Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Mε επιτυχία η 3η παιδική κατάβαση φαραγγιού του Π.Ο.Ε.Φ. (pics)

Mε επιτυχία η 3η παιδική κατάβαση φαραγγιού του Π.Ο.Ε.Φ. (pics)

Περιβάλλον | 18/04/2014 - 18:52
Mε επιτυχία η 3η παιδική κατάβαση φαραγγιού του Π.Ο.Ε.Φ. (pics)
Την 3η  παιδική κατάβαση φαραγγιού  διοργάνωσε  ο  Π.Ο.Ε.Φ (Παγκρήτιος Όμιλος διάσχισης και Εξερεύνησης Φαραγγιών- www.canyon.gr) την Μ. Τρίτη 15 Απριλίου  2014 με αρχικό σκοπό την  γνωριμία των μικρών παιδιών με τη δραστηριότητα του Canyoning.

Η τεχνική κατάβαση έγινε στο φαράγγι  ''Ξεροφάραγγο''  που  βρίσκεται  πολύ κοντά στο χωριό Καλάμι στην ευρύτερη περιοχή της Βιάννου και είναι ένα από τα πιο στενά φαράγγια της Κρήτης. Το ''Ξεροφάραγγο'' είναι ένα  πανέμορφο φυσικό γλυπτό  με συνεχείς καταβάσεις  και  τελείως κάθετα και  εντυπωσιακά ασβεστολιθικά  τοιχώματα, ιδανικό για μια μοναδική ''canyonίστικη'' εμπειρία.

faraggipaidia2

Ο Π.Ο.Ε.Φ.  εδώ και 10 χρόνια διαδίδει την δραστηριότητα της κατάβασης τεχνικών φαραγγιών (canyoning) στην Κρήτη. Εξερευνά, ασφαλίζει, χαρτογραφεί, καταγράφει, φωτογραφίζει  και δημιουργεί τεχνικές  διαδρομές σε τελείως  άγνωστες - άβατες περιοχές του νησιού   ανοίγοντας το δρόμο σε όσους θέλουν να γνωρίσουν  και να θαυμάσουν την κρυφή αυτή  πλευρά του τόπου μας.  Από το 2007 έχει  διοργανώσει 31 σχολές Canyoning,  υψηλών προδιαγραφών βασισμένες σε γαλλικά πρότυπα,  προσφέροντας  ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα βασικής εκπαίδευσης σε πάνω από 250 άτομα. Παράλληλα διοργανώνει πεζοπορικές εκδρομές σε φαράγγια και άλλες παρεμφερείς δραστηριότητες.

Ο Π.Ο.Ε.Φ. γιορτάζει τα 10 χρόνια Canyoning στην Κρήτη και πρωτοπορεί πραγματοποιώντας μια από τις πιο σημαντικές καταβάσεις άβατου φαραγγιού στην ιστορία του Κρητικού  Canyoning. Δεκατρία παιδιά ηλικίας 8 έως 13 ετών μοιράστηκαν μαζί μας μια ανεπανάληπτη εμπειρία ζωής  με σκοινιά έχοντας μια πρώτη επαφή με τον μαγικό κόσμο των άβατων φαραγγιών. Ο Π.Ο.Ε.Φ. αγκαλιάζει το μέλλον με αισιοδοξία και δημιουργική διάθεση καταφέρνοντας να αγγίξει τις παιδικές ψυχές  και να μοιραστεί με τους μικρούς του φίλους την αγάπη του για το φυσικό περιβάλλον και τα μυστικά που κρατά καλά κρυμμένα  η άγρια φύση. Η επιτυχία του εγχειρήματος αυτού  επισφραγίστηκε με το χαμόγελο ικανοποίησης των παιδιών, ένα χαμόγελο που ήταν χαραγμένο στα πρόσωπά τους όλη την διάρκεια του μαγικού αυτού ταξιδιού.

faraggipaidia3


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Περιβάλλον

«Καμπανάκι» για επικείμενη αντιστροφή των πόλων της Γης

Δραματικές είναι οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων σχετικά με το μαγνητικό πεδίο που περιβάλει στη Γη και το οποίο παρουσιάζει μεγάλη εξασθένηση, με αποτέλεσμα να…

Η πρώτη όρκα που «μιλάει» την ανθρώπινη γλώσσα!-βίντεο

Μια όρκα που μπορεί να βγάζει ήχους, οι οποίοι μιμούνται ορισμένες ανθρώπινες λέξεις, είναι η πρώτη που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο, όπως ανέφεραν επιστήμονες που έκαναν…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.