόβλημα της απουσίας του δημοτικού κτηνιατρείου εξακολουθεί να υφίσταται.

Ο κ. Βλαχάκης τόσο κατά τη διάρκεια της σύσκεψης όσο κατά τη διάρκεια δηλώσεών του μετά το πέρας αυτής, σημείωσε οτι έχουν προκηρυχθεί από το δήμο Χανίων 4 θέσεις κτηνιάτρων και μια θέση βοηθού κτηνίατρου και υπάρχει αναμονή για την έγκριση των θέσεων από το αρμόδιο Υπουργείου. Πρόσθεσε οτι ήδη είναι στον "αέρα" η μια θέση κτηνιάτρου, με σχέση παροχής υπηρεσιών προς τον δήμο Χανίων ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον.

Δείτε τι δήλωσε ο κ. Βλαχάκης μετά το πέρας της σύσκεψης

"Ξεκινάμε μια προσπάθεια εκ νέου, πιο συστηματικά αυτήν την φορά περιορισμού των αδέσποτων ζώων... Θα ξεκινήσει πρώτα μια ευρεία καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για τις υποχρεώσεις του ως προς το οτι πρέπει να έχουν τσιπάκι, ηλεκτρονική σήμανση στα κατοικίδιά τους και ζητήσαμε μια φορά το μήνα η ΕΛΑΣ να κάνει μια καμπάνια μοιράζοντας υλικό προς τους πολίτες και μια φορά το μήνα να προχωρά σε συγκεκριμένους ελέγχους τόσο σε κεντρικά σημεία της πόλης όσο και τις γειτονιές", σημείωσε η κ. Μπομπολάκη απευθύνοντας έκκληση στους δημότες να επισκεφτούν κάποιοιν ιδιωτικό κτηνίατρο και να προμηθευτούν το τσιπ καθώς το πρόστιμο μη τήρησης του νόμου ανέρχεται στα 300 ευρώ.

flashnews.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Σχόλια

comments powered by Disqus
Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"Ειδήσεις Κρήτη

Κρήτη όπως... Βραζιλία! Μέχρι και καφέ θα μπορούμε να παράγουμε

Η κλιματική αλλαγή έχει αυξήσει τις καλλιεργητικές μας δυνατότητες

Νέα στοιχεία για το πέρασμα του Μ. Ναπολέοντα από την Κρήτη;

Νέα στοιχεία για το πέρασμα του Μ. Ναπολέοντα από την Κρήτη;

Από την Κρήτη στον ημιτελικό του "Ελλάδα έχεις ταλέντο"

Τρεις τενόροι, ο Luvuyo, o Simangaliso και ο Sandile, συμμετείχαν στο χθεσινό επεισόδιο του "Ελλάδα έχεις ταλέντο" και εντυπωσίασαν τους θεατές και τους κριτές.

Ξεχνούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους - Ανεμβολίαστο των…

Τι λένε οι ειδικοί και ποιες είναι οι βασικότερες αιτίες

Καταστάσεις ντροπής… στον Μυλοπόταμο, κάνουν μάθημα λίγες…

Μαθητές δεύτερης κατηγορίας στον Μυλοπόταμο - Οι γονείς τους, καταγγέλλουν ότι ακόμη δεν διδάσκονται μαθήματα στα οποία θα κληθούν να εξεταστούν

Βροχερός θα παραμείνει ο καιρός τη Δευτέρα - Πού θα βρέξει…

Φθινοπωρινός αναμένεται να διατηρηθεί ο καιρός και τη Δευτέρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους

Η πηγή των Χανίων για την οποία κατατέθηκε φάκελος αναγνώρισης…

Η διαδικασία βρίσκεται ακόμα σε εξελιξη - Ο φάκελός της βρίσκεται στην Επιτροπή Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων προς εξέταση

Αποκαλύψεις σοκ για απαγορευμένα φυτοφάρμακα στην Κρήτη

Σκοτώνουν ελέφαντα! Παρασκευάζονται σε παράνομα εργαστήρια σε Τουρκία - Βουλγαρία και καταλήγουν στο πιάτο μας μέσω ενός καλά στημένου κυκλώματος λαθρεμπορίας

Στην Κρήτη η μεγαλύτερη σήραγγα της Ευρώπης

Δείτε τη μεγαλύτερη σήραγγα στην Ευρώπη, με τις εργασίες να βρίσκονται πλέον στην τελική ευθεία.

Έστησαν παραδοσιακό ρακοκάζανο στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων…

Μύρισε τσικουδιά το Παλιό Λιμάνι - Τσικουδιά, μουσική και χορός σε μια βραδιά όπως παλιά

Μεθυσμένοι τουρίστες έκαναν άνω κάτω ξενοδοχείο της Ιεράπετρας

Η αστυνομία κατάφερε να ηρεμήσει τους Πολωνούς… ταραξίες

Αυξήθηκαν τα κρούσματα καρκίνου στην Κρήτη: 210 νέα περιστατικά…

210 νέα περιστατικά σε 8 μήνες στην Ογκολογική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων

Κρήτη: Μειωμένες κρατήσεις τον Σεπτέμβριο για τους Γερμανούς

Μειωμένες οι κρατήσεις το Σεπτέμβριο

Μας αφήνει το καλοκαίρι: Νεφώσεις, βροχές και μικρή πτώση…

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για κάθε νομό

Κρήτη: Στις κάλπες οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ

Εκλογές πραγματοποιούνται στην Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας σήμερα Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Σοβαρό τροχαίο: Τραυματίστηκε η οδηγός μοτοσικλέτας

Δείτε φωτογραφίες από τον τόπο του ατυχήματος

Χαρίζονται χωράφια σε νέους και απόρους

Το Δημόσιο δίνει γη - Εφαρμόζεται ο νόμος του 2012

Sos για την Κρήτη – Σε 100 χρόνια ανέβηκε η θερμοκρασία στο…

Σοκάρουν τα επιστημονικά στοιχεία για την κλιματική αλλαγή

Εταιρεία τυποποίησης ελαιολάδου από τα Χανιά ταξιδεύει…

Η εταιρεία Ψαρουδάκης ΑΕ ανοίγεται στις αγορές του εξωτερικού και λανσάρει την νέα εταιρική ταυτότητα της

Επαναλειτουργεί στην Κρήτη το παράρτημα της Αθλητικής…

Άρχισαν ήδη να προγραμματίζονται αθλητικές διοργανώσεις

Υπόθεση ασέλγειας 13χρονης - Διεκόπη η δίκη λόγω ασθένειας…

Για τα τέλη Οκτωβρίου η υπόθεση που είχε συγκλονίσει την Κρήτη

Έρχονται επιδοτήσεις - Πάνω από 70 εκατ. ευρώ στους Κρητικούς…

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πληρωθεί και ένα συνολικό ποσό 21 εκατομμυρίων ευρώ σε ολόκληρη τη χώρα

Απολογούνται οι νεαροί που έκλεψαν τα… χαρίσματα ενός…

Σήμερα οδηγούνται στον ανακριτή

Κρήτη: Δεν έμεινε τίποτα όρθιο από την έκρηξη στο ρακοκάζανο…

Μέχρι τις Μοίρες ακούστηκε, όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες, η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σε ρακοκάζανο στο Πετροκεφάλι, προκαλώντας εκτός από την πυρκαγιά…

Παρενόχλησε σεξουαλικά 13χρονη την ώρα της εξέτασης - Σήμερα…

Στο σκαμνί ο τεχνικός ορθοπαιδικών μηχανημάτων που είχε σοκάρει την Κρήτη

"Πέταξε" και τον Σεπτέμβριο το αεροδρόμιο Ηρακλείου

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το εννεάμηνο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου του 2018 προκύπτει σταθερή άνοδος στην αεροπορική κίνηση της χώρας.

Ο Κρητικός που έβαλε "φωτιά" στο "The Voice"

Oι Κρητικοί δεν σταματούν να μας εντυπωσιάζουν με τις φωνές τους στο "The Voice".

Αδιάθετο παραμένει το περσινό λάδι

Οι ελαιοπαραγωγοί, δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα μόνο στη διάθεση του περυσινού λαδιού, αλλά και στην εξαιρετικά μικρή νέα σοδειά

Ήρθε το φθινόπωρο: Πόσο θα «κρατήσουν» οι βροχές στην Κρήτη;

Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας στην Κρήτη – Τι αναφέρει ο μετεωρολόγος, κ. Μανόλης Λέκκας

Χανιά: Κυνηγός σκότωσε κατά λάθος τον φίλο του

Φως στα αίτια της τραγωδίας θα δώσει η νεκροψία νεκροτομή

Μετά τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης... έπιασε το δοξάρι!

Η συγκινητική ιστορία της Δήμητρας Ιορδανίδου

Κρήτη: Συννεφιασμένος ο καιρός - Που θα βρέξει

Συννεφιασμένο είναι σήμερα Πέμπτη 11 Οκτωβρίου το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη, με πιθανότητα βροχής σε διάφορες περιοχές.

Κρήτη: Ανησυχία για ληγμένα φυτοφάρμακα - Η απάντηση για…

Ανησυχία σε ανθρώπους που εργάζονται στον ψεκασμό και παραγωγούς προκάλεσε μια παρτίδα σκευασμάτων

Στο ΦΕΚ η απόφαση για τα 2.000 ευρώ στους πυρόπληκτους φοιτητές

Μετά την καταστροφική φωτιά στο Πανεπιστήμιο

Αξίζει στην Κρήτη ένα μέλλον μαύρο όσο το πετρέλαιο;

Η 8η Οκτωβρίου 2018 μπορεί να αποδειχθεί μαύρη μέρα για την Κρήτη.

Η Κρήτη μπορεί ν’ αναπτύξει τον τουρισμό με σκάφη αναψυχής…

Τριήμερο πρόγραμμα στο Επιμελητήριο Λασιθίου με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης

«Βροχή» οι παραβάσεις στους δρόμους

Πόσες βεβαιώθηκαν στην Κρήτη

Ένα μήνα μετά το πρώτο κουδούνι και τα κενά στα σχολεία…

Ξεπερνούν τις 300 οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Μετέφερε το παιδί στο πορτ μπαγκάζ του... κάμπριο (φωτο)

Μάλλον οι ιδιοκτήτες Smart που είναι και γονείς έχουν τις ίδιες επικίνδυνες ιδέες

Viral η... Κρητικιά κατσίκα που ακροβατεί πάνω σε αχλαδιά

Δείτε το video με την κατσίκα που τρώει τα φύλλα μιας αχλαδιάς

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Έρχονται βροχές στην Κρήτη

Το φθινοπωρινό του πρόσωπο αναμένεται να μας δείξει ο καιρός μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο

Εξήντα χρόνια ιστορίας με τον Καφέ Δανδάλη

Σταθερά στην κορυφή - Αλάνθαστη συνταγή επιτυχίας

Συνελήφθησαν δύο νεαροί Χανιώτες για την κλοπή των χαρισμάτων…

Ένας 18χρονος και ένας 20χρονος πίσω από την απίστευτη κλοπή των χαρισμάτων από νιόπαντρο ζευγάρι

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων
Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.