Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete PlusΜε σκάνερ θα ελέγχουν τους... ιδιοκτήτες κατοικίδιων στα Χανιά

Με σκάνερ θα ελέγχουν τους... ιδιοκτήτες κατοικίδιων στα Χανιά

Κρήτη | 12/04/2018 - 21:28
Με σκάνερ θα ελέγχουν τους... ιδιοκτήτες κατοικίδιων στα Χανιά
Μέτρα ενημέρωσης αλλά και καταστολής για την μείωση των αδέσποτων - Τους παραβάτες θα "συλλαμβάνει" με σκάνερ η αστυνομία, πρόστιμο μέχρι 300 ευρώ στους παραβάτες

Τι αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη- Ο δήμος ζητά από τους πολίτες να συμμορφωθούν με το νόμο, όταν ως δήμος δεν ακολουθεί τη νομοθεσία

Συντονισμένες δράσεις με τη συνεργασία του δήμου Χανίων, της αστυνομίας και φιλοζωικών σωματείων για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων, αναμένεται να ενεργοποιηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και θα περιλαμβάνουν ένα συνδυασμό ενημερωτικών ενεργειών αλλά και αυστηρών μέτρων καταστολής.

Στόχος είναι αρχικά να υπάρξει μια εκστρατεία ενημέρωσης προς τους πολίτες για την υποχρεωτική ηλεκτρονική σήμανση του ζώου που μέχρι τώρα δεν τηρείται από μεγάλο αριθμό ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων, ενώ θα ακολουθήσουν και έλεγχοι στους δρόμους μέσω ειδικού σκάνερ σε πολίτες που κυκλοφορούν με ζώα συντροφιάς για να διαπιστωθεί αν τηρούν αυτήν τους την υποχρέωση.

Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται οτι θα "χτυπηθεί" το πρόβλημα των αδέσποτων στη ρίζα του καθως ο μεγαλύτερος αριθμός αδέσποτων που υπάρχουν στα Χανιά, προέρχονται από δεσποζόμενα ζώα που έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους.

Ο άξονας των δράσεων που θα ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα από την "συμμαχία" δήμου Χανίων, αστυνομίας και φιλοζωικών σωματείων συζητήθηκε κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο δήμο Χανίων μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων ενώ το παρών στη συνάντηση έδωσε ο δήμαρχος Χανίων, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μιχάλης Βλαχάκης., ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων Γιώργος Λυμπινάκης και η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου “Η Προστασία των Ζώων” και της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Νατάσα Μπομπολάκη.

Έλεγχοι με σκάνερ στους πολίτες με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ξεκάθαρο από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς οτι είναι διατεθειμένοι να διαθέσουν προσωπικό και υποδομή προκειμένου να ληφθούν τόσο τα μέτρα ενημέρωσης όσο όμως και καταστολής ενώ στους παραβάτες θα επιβληθούν αυστηρά πρόστιμα που ανέρχονται μέχρι και τα 300 ευρώ, σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν με την υποχρεωτική ηλεκτρονική σήμανση του ζώου.

Όπως επισημάνθηκε στη σύσκεψη θα υπάρξει μια περίοδος χάριτος όπου θα εφαρμοστούν στοχευμένες δράσεις ενημέρωσης σε κεντρικούς δρόμους των Χανίων, με το δήμαρχο Χανίων να προτείνει την δημιουργία σχετικής καμπάνιας και τηλεοπτικού σποτ, με πρωτοβουλία του δήμου. Μετά το πέρας ωστόσο αυτής της περιόδου θα ακολουθήσουν πιο αυστηρά μέτρα που θα περιλαμβάνουν τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους πολιτών στο δρόμο που κυκλοφορούν με δεσποζόμενα ζώα.

Από την πλευρά της τοπικής ΕΛΑΣ, ο κ. Λυμπινάκης διαβεβαίσε οτι η αστυνομία παρά τον φόρτο εργασίας, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, θα διαθέσει τόσο το απαραίτητο προσωπικό όσο όμως και ένα ειδικό σκάνερ που απαιτείται για την εφαρμογή των ελέγχων, ενώ και ο δήμος Χανίων διαθέτει σχετικό μηχάνημα.

Εκπρόσωποι φιλοζωικών σωματείων που παρέστησαν στη σύσκεψη εξέφρασαν την πεποίηθηση οτι καταρχήν οι ενημερωτικές δράσεις αναμένεται να έχουν θετικό αποτέλεσμα καθώς στο παρελθόν καμπάνια για την στείρωση οδήγησαν σε πολλαπλασιασμό των επισκέψεων σε ιδιωτικούς κτηνιάτρους με σκοπό τη στείρωση των ζώων.

Οι πολίτες να τηρούν το νόμο όχι όμως και ο δήμος;

Την ώρα ωστόσο που ο δήμος ζητά -και σωστά - από τους πολίτες να εφαρμόζουν το νόμο και να συμμορφωθούν με τις υποχρεώσεις τους, ο δήμος Χανίων αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που ορίζει ο νόμος και αφορούν την απομάκρυνση αδέσποτων ζώων και την ύπαρξη δημοτικού κτηνιατρείου και δομών ικανών να στηρίξουν μια πολιτική για τα αδέσποτα.

Το χρόνιο πρόβλημα της απουσίας δημοτικού κτηνιατρείου και της έλλειψης υποδομών για την εφαρμογή της νομοθεσίας και την απομάκρυνση των αδέσποτων από δημόσιους χώρους, "έπεσε στο τραπέζι" τόσο από τον Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων όσο όμως και από τον ίδιο τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ο οποίος παραδέχτηκε οτι λόγω της απουσίας του κτηνιατρείου δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως πρέπει η βάση δεδομένων για όσα άτομα δικαιούνται ζώα συντροφιάς. Μάλιστα ζήτημα αυτό τέθηκε μετ'επιτάσεως από τον κ. Λυμπινάκη ο οποίος τόνισε οτι τόσα χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα και το πρόβλημα της απουσίας του δημοτικού κτηνιατρείου εξακολουθεί να υφίσταται.

Ο κ. Βλαχάκης τόσο κατά τη διάρκεια της σύσκεψης όσο κατά τη διάρκεια δηλώσεών του μετά το πέρας αυτής, σημείωσε οτι έχουν προκηρυχθεί από το δήμο Χανίων 4 θέσεις κτηνιάτρων και μια θέση βοηθού κτηνίατρου και υπάρχει αναμονή για την έγκριση των θέσεων από το αρμόδιο Υπουργείου. Πρόσθεσε οτι ήδη είναι στον "αέρα" η μια θέση κτηνιάτρου, με σχέση παροχής υπηρεσιών προς τον δήμο Χανίων ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον.

Δείτε τι δήλωσε ο κ. Βλαχάκης μετά το πέρας της σύσκεψης

"Ξεκινάμε μια προσπάθεια εκ νέου, πιο συστηματικά αυτήν την φορά περιορισμού των αδέσποτων ζώων... Θα ξεκινήσει πρώτα μια ευρεία καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για τις υποχρεώσεις του ως προς το οτι πρέπει να έχουν τσιπάκι, ηλεκτρονική σήμανση στα κατοικίδιά τους και ζητήσαμε μια φορά το μήνα η ΕΛΑΣ να κάνει μια καμπάνια μοιράζοντας υλικό προς τους πολίτες και μια φορά το μήνα να προχωρά σε συγκεκριμένους ελέγχους τόσο σε κεντρικά σημεία της πόλης όσο και τις γειτονιές", σημείωσε η κ. Μπομπολάκη απευθύνοντας έκκληση στους δημότες να επισκεφτούν κάποιοιν ιδιωτικό κτηνίατρο και να προμηθευτούν το τσιπ καθώς το πρόστιμο μη τήρησης του νόμου ανέρχεται στα 300 ευρώ.

flashnews.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Σχόλια

comments powered by Disqus
Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"Ειδήσεις Κρήτη

Κρήτη: Καλοκαιρινός ο καιρός - Δείτε την πρόβλεψη ανά νομό

Αίθριος ο καιρός σήμερα στην Κρήτη με θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 28 βαθμούς Κελσίου με μεταβλητούς ανέμους έντασης μέχρι 3 μποφόρ.

Παρουσία αρκετού κόσμου κηδεύτηκε ο 43χρονος Μανώλης Κοκολάκης

Το τελευταίο αντίο στον 43χρονο που έχασε τη ζωή του στην Ελούντα, όταν έπεσε στην θάλασσα ενώ ήταν στην μπουλντόζα εκτελώντας εργασίες, είπαν το μεσημέρι της Τρίτης…

Το κτήριο της ΔΕΗ κατέλαβαν οι εργαζόμενοι-εικόνες

Το κτίριο της ΔΕΗ στο Ρέθυμνο κατέλαβαν εργαζόμενοι το πρωί σε ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στο νομοσχέδιο πώλησης της επιχείρησης.

Κηρυγμένες ως αρχαιολογικός χώρος αλλά… παραμελημένες…

Tα φαινόμενα έλλειψης προστασίας και εγκατάλειψης του αρχαιολογικού χώρου του καναλιού και των αλυκών της Ελούντας στο νομό Λασιθίου

Απολογήθηκε η ξαδέλφη του Πολάκη για την υπόθεση του θανάτου…

Η αναισθησιολόγος επανέλαβε αυτό που υποστήριζε εξ αρχής, ότι έκανε αυτό που θεωρούσε επιστημονικά σωστό

Κρητικός αγρότης βρήκε το πιο ζουμερό τσαμπί με μανταρίνια

Ο Νίκος Βιδάκης πήγε στο περιβόλι του με τους ολάνθιστους καρπούς και ανέβηκε στη μανταρινιά για να κόψει τα τελευταία φρούτα της σεζόν.

Ξεσκονίστειτε τα πατίνια σας - Αγώνας με ιστορικό σκοπό

Ένας διαφορετικός, εναλλακτικός αγώνας με σκοπό την ιστορική ενθύμηση θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο.

Ένα ακόμη «πρόσωπο» έκρυβε ο… μαϊμού ταγματάρχης και...…

Ο 46χρονος έχει ήδη καταδικαστεί για απάτη σε βάρος πολυάριθμων θυμάτων του.

Έπεσε στο κενό από τον 2ο όροφο νοσοκομείου νέος σε ηληκία…

Σοβαρό περιστατικό συνέβη στο νοσοκομείο Χανίων με την πτώση ενός άνδρα από όροφο

Αποχαιρετούν συγγενείς και φίλοι τον 38χρονο που "πήρε"…

Ο άτυχος χειριστής, εργαζόταν σε έργο οδοποιίας, όταν για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους βρέθηκε με το μηχάνημα στη θάλασσα.

Πέθανε ο 100χρονος Νεοζηλανδός ήρωας από τη Μάχη της Κρήτης

Πέθανε, σε ηλικία 100 ετών,ο Νεοζηλανδός βετεράνος της Μάχης της Κρήτης, Roye Hammond.

Ελούντα: Φωτογραφίες από τον τόπο της τραγωδίας

Μοιραίο έμελλε να είναι το μεροκάματο για τον άτυχο άνδρα από την Ελούντα όταν έπεσε από ύψος 40 μέτρων.

Κρήτη: Ένοχος και στο Εφετείο για τη δολοφονία του Μανώλη

Την ποινή των ισοβίων, κάθειρξη 15 ετών και φυλάκιση 10 μηνών, επέβαλε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης σε 36 χρόνο κτηνοτρόφο από την περιοχή των Κεραμειών

Ενημέρωση μαθητών για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας

και την τσάντα πολλαπλών χρήσεων του Ε.Σ.Δ.Α.Κ.

Πατέρας δύο ανήλικων παιδιών ο άτυχος 43χρονος που σκοτώθηκε…

Συγκλονίζει το ατύχημα που συνέβη σήμερα το πρωί στην περιοχή της Ελούντας και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο χειριστής της μπουλντόζας.

Τραγική η πρωτιά της Κρήτης στα εργατικά ατυχήματα

Παραμένει η περιοχή με τα περισσότερα ατυχήματα στη χώρα

Δίχως ναυαγοσώστες κινδυνεύουν να μείνουν οι παραλίες

"Το νέο προεδρικό διάταγμα για το ναυαγοσωστικό έργο έχει πολλά θετικά στοιχεία όμως είναι αδύνατον να εφαρμοστεί από φέτος"

Σήμερα η απόφαση για την δολοφονία του νεαρού κτηνοτρόφου…

«Μία ζωή θα το κουβαλάω πάνω μου και θα με τρώει. 6 χρόνια είμαι μέσα στη φυλακή και 6 χρόνια σκέφτομαι αυτό το πράγμα.»

Ο καιρός στην Κρήτη για αυτήν την εβδομάδα

Από τον μετεωρολόγο Μιχάλη Καρακατσάνη

Κρήτη: Πότε θα μειωθούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ - Όλος ο σχεδιασμός…

Την επίσπευση της «μεγάλης» διασύνδεσης της Κρήτης με το ηπειρωτικό δίκτυο ηλεκτροδότησης μέσω Αττικής,

«Χτυπούν» εκκλησίες βάζοντας στο... μάτι τάματα

Πολλά τα κρούσματα σε εκκλησίες στο Ρέθυμνο

Βγήκε ανάποδα στην Εθνική απ΄τον Κόμβο των Μουρνιών και…

Ο δικυκλιστής πήγαινε κανονικά στην πορεία του όταν ένα ΙΧ βγήκε ανάποδα στην εθνική και τον χτύπησε

Κρήτη: Έζησε περισσότερο από 105 χρόνια...

Ήταν πάνω από 105 χρόνων ο Αντώνης Ζαχαριουδάκης, από τα Πηγαϊδάκια, που έφυγε από τη ζωή χθες το απογεύματα.

Νέα προσφυγή κατά της παραδοσιακής τσικουδιάς!

Συναγερμός έχει σημάνει στη διοίκηση της Ομοσπονδίας Αμπελουργών-Αμβυκούχων Ελλάδος

«Βόμβα» για τα ληγμένα φυτοφάρμακα – Τι πρέπει να πληρώσουν…

Καμία δυνατότητα δεν έχει ένας παραγωγός στην Κρήτη να διαθέσει σε ειδικό φορέα καταστροφής φυτοφαρμάκων τα ληγμένα του φυτοφάρμακα

Πτήσεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Σητείας από τις 3 Μαΐου

Φέτος αναμένονται δέκα πτήσεις εβδομαδιαίως από χώρες της Σκανδιναβίας, τη Γερμανία και τη Γαλλία

Μια Χανιώτισσα Γενική Διευθύντρια σε ΜΚΟ που στηρίζεται…

Πρόκειται για την Μη Κυβερνητική Οργάνωση SolidarityNow

Μέσα στην 5ετία η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης

Σύμφωνα με την ΡΑΕ εφεξής η κατασκευή των μεγάλων διασυνδέσεων δεν θα επιβαρύνει σε καμία φάση τους καταναλωτές

Γίνεται πιο ασφαλές και λειτουργικό το λιμάνι της Ιεράπετρας

Μετά από προσπάθειες σχεδόν δέκα χρόνων ξεκίνησε το πολύπαθο έργο προστασίας του λιμανιού της Ιεράπετρας.

Τροχαίο ατύχημα στην πόλη των Χανίων

Στο νοσοκομείο οδηγός δικύκλου μετά απο σύγκρουση με αυτοκίνητο

Έναν χρόνο μετά και παραμένει μία ζούγκλα ο δρόμος!

Απόλυτη αδιαφορία για το βασικό εθνικό δίκτυο της ανατολικής Κρήτης

Πότε εξασθενούν οι άνεμοι - Έρχεται αποπνικτική ατμόσφαιρα…

Με ισχυρούς ανέμους, πτώση της θερμοκρασίας και αυξημένες νεφώσεις ξύπνησαν οι κάτοικοι σε όλες τις μεγάλες πόλεις της βόρειας Κρήτης το πρωί του Σαββάτου.

Πέταξαν τα σκουπίδια τους και μετέτρεψαν τον χώρο σε αυτοσχέδια…

Μόλυνση και εστία κινδύνου ,σε πρώτο πλάνο μία ανάσα από αθλητική εγκατάσταση.

Κατεβάζει διακόπτες η ΔΕΗ στην Κρήτη με 48ώρες απεργίες

Με 48ώρες επαναλαμβανόμενες απεργίες οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ καταδεικνύουν την αντίθεση τους στην επιχειρούμενη εκποίηση της εταιρείας.

Πύρινος «εφιάλτης» κοντά στο Αντισκάρι με σύμμαχο τους…

Άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής στο σημείο για να αποφευχθούν τα χειρότερα

Συνελήφθη 38χρονος για κλοπή

Συνελήφθη, στο Ρέθυμνο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνης 38χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για κλοπή.

Κρήτη: Πήρε φωτιά ο κινητήρας του φορτηγού εν κινήσει

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, στις 08:00 το πρωί

Στις….διαδικασίες το πρόγραμμα δακοκτονίας

Απάντηση του Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης σε Ερώτηση των Βουλευτών του ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη, Νίκου Μωραίτη και Σταύρου Τάσσου

Αναβαθμίζεται η τουριστική σχολή Κρήτης

Αναβαθμίζονται οι τουριστικές σπουδές στην Ελλάδα με επίκεντρο την Κρήτη.

Κρήτη: Έτοιμη η Πυροσβεστική για την νέα αντιπυρική περίοδο

Την διαβεβαίωση ότι οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής είναι έτοιμες να εφαρμόσουν σε μέγιστο βαθμό το σχεδιασμό για την αντιπυρική περίοδο έδωσε σήμερα από τα Χανιά

Ξεκίνησε η ανέλκυση του μοιραίου Mirage από το σκάφος του…

Την επιχείρηση έχει αναλάβει η ερευνητική ομάδα του ΕΛΚΕΘΕ, ενώ μαζί τους βρίσκονται και μέλη της Επιτροπής Διερεύνησης του Αεροπορικού Ατυχήματος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές στη Μεσαρά λόγω έλλειψης ασθενοφόρου

ΘΕΜΑ: Σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές στη Μεσαρά λόγω έλλειψης ασθενοφόρου

Τι απαντά η οικογένεια της ανήλικης στη δικηγόρο του ορθοπεδικού…

Η δικηγόρος της οικογένειας απαντά για την "αθωότητα" που υποστηρίζει η συνήγορος του ορθοπεδικού τεχνικού.

Το ευχαριστήριο μήνυμα της αναισθησιολόγου από την Εντατική

Είχε τραυματιστεί σε τροχαίο με ασθενοφόρο

Στάχτη και αποκαΐδια…μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών

Καταστράφηκαν με καύση κατασχεθέντες ποσότητες

Μειωμένη… ξανά αναμένεται η παραγωγή ελαιολάδου στην…

Ενώ έχει ξεκινήσει η περίοδος της καρπόδεσης της ελιάς στις πιο πρώιμες παραθαλάσσιες περιοχές του Δήμου Ιεράπετρας

Πέτρος Αντωνιάδης: Το σεργιάνι στις πόλεις της Κρήτης γίνεται...…

Γυρνάει στα αστικά κέντρα της Κρήτης, συλλέγει εικόνες και υλικό που μετατρέπεται στη συνέχεια σε θεματικές ταινίες για τον ψηφιακό κινηματογράφο.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων
Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.