Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete PlusΜε επιτυχία η Ημερίδα με θέμα: «Περιοχές Natura 2000 – Ευκαιρία ή εμπόδιο για την ανάπτυξη;» στο Μαλεβίζι

Με επιτυχία η Ημερίδα με θέμα: «Περιοχές Natura 2000 – Ευκαιρία ή εμπόδιο για την ανάπτυξη;» στο Μαλεβίζι

Ηράκλειο | 17/02/2017 - 18:09
Με επιτυχία η Ημερίδα με θέμα: «Περιοχές Natura 2000 – Ευκαιρία ή εμπόδιο για την ανάπτυξη;» στο Μαλεβίζι
Με μεγάλη συμμετοχή κοινού και απόλυτη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου η Ημερίδα με θέμα «Περιοχές NATURA 2000: Ευκαιρία ή εμπόδιο για την ανάπτυξη;».

Η Ημερίδα, η οποία διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ) στο πλαίσιο των δράσεων επικοινωνίας του έργου ‘’LIFE Natura2000 Value Crete’’, περιελάμβανε ομιλίες από τους επιστήμονες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και του Ινστιτούτου Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδας, καθώς και παρουσίαση από την Περιβαλλοντική Ομάδα του Ενιαίου Λυκείου Γαζίου για τον υδροβιότοπο του Αλμυρού, την οικολογική του αξία και τα αγαθά που προσφέρει στην τοπική κοινωνία.

 Την Ημερίδα χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ και της ΑΛΜΥΡΟΣ Φίλιππος Σαββάκης, ενώ εισηγήσεις έγινα από την κ. Ελισάβετ Γεωργοπούλου (Δρ. Βιολόγος - Πανεπιστήμιο Κρήτης - ΜΦΙΚ), την κ. Τάνια Πλουμή (Περιβαλλοντολόγος MSc - Πανεπιστήμιο Κρήτης - ΜΦΙΚ), τον κ. Σταύρο Ξηρουχάκη (Δρ. Βιολόγος - Ορνιθολόγος - Πανεπιστήμιο Κρήτης - ΜΦΙΚ), τον κ. Νικόλαο Κοτσυφό (Σύμβουλο Επενδύσεων), την Περιβαλλοντική Ομάδα του Ενιαίου Λυκείου Γαζίου και τον κ. Καλούστ Παραγκαμιάν (Βιολόγος, διευθυντής Ινστιτούτου Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδας), ενώ ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και διάλογος με τους παρευρισκομένους.

 Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης στον χαιρετισμό του τόνισε: «Με χαρά σας καλωσορίζω στην Ημερίδα που διοργανώνουμε με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και θέμα «Περιοχές Natura 2000 – Ευκαιρία ή εμπόδιο για την ανάπτυξη;». Μια Ημερίδα κατά την οποία εξειδικευμένοι επιστήμονες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και του Ινστιτούτου Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδας, θα μας παρουσιάσουν χρήσιμα στοιχεία για τις περιοχές του δικτύου Natura τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο Κρήτης, θα μας μιλήσουν για τα κοινωνικο - οικονομικά οφέλη που μας προσφέρει απλόχερα η φύση και η άγρια ζωή, ενώ θα μας παρουσιάσουν και το παράδειγμα φυσικών οικοσυστημάτων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας, τα οποία χρήζουν άμεσης διαχείρισης και προστασίας. Παράλληλα, η Περιβαλλοντική Ομάδα του Ενιαίου Λυκείου Γαζίου θα μας παρουσιάσει ενδιαφέροντα στοιχεία για τον υγρότοπο της περιοχής μας, τον Αλμυρό, την οικολογική του αξία και τα αγαθά που προσφέρει στην τοπική κοινωνία.

Φίλες και φίλοι, το ερώτημα – τίτλος της Ημερίδας, «Περιοχές Natura 2000 – Ευκαιρία ή εμπόδιο για την ανάπτυξη;» είναι ένα ερώτημα που μας απασχόλησε κι εμάς ως Δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τις τύχες του Μαλεβιζίου. Και η απάντηση που δώσαμε, όχι απλά συναισθηματικά, αλλά έπειτα από μελέτη και την ανάλογη έρευνα, ήταν φυσικά πώς οι περιοχές Natura, αποτελούν μια από τις ιδανικότερες ευκαιρίες ανάπτυξης. Κι αυτό, γιατί η αξιοποίηση των ιδιαίτερων φυσικών στοιχείων που διαθέτει η κάθε περιοχή και η ανάδειξη των μοναδικών της χαρακτηριστικών, είναι στοιχεία που την χαρακτηρίζουν, που την κάνουν μοναδική και ιδιαίτερη.

Γι’ αυτό και όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε καταβάλει ως Δημοτική Αρχή μια τεράστια προσπάθεια για την προστασία και την ανάδειξη αυτού του αληθινού θαύματος της φύσης που λέγεται Αλμυρός.

Δεν θα σας κουράσω απαριθμώντας σας το τι έχουμε κάνει για τον Αλμυρό, δεν θα σας μιλήσω για τις δικές μας παρεμβάσεις και τα έργα που έχουμε κάνει, δεν είναι άλλωστε αυτός ο σκοπός της αποψινής Ημερίδας. Θα σταθώ μόνο σε μια παρέμβασή μας, που την θεωρώ την καθοριστικότερη όλων: Στην κτηματογράφηση ολόκληρης της περιοχής του Αλμυρού! Μιας έκταση 600 περίπου στρεμμάτων η οποία ξεκινάει από το Μάτι του Αλμυρού και φτάνει μέχρι την θάλασσα και που ολοκληρώσαμε την προηγούμενη χρονιά. Ένα αίτημα της πολιτείας προς τον Δήμο, που εκκρεμούσε για περισσότερο από 15 χρόνια, από τον Μάιο του 1997 και που με ιδιαίτερη χαρά ικανοποιήσαμε και παραδώσαμε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας, την πρώην Κτηματική Υπηρεσία τους αναλυτικούς χάρτες και τα διαγράμματα της περιοχής.

Πρόκειται για μια ενέργεια που βάζει τέλος σε ένα καθεστώς αναρχίας που επικρατούσε στην περιοχή για δεκαετίες και που θα κάνει πλέον γνωστό το πραγματικό ιδιοκτησιακό καθεστώς σε ολόκληρη την έκταση που καταλαμβάνει ο Αλμυρός. Θα γνωρίζει πλέον η πολιτεία τα πραγματικά δεδομένα της περιοχής και θα δοθεί η δυνατότητα για ουσιαστικές παρεμβάσεις, για απομακρύνσεις καταπατητών, για ανάδειξη και αξιοποίηση όλης της έκτασης, με πρόγραμμα και σχέδιο και φυσικά, με απόλυτο σεβασμό στον ιδιαίτερο χαρακτήρα της περιοχής.

Είμαι σίγουρος πώς αντιλαμβάνεστε την σπουδαιότητα της συγκεκριμένης παρέμβασης και να είστε βέβαιοι πώς ως Δημοτική Αρχή δεν θα σταματήσουμε μέχρι να ολοκληρώσουμε και αυτό το οραματικό έργο για τον τόπο μας. Και σε αυτή την προσπάθεια, είναι χαρά μας να έχουμε πολύτιμους συμμάχους όλους εσάς, τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, που με τις γνώσεις, την εμπειρία, αλλά και την αγάπη που τρέφετε για τον τόπο μας, μπορείτε να συμβάλετε τα μέγιστα στην κοινή προσπάθεια.

Φίλες και φίλοι, θα ήθελα επίσης να αδράξω την ευκαιρία και να σας προσκαλέσω να επισκεφτείτε την έκθεση φωτογραφίας από περιοχές του Δικτύου NATURA 2000 της Κρήτης που παρουσιάζεται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου και σε κοινόχρηστους χώρους του Δημαρχείου μας στο Γάζι. Μια έκθεση που θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου και η οποία περιλαμβάνει φωτογραφίες από το Δίκτυο NATURA 2000 στην Κρήτη, δίνοντας έμφαση στα οφέλη που έχει ο άνθρωπος από τις εν λόγω προστατευόμενες περιοχές. Μέσα από το πλούσιο αυτό φωτογραφικό υλικό, αναδεικνύονται δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στη φύση, καθώς και προτάσεις ορθών πρακτικών εκμετάλλευσης της όπως: οικοτουρισμός, αγροτική ανάπτυξη με σκοπό τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και των φυσικών πόρων, καθώς επίσης και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Θα ήθελα κλείνοντας να ευχαριστήσω θερμά όλους τους ομιλητές της Ημερίδας, καθώς και την υπεύθυνη επικοινωνίας του προγράμματος κ. Τάνια Πλουμή για την άριστη συνεργασία μας και την ευκαιρία που μας έδωσαν να μάθουμε σημαντικά πράγματα για τις περιοχές Natura, όπως επίσης και τους συνεργάτες μου, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Μανώλη Παπαδομανωλάκη, Τεχνικής Υπηρεσίας Άρη Σαλούστρο, τον ειδικό μου σύμβουλο Γιώργο Τζωράκη και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εποπτείας της Βιβλιοθήκης μας Κώστα Τριγώνη, για την πολύ καλή δουλειά που έκαναν, όπως επίσης και τους συνεργάτες του Δήμου μας από το τμήμα πληροφορικής που πάντα υποστηρίζουν αποτελεσματικά όλες μας τις δράσεις.

Να ευχαριστήσω επίσης ιδιαίτερα τα παιδιά του Ενιαίου Λυκείου Γαζίου και τους καθηγητές τους, που θα μας παρουσιάσουν την ενδιαφέρουσα είμαι βέβαιος εργασία τους, καθώς και όλες και όλους εσάς, που παρευρίσκεστε εδώ σήμερα. Να είστε καλά, σας ευχαριστώ!».

 

Συνεχίζεται η έκθεση φωτογραφίας

Συνεχίζεται έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2017 η έκθεση φωτογραφίας από περιοχές του Δικτύου NATURA 2000 της Κρήτης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και σε κοινόχρηστους χώρους του Δημαρχείου Μαλεβιζίου στο Γάζι. Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες από το Δίκτυο NATURA 2000 στην Κρήτη, δίνοντας έμφαση στα οφέλη που έχει ο άνθρωπος από τις εν λόγω προστατευόμενες περιοχές. Διακρίνεται σε 3 θεματικές ενότητες: ορεινά, παράκτια και αγροτικά οικοσυστήματα.

Μέσα από αυτές αναδεικνύονται δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στη φύση, καθώς και προτάσεις ορθών πρακτικών εκμετάλλευσης της όπως: οικοτουρισμός, αγροτική ανάπτυξη με σκοπό τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και των φυσικών πόρων, όπως επίσης και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Στόχοι της είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινού για το σημαντικό ρόλο που κατέχουν οι συγκεκριμένες περιοχές σε σχέση με το επίπεδο ζωής και την οικονομία, όχι μόνο των πολιτών που κατοικούν και δραστηριοποιούνται εντός ή πλησίον των περιοχών αυτών, αλλά και του νησιού στο σύνολό του.

Οι παραπάνω δράσεις υλοποιούνται από το ΜΦΙΚ στο πλαίσιο του προγράμματος «LIFE Natura2000 Value Crete» («Οι οικολογικές υπηρεσίες, τα κοινωνικά οφέλη και η οικονομική αξία των υπηρεσιών των οικοσυστημάτων στις περιοχές Natura 2000 στην Κρήτη» - LIFE13 INF/GR/000188). Στο έργο, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ποσοστό 50% και από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), συνεργάζονται επίσης η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης – Διεύθυνση Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (ΕΟΕ).

Για περισσότερες πληροφορίες:

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Πλουμή Τάνια: 2810-393293, e-mail: taniaploumi@nhmc.uoc.gr

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Κυριακοπούλου Νίκη, e-mail: niki@nhmc.uoc.gr

 


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Σχόλια

comments powered by Disqus
Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6973045335.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"Ειδήσεις Ηράκλειο

«Στον αέρα» η δημοπρασία για την ανάπλαση του «σταυρού»…

Το πράσινο φως προκειμένου μέχρι το τέλος Μαΐου να ανοίξει το μεγαλύτερο εργοτάξιο, που έχει αναπτυχθεί ποτέ στην «καρδιά» της πόλης, αναμένεται να δώσει στη σημερινή…

Μια σπουδαία πρωτοβουλια: Οι Μινωικές Γραμμές τίμησαν…

Μια σπουδαία κίνηση που αποδεικνύει το ενδιαφέρον των Μινωικών Γραμμών για την Τέχνη και τον Πολιτισμό πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του ζωγράφου κ.Αριστόδημου Παπαδάκη.…

3o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ CAMERA ON 2017

Ο κινηματογράφος δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται απλώς ως ένα εποπτικό μέσο διδασκαλίας αλλά πάνω από όλα ως μία Τέχνη που συναρπάζει τους μαθητές και αξιοποιεί ευφυώς…

O Πινόκιο συναντά …. τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν! Στο βιβλιοπωλείο…

Ψέματα ή αλήθεια έτσι λένε τα παραμύθια….

Ο Ελαφοβασιλιάς στο Ηράκλειο

Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «ΘεατροΒΟΥΤΩΝτας» παρουσιάζει το θεατρικό έργο για παιδιά «Ο Ελαφοβασιλιάς» της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου, στο…

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τους Δημάρχους Αποκορώνου…

Συνάντηση για τα έργα υποδομής και ανάπτυξης των δήμων Αποκορώνου και Σφακίων είχε σήμερα στη Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τους δημάρχους…

Σε 7 ακόμη τοπικές επιχειρήσεις τα «Κρητικά χέρια»

Στην απονομή του σήματος «ΚΡΗΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ» σε 7 ακόμη τοπικές επιχειρήσεις για τα κρητικά, χειροποίητα προϊόντα λαϊκής τέχνης που παράγουν, προχώρησε σήμερα η Διοίκηση…

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης συγχαίρει τον Αχιλλέα Γραβάνη…

Συγχαρητήρια ανακοίνωση για τον καθηγητή Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και ερευνητή στο ΙΤΕ – Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας,…

Συνάντηση με Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών κ. Παπανάτσιου…

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Οικονομικών, η συνάντηση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου και της ΟΕΣΚ κ. Κουμαντάκη Μανόλη, του Αντιπροέδρου του…

Μαθητές και στην Κρήτη εγκαταλείπουν το σχολείο- Ποια…

Δημοσιεύτηκε από το Παρατηρητήριο για τα θέματα καταγραφής και αντιμετώπισης της Μαθητικής Διαρροής του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) η επιτελική σύνοψη…

Εκκληση για τη στήριξη του 22χρονου Δήμου- Ενεργοποιείται…

Έκκληση για οικονομική βοήθεια για τον 22χρονο Δήμο κάνουν οι δικοί του άνθρωποι, την ώρα που η κοινωνία ενεργοποιείται για την στήριξη του.

«ΕΛΛΑΔΑ - O ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»: Ανακοινώνει νέο κόμμα ο Ευρωβουλευτής…

Στην Ανακοίνωση ίδρυσης Κόμματος με το όνομα «ΕΛΛΑΔΑ - O ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» προχώρησε χθες 28-3-2017 με δηλώσεις του στην Αθήνα ο Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς αμέσως…

«Έφυγε» από την ζωή ο Σπηλιανός λαουτιέρης Γιάννης Mαρκογιαννάκης

Σε ηλικία 91 ετών έφυγε από την ζωή ο καταξιωμένος λαγουτιέρης Γιάννης Μαρκογιαννάκης, γνωστός ως Μαρκόγιαννης.

Σε κατάληψη της Περιφέρειας προχωρούν κάτοικοι και επιτροπή…

Την αγανάκτησή τους είναι έτοιμοι να εκφράσουν, για μια ακόμα φορά, προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης, τα μέλη της συντονιστικής…

Εισήγηση Βασίλη Κεγκέρογλου στην Ολομέλεια της Βουλής…

Εισήγηση Βασίλη Κεγκέρογλου Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Ολομέλεια της Βουλής για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής:

Υπόθεση Steven Cook: Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στο πηγάδι στα…

Οι αστυνομικοί από τη Βρετανία, ο ανθρωπολόγος και ο αρχαιολόγος που ήρθαν από την Αγγλία ολοκληρωσαν τις έρευνες στο πηγάδι όπου βρέθηκαν τα οστά του άτυχου Steven Cook…

Ο Νίκος Ηγουμενίδης στη συνάντηση φορέων του Ηρακλείου…

Ο βουλευτής Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης παρευρέθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών και στη προγραμματισμένη συνάντηση του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, της ΟΕΣΚ, της…

Κρήτη: Σοβαρές ελλείψεις σε παιδικά εμβόλια αναφέρουν…

Σοβαρές ελλείψεις εμβολίων και φαρμάκων παρατηρούνται στα φαρμακεία της χώρας, με τα παιδικά εμβόλια να φτάνουν ακόμη και τους 4 μήνες καθυστέρησης.

Ο Αρναουτάκης στο χώρο κατασκευής του νέου επιβατικού…

Ενημέρωση για τις εκτελούμενες εργασίες αξιοποίησης του κτιριακού συγκροτήματος «Αθηνά» από το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου είχε σε επίσκεψη του στο χώρο ο…

Σε θετικό κλιμα η συζήτηση για τη νέα σύμβαση εργασίας…

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η συζήτηση για τη νέα σύμβαση εργασίας των εργαζομένων της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας

Δυο Κρητικοί τα «έσπασαν» στην Αννίτα Πάνια- Εδωσαν πραγματικό...ρεσιτάλ!…

Ο Μανώλης Φαντάκης και ο Κώστας «Κρητικός» εμφανίστηκαν στην Αννίτα Πάνια και κατάφεραν να ξεσηκώσουν τους πάντες με την εκρηκτικής τους παρουσία και τις ατάκες τους!…

Σε δεύτερο βαθμό εκδικάζεται η υπόθεση θανάτου του 46χρονου…

Στις 17 Μαΐου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση για τον θάνατο του 46χρονου φιλάθλου του Εθνικού, Κώστα Κατσούλη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην διάρκεια επεισοδίων…

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης συνέδριο από τον…

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, ο Σύλλογος Φυσικών Κρήτης πραγματοποιεί συνέδριο με τίτλο «Φυσικής Δρώμενα» στο Ηράκλειο στις 31η Μαρτίου και την 1η Απριλίου…

Στηρίζουν τους συμβασιούχους της Υπηρεσίας Καθαριότητας-…

To Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου στην συνεδρίαση του στις 27-3-2017 συζήτησε το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τους εργαζόμενους-συμβασιούχους στην καθαριότητα.

«Με χρυσά κουτάλια τρώνε ‘ημέτεροι’ των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ…

Σε φωτογραφικές συμβάσεις υπέρ εταιρειών σίτισης και κατασπατάληση δημοσίων πόρων αναφορικά με τη σίτιση «αόρατων» προσφύγων σε κέντρα φιλοξενίας της Πελοποννήσου…

Ανακοινωση για το ζήτημα των συσσιτίων των παιδιών στα…

Ανακοινωση της Λαικης Συσπείρωσης

«Η παραγωγή ψαριών στην ιχθυοκαλλιέργεια»

Ποια ψάρια παράγει η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια; Γιατί χρειάζονται ζωντανές τροφές οι νεαρές ιχθυονύμφες; Γιατί μπορεί να είναι καλύτερα τα εκτρεφόμενα ψάρια από ότι…

2 Χρυσές και 2 Ασημένιες διακρίσεις για τις Μινωικές Γραμμές…

Τέσσερις λαμπρές, πολύ σημαντικές διακρίσεις αποκόμισαν οι Μινωικές Γραμμές στα φετινά TOURISM AWARDS 2017 που απονεμήθηκαν στις 21 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο ATHENAEUM INTERCONTINENTAL.

Άραβες επενδύουν στην Κρήτη- Τεράστιο ενδιαφέρον για…

Μέσα στις κορυφαίες επιλογές για επενδύσεις παραμένει η Κρήτη, ακόμη και μέσα στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί.

Οι πρόσφυγες έρχονται στην Κρήτη- «Τρέχουν» οι διαδικασίες…

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένονται οι πρώτοι πρόσφυγες στην Κρήτη με πιο πιθανό διάστημα τα μεσα Μαϊου.

«Άβατον» στη Χερσόνησο Ηρακλειου: Νέο ξενοδοχείο για...…

Ενας νέος προορισμός για εκλεκτούς πελάτες θα είναι αυτός που θα δημιουργηθεί και θα λειτουργήσει μέσα στους επόμενους μήνες

Το προφίλ του Ηρακλειώτη ερευνητή που μεταναστεύει- Τι…

Νέος με μεταπτυχιακές σπουδές στους τομείς της ιατρικής, της βιολογίας και των υπολογιστών, που αναζητά σε χώρα του εξωτερικού, κυρίως στη Δυτική Ευρώπη, να πραγματοποιήσει…

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν οι γονείς του 16μηνου βρέφους…

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του βρέφους 16 μηνών που εξέπνευσε πριν από μερικές μέρες στο ΠΑΓΝH όπου είχε μεταφερθεί με σοβαρά καρδιολογικά…

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για το 1ο πανελλήνιο φεστιβάλ…

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες σε όλους τους τομείς για το 1ο πανελλήνιο φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου στο Ηράκλειο που θα παρουσιαστεί στο κινηματοθέατρο Αστόρια…

Συμμετοχή σε δύο έργα Interreg Ελλάδα – Κύπρος, για το Δήμο…

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της 1ης Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A Eλλάδα-Κύπρος 2014-2020, ο Δήμος Χερσονήσου, θα συμμετάσχει…

«Μόνο η θεσμική θωράκιση θα μας απαλλάξει από τις προανακριτικές…

Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο Ειδικός Αγορητής του Ποταμού Σπύρος Δανέλλης, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής…

Διακρίσεις μαθητών του Γενικού Λυκείου Γουβών

Στους σχολικούς αγώνες στίβου που πραγματοποιήθηκαν στις 22 Μαρτίου 2017 στο Πακρήτιο στάδιο συμμετείχαν 8 μαθητές.

Κρίσιμη συνάντηση με την Υφυπουργό- Τι ειπώθηκε

Η Υφυπουργός Οικονομικών κα Παπανάτσιου Κατερίνα, ο Βαρδάκης Σωκράτης Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου, ο Θραψανιώτης Μανόλης Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λασιθίου, η Βαγιωνάκη…

Ένα αγροτουριστικό «μονοπάτι» από τον Έβρο έως την Κρήτη-…

Ένα αγροτουριστικό «μονοπάτι» από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη έχει ανοιχτεί, με πολλές ιδέες, μεράκι, κόπο, αλλά και αγωνίες, φιλοδοξώντας να δείξει σε όσους το διαβούν…

Φύτευσαν στο σχολείο και καθάρισαν την παραλία

Με κέφι και όρεξη ξεκίνησαν οι δράσεις του Lets Do It Greece στο Δήμο Μαλεβιζίου.

Εμείς καλλιεργούμε το τουρισμό που έχουμε

Mύρισε ή άνοιξη για το 2017. Ο χειμώνας έφυγε, αφήνοντας τη συντήρηση μας στα χέρια του τουρισμού.

Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο για τη Ν.Α. Μεσόγειο αύριο…

Το 2ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο για τη Ν.Α. Μεσόγειο οργανώνει η Επαγγελματική και Επιστημονική Ένωση Τεχνολόγων Μηχανικών με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης…

Εντυπωσιάζει η «Σόλο»- Μια ακόμη διεθνής διάκριση για…

Oι διεθνείς διακρίσεις για την Κρητική Ζυθοποιία Σόλο συνεχίζονται με την κατάκτηση ενός Χρυσού μεταλλίου στο διεθνή διαγωνισμό Barcelona Beer Challenge τα βραβεία.

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρεις Κρήτης ο 23ος Αγώνας…

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, Δήμου Γόρτυνας, Ιεράς Μονής Κουδουμά, Ο.Υ.Κρήτης, Λ.Α. Σύλλογος Ι.Μ. Κουδουμά θα πραγματοποιηθεί…

Διανομή τροφίμων από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας…

Οι ιδιώτες δεν μπορούν να ενοικιάζουν ΙΧ σε τουρίστες-…

Μετά την έκταση που πήρε η πληροφορία πως ακόμη και ιδιώτες θα μπορούν να ενοικιάζουν τα αυτοκίνητά τους σε τουρίστες, από τον ΕΟΤ Κρήτης, εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση-…

Την πρόσκληση για την υποβολή-ένταξη του βιολογικού καθαρισμού…

Την πρόσκληση για την υποβολή-ένταξη του σημαντικού έργου του βιολογικού καθαρισμού Παλαιόχωρας στο «Ε.Π. Κρήτη 2014-2020» υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος…

Εκδήλωση στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου - «Συνθήκη της…

Ο Δήμος Ηρακλείου και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» διοργανώνουν εκδήλωση με το επίκαιρο θέμα «Συνθήκη της Λωζάννης – Κυπριακό», την…

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ζητα την παραίτηση του Γερούν…

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιαννης, επικεφαλής ΚΟ των ευρωβουλετών της ΝΔ, συνυπέγραψε μαζί με τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος των…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων
Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.