Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Με δυνάμεις ενωμένες, στο πλευρό των πολιτών- Σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο

Με δυνάμεις ενωμένες, στο πλευρό των πολιτών- Σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο

Ηράκλειο | 19/05/2017 - 15:57
Με δυνάμεις ενωμένες, στο πλευρό των πολιτών- Σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο
Τον σημαντικό φιλανθρωπικό ρόλο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού και στην αδιάλειπτη λειτουργία των κοινωνικών του δομών που οφείλεται στην καλή οργάνωση και συνεργασία Περιφέρειας, Δήμου Ηρακλείου και Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, τονιστηκε σήμερα σε συνέντευξη τύπου

Αυτό τονισαν συγκεκριμενα ο Περιφερειάρχης Κρήτης και Πρόεδρος των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπρόεδρος των Ιδρυμάτων Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και εντεταλμένο μέλος του δ.σ. των Ιδρυμάτων Αλέξης Καλοκαιρινός. Στη συνέντευξη τύπου παρουσία της αντιδημάρχου Ηρακλείου για θέματα κοινωνικής πολιτικής Μαρίας Καναβάκη, του διευθυντή των Ιδρυμάτων Ισίδωρου Δετοράκη και άλλων στελεχών του, ανακοινώθηκε η διασφάλιση της λειτουργίας των «Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού» την επόμενη τριετία μέσω ΕΣΠΑ με χρηματοδότηση ύψους 407.000  ευρώ. 

Ο κ. Καλοκαιρινός ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την στήριξη και άριστη συνεργασία τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη αλλά και τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό για την συνεισφορά τους καθώς για 22 συνολικά μήνες που δεν υπήρχε χρηματοδότηση όλες οι κοινωνικές δομές των Ιδρυμάτων συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά με ιδίους πόρους, προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες  σε περισσότερους από 1000 συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. 

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου για αυτή την συνεργασία με τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού, με τον Δήμο Ηρακλείου, που σκοπό έχουν την βοήθεια, την αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη» δήλωσε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης και Πρόεδρος του Δ.Σ. των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού Σταύρος Αρναουτάκης. 

Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στο προηγούμενο και στο νέο πρόγραμμα πρόσθεσε: 

«Χωρίς δημοσιότητα αλλά με ταπεινότητα, με σεβασμό στις ανάγκες που έχουν οι συνάνθρωποι μας ανταποκριθήκαμε, και θα ήθελα να τονίσω ιδιαίτερα ότι, τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού επί 22 μήνες που δεν υπήρχε το πρόγραμμα από Ευρωπαϊκούς πόρους κάλυψαν όλες τις ανάγκες 365 ημέρες τον χρόνο, σε ημερήσια βάση, σε αργίες και Κυριακές για να μπορέσουμε να προσφέρουμε στον συνάνθρωπο αυτό που έχει ανάγκη. Θέλα να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους στα Ιδρύματα, το διοικητικό συμβούλιο, και όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος, στόχος όλων μας είναι να ενώνουμε και να μπορούμε να βοηθούμε χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς δημοσιότητες, στην ανάγκη των συνανθρώπων. Αυτό θα συνεχιστεί και είναι η καλύτερη δυνατή εξέλιξη, οι υποδομές, οι χώροι των Ιδρυμάτων είναι ίσως οι καλύτεροι ακόμα και από επαγγελματικούς χώρους. Αυτό που προσφέρεται εδώ, προσφέρεται, από καρδιάς, με αγάπη και χαμόγελο. Είχαμε πει εξαρχής από την πρώτη ημέρα ότι θα προσφέρεται φαγητό με αγάπη και αυτό έχει γίνει πράξη. Ευχαριστώ επίσης όλους αυτούς τους ανθρώπους που προσφέρουν βοήθεια στα Ιδρύματα Καλοκαιρινού, μέσα και  από το Κοινωνικό Παντοπωλείο,  επίσης προσφορές σε είδη ρουχισμού, τρόφιμα, ακόμη και μέσω χρηματικών δωρεών. Μακάρι να μην χρειαστεί στα επόμενα χρόνια να υπάρχουν αυτά τα συσσίτια...».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός τόνισε στην σημερινή συνέντευξη τύπου: 

«Σταθερή επιδίωξη του Δήμου Ηρακλείου είναι να διευρύνονται διαρκώς οι δυνατότητες στήριξης των συμπολιτών μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Όλες οι προσπάθειες μας είναι προς αυτήν την κατεύθυνση και με δεδομένο ότι η άσκηση κοινωνικής πολιτικής αποτέλεσε και αποτελεί διακηρυγμένη προτεραιότητά μας. 

Την Πέμπτη 18 Μαΐου επισκέφθηκα το νέο Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο, το οποίο στις καινούργιες του εγκαταστάσεις μπορεί να εξυπηρετήσει μέχρι και 1.000 ανθρώπους, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος ή θρησκείας, αντί για 200 που ήταν οι δυνατότητές του στην προηγούμενη εγκατάσταση. Προβήκαμε λοιπόν στην σύμπραξη με τα ιδρύματα Καλοκαιρινού που είναι αναμφισβήτητα ένας αξιόπιστος εταίρος και έχουν μόνο θετική ιστορία στην πόλη, προκειμένου να στηρίξουμε  όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες που έχουν ανάγκη των υπηρεσιών κοινωνικού παντοπωλείου και συσσιτίου. Όπως ανέφερα ήδη άλλωστε, για εμάς δεν έχει σημασία που ανήκει μια κοινωνική δομή και εφόσον ως Δήμος μπορούμε να συνδράμουμε στην αύξηση του αριθμού των ωφελούμενων, θα το κάνουμε χωρίς δεύτερη σκέψη.  Δεν το θεωρούμε παροχή, το θεωρούμε καθήκον μας. Είμαι βέβαιος ότι κάναμε τη σωστή επιλογή και ότι η συνεργασία μας με τα Ιδρύματα θα είναι άψογη, με γνώμονα πάντα το συμφέρον των δημοτών». 

Ο Δήμαρχος, συμπλήρωσε κλείνοντας την τοποθέτησή του ότι το υπάρχον Δημοτικό Παντοπωλείο του Δήμου θα συνεχίσει κανονικά την λειτουργία του.

Κοινωνικό έργο στην πρώτη γραμμή της ανάγκης, συνέχεια χωρίς διακοπή

Α. Ιστορικό

Λίγο μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, τα Ιδρύματα Ανδρέα & Μαρίας Καλοκαιρινού διεύρυναν την ανθρωπιστική τους δράση για να στηρίξουν τους συμπολίτες μας που από τότε βρέθηκαν στη μεγαλύτερη ανάγκη. Στα τέλη του 2011 ετοίμασαν την εγκατάσταση στην αυλή του Γηροκομείου τους στον Αι-Γιάννη ενός οικίσκου απ’ όπου, από τα μέσα Φεβρουαρίου του 2012 και μέχρι σήμερα, παρέχονται καθημερινά (επτά μέρες την εβδομάδα, Κυριακές και αργίες) πλήρη γεύματα, που αρχικά παρασκευάζονταν στην κουζίνα του Γηροκομείου. Η δράση αυτή ονομάστηκε «φαγητό με την αγάπη μας» και χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από πόρους των Ιδρυμάτων. Στον πρώτο χρόνο της λειτουργίας της δομής εξυπηρετούνταν κατά μέσο ημερήσιο όρο 136 συνάνθρωποί μας και χορηγήθηκαν συνολικά 46.553 πλήρη γεύματα. Με το ξεκίνημα της λειτουργίας της δομής στο Γηροκομείο, τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού κατάρτισαν και έβαλαν σε εφαρμογή ένα σχέδιο μεγαλύτερης κλίμακας στην ίδια κατεύθυνση: Μετασκεύασαν και εξόπλισαν με δαπάνη τους το κτιριακό συγκρότημα ιδιοκτησίας τους επί των οδών Μονής Αγκαράθου 9 & Κοσμά Ζώτου 2, στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου, το οποίο είχε χτιστεί προπολεμικά για να στεγάσει το «Οικονομικόν Συσσίτιον» των Ιδρυμάτων. Το κτίριο ανακαινίστηκε ολικά και απέκτησε υπερσύγχρονες υποδομές, ιδιαίτερα για την παρασκευή φαγητού και την αποθήκευση πρώτων υλών, με πιστοποιημένες προδιαγραφές ποιότητας και υγιεινής. 

Το συγκρότημα ονομάστηκε Κοινωνικός Χώρος, και εκεί λειτούργησαν από τις 23/1/2013 το Κοινωνικό Συσσίτιο («φαγητό με την αγάπη μας», Νο 2), το Κοινωνικό Παντοπωλείο, δράσεις των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, και το Κοινωνικό Φαρμακείο, δράση του Συλλόγου Τριτέκνων ΝΕ Ηρακλείου. Οι δράσεις αυτές εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Δίκτυο Κοινωνικής φροντίδας στο Δήμο Ηρακλείου» (ΕΣΠΑ, Υπουργείο Εργασίας, συντονιστής φορέας: «Ζωοδόχος Πηγή»), στο πλαίσιο του «Εθνικού Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης» στο οποίο συμμετείχαν τα Ιδρύματα. Το πρόγραμμα χρηματοδότησε την απασχόληση των δώδεκα εργαζομένων στις δομές και μέρος (25%) των υπολοίπων δαπανών. Η υπόλοιπη δαπάνη, καθώς και η μισθοδοσία δύο πρόσθετων εργαζομένων, καλύφθηκε από τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού και από το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ) που συνέδραμε και συντρέχει στην προσπάθεια, αναγνωρίζοντας τη σημασία και την απόδοσή της. 

Σημαντικότατη ήταν και είναι η ενεργός στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου, τόσο στην τροφοδοσία των δομών όσο και στη συνεργασία για την κατάρτιση των βάσεων δεδομένων για την επιλογή των ωφελουμένων. Σημαντική, επίσης, ήταν και είναι η συνεισφορά συμπολιτών μας, κυρίως σε συσκευασμένα τρόφιμα που φέρνουν εθελοντικά στη διάρκεια εκδηλώσεων του Κοινωνικού Χώρου. (Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις του Κοινωνικού Χώρου είναι πάντα δωρεάν). 

Το πρόγραμμα αυτό έληξε στις 30/6/2015. Όμως, τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού συνέχισαν τις δράσεις τους χωρίς να τις διακόψουν ούτε μια μέρα, επωμιζόμενα εξολοκλήρου το σχετικό κόστος με την αρωγή του ΚΙΚΠΕ. Από τον Ιανουάριο του 2013 ως το τέλος Ιουνίου του 2015, δηλαδή κατά τη διάρκεια του προγράμματος, δόθηκαν συνολικά 233.351 πλήρη γεύματα από το «φαγητό με την αγάπη μας» (με δυο σημεία διανομής), σε κατά μέσο ημερήσιο όρο 262 συμπολίτες μας (έναντι 100 προβλεπομένων ως ελάχιστων από το πρόγραμμα. Κάλυψη στόχου του προγράμματος: 262%). Επιπλέον, για κάθε μέρα σχολείου δινόταν (και δίνεται) δεκατιανό στους μαθητές, μέλη των οικογενειών που εξυπηρετούνται από τη δομή.   

Επίσης, από το Κοινωνικό Παντοπωλείο εξυπηρετήθηκαν κατά μέσο μηνιαίο όρο 207 οικογένειες (έναντι 150 προβλεπομένων ως ελάχιστων από το πρόγραμμα. Κάλυψη στόχου του προγράμματος: 138%). Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί καθημερινά και έχει δομηθεί στα πρότυπα ενός μικρού συνοικιακού παντοπωλείου. Διαθέτει εκτός των συσκευασμένων τροφίμων, κατεψυγμένα (κοτόπουλο, ψάρι και λαχανικά), είδη ψυγείου (βούτυρο, αυγά, αναψυκτικά κ.α.) είδη ατομικής υγιεινής κ.λπ. Από τα παραπάνω ο ωφελούμενος επιλέγει ανάλογα με τις ανάγκες του αγαθά αξίας σαράντα μονάδων (ευρώ). Οι οικογένειες με τρία και περισσότερα παιδιά επιδοτούνται με 5 μονάδες για κάθε παιδί πάνω από τα δύο.

Ωστόσο, ο Κοινωνικός Χώρος, από τη σύλληψή του ως σχεδίου, δεν αρκέστηκε στις βασικές προνοιακές δράσεις. Ο στόχος του Κοινωνικού Χώρου δεν περιορίζεται στην παροχή φαγητού και ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά περιλαμβάνει επίσης δράσεις κοινωνικοποίησης. Ο Κοινωνικός Χώρος προσπάθησε και έχει πετύχει να αποτελέσει ένα ζωντανό πόλο συνάντησης των ανθρώπων, όσων έχουν μεγαλύτερη ή μικρότερη ανάγκη και όσων αισθάνονται ότι μπορούν να προσφέρουν, δηλαδή όλων των πολιτών, στο κέντρο της πόλης. Έτσι, στον Κοινωνικό Χώρο γίνονται πολλές δραστηριότητες κοινωνικοποίησης, αλληλεγγύης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης, με τη συμμετοχή πολιτών, φορέων και συλλογικοτήτων της πόλης. Ειδικότερα, εκτός από το Κοινωνικό Συσσίτιο και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, στον Κοινωνικό Χώρο δημιουργήθηκαν από τα Ιδρύματα Κοινωνικό Φροντιστήριο, Κοινωνικό Ιατρείο, Βιβλιοθήκη, και η πολυχρηστική αίθουσα «Οδυσσέας Ελύτης» με τη φερώνυμη κινητή έκθεση που δόθηκε από το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης. Στον Κοινωνικό Χώρο δρουν, μεταξύ πολλών, ο σύλλογος για την αντιμετώπιση του Alzheimer, φοιτητικές και νεανικές ομάδες, εθελοντικές οργανώσεις, πραγματοποιούνται δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα από το προσωπικό του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, διοργανώνονται συνεδρίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, διαλέξεις, εκθέσεις και προβολές με άξονα την αλληλεγγύη και την ευαισθητοποίηση για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Στις δράσεις αυτές, ιδιαίτερα σημαντική ήταν και είναι η συμβολή εθελοντών συμπολιτών μας, που καταθέτουν το περίσσευμα του χρόνου τους και το απόθεμα της ψυχής τους. 

Τίποτε απ’ αυτά δεν σταμάτησε όταν στα τέλη Ιουνίου 2015 έληξε το πρόγραμμα ΕΣΠΑ που χρηματοδοτούσε κατά μεγάλο μέρος τις βασικές δράσεις του Κοινωνικού Χώρου. Τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού συνέχισαν όλες τις δράσεις χωρίς διακοπή μέχρι σήμερα, με την σημαντική συνδρομή του ΚΙΚΠΕ, την αποφασιστική στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και τη συμπαράσταση του Δήμου Ηρακλείου. Στο διάστημα από την 1η/7/2015 ως και τις αρχές του τρέχοντος μήνα (Μαῒου 2017), τα Ιδρύματα πρόσφεραν συνολικά 143.262 γεύματα από το «φαγητό με την αγάπη μας», σε κατά μέσο ημερήσιο όρο 211 συμπολίτες μας, και από το Κοινωνικό Παντοπωλείο εξυπηρετήθηκαν κατά μέσο μηνιαίο όρο 110 οικογένειες. Μάλιστα, από 10/10/2016 προστέθηκε μια ακόμα δράση, με την παροχή ειδών ένδυσης και υπόδησης από ειδικά διαμορφωμένο χώρο δίπλα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.  

Συνολικά, από την αρχή της δράσης (15/2/2012) μέχρι και σήμερα (18/5/2017) τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού έχουν προσφέρει συνολικά 424.779 πλήρη γεύματα σε 1.919 συνεχόμενες ημέρες, χωρίς διακοπή. 

Β. Από εδώ και πέρα

Από την 8η/5/2017 οι δράσεις του Κοινωνικού Συσσιτίου («φαγητού με την αγάπη μας») και του Κοινωνικού Παντοπωλείου εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020) με την Πράξη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο και Δομή Παροχής Συσσιτίου Δήμου Ηρακλείου». Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση (27/3/2017) του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη :

«Κύριος στόχος των δομών παροχής βασικών αγαθών που θα λειτουργήσουν στο Δήμο Ηρακλείου με δικαιούχο τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Ανδρέα και Μαρίας Καλοκαιρινού και συμπράττοντα φορέα το Δήμο Ηρακλείου είναι η εξυπηρέτηση δημοτών που ζουν στα όρια της φτώχιας και κάτω από αυτά ή αντιμετωπίζουν φαινόμενα ακραίας φτώχειας. Οι δομές θα προσφέρουν φαγητό (δομή συσσιτίου) και βασικά είδη για τη διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης (κοινωνικό παντοπωλείο). Αναλυτικότερα, η λειτουργία της δομής στοχεύει κυρίως:

• Στην παροχή γευμάτων σε τουλάχιστον 200 ωφελουμένους ημερησίως, που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχιας

• Στην παροχή δεκατιανού στους μαθητές των ωφελουμένων κατά τη σχολική περίοδο

• Στην παροχή βασικών αγαθών σε τουλάχιστον 100 οικογένειες που ζουν στα όρια της φτώχιας ή κάτω απ’ αυτά

• Στην παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στους ωφελουμένους

• Στην επανένταξη των ωφελουμένων

• Στην κοινωνικοποίηση και κοινωνική ενσωμάτωση

• Στην εξασφάλιση αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης».

 Έτσι, τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου βρίσκονται ξανά με καλύτερους όρους για να συνεχίσουν μια προσπάθεια που δε διακόπηκε ποτέ. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει για τρία χρόνια, ως τον Μάιο του 2020. Οι βασικές απαιτήσεις του προγράμματος (παροχή 200 μερίδων φαγητού ημερησίως από το Κοινωνικό Συσσίτιο και εξυπηρέτηση 100 οικογενειών μηνιαίως από το Κοινωνικό Παντοπωλείο) θα υπερκαλυφθούν κατά πολύ, όπως συνέβη και κατά την πρώτη περίοδο της λειτουργίας του Κοινωνικού Χώρου. Το ζήτημα είναι, βέβαια, η ουσία: Όσο γίνεται περισσότεροι άνθρωποι που έχουν ανάγκη να ανακουφιστούν όσο γίνεται περισσότερο. Να στηριχτούν, να πάρουν δυνάμεις, να νοιώσουν ότι δεν είναι μόνοι, να αποκτήσουν ξανά εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στους άλλους, να ξαναμπούν δυναμικά σε μια κανονική ζωή. Να γίνεται πράξη το σύνθημα του Κοινωνικού Χώρου: «Να βγούμε στο φως, όλοι και μαζί». Το ζητούμενο δεν είναι απλώς η συνδρομή στην επιβίωση αλλά και η διαφύλαξη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.  

Αυτός είναι στόχος και των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, στον οποίο συναντώνται με την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου, και προσπαθούν να τον υπηρετούν με ταπεινοφροσύνη, με σεβασμό και με αγάπη για τους ανθρώπους, ακόμα και υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, χωρίς την παραμικρή κρατική χρηματοδότηση και ενώ πληρώνουν σε φόρους περίπου το ήμισυ των εσόδων τους, που θα έπρεπε στο σύνολό τους να γίνονται κοινωνικό έργο. Το σύνολο των διαθέσιμων πόρων του Ιδρυμάτων, αφαιρουμένων των φόρων, πράγματι κατευθύνεται στην ιερή αυτή αποστολή. 


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Ηράκλειο

Πωλείται το creteplus.gr για 9,000 Ευρώ.

Ολόκληρη η ιστοσελίδα, και ο κατάλογος επιχειρήσεων. Ιδανικό για σελίδα ειδήσεων αλλά και για οποιαδήποτε επιχείρηση στην Κρήτη.

Ένωση ξενοδοχείων Ηρακλέιου:Αίτημα για μη καταβολή ΦΠΑ…

Αναφορικά σε διαπιστωμένες οφειλές σχετιζόμενες με ανείσπρακτα τιμολόγια

Πυροβολισμοί σε ποιμνιοστάσιο – Συνελήφθησαν δύο αδέρφια

Λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη Χρυσοχοϊδη, νέο περιστατικό στην Κρήτη

Πέθανε νεαρός που βούτηξε στο Αγιοφάραγγο

Γιατρός προσπάθησε να τον σώσει αλλά ήταν αργά

Άντρας έπεσε στο λιμάνι Ηρακλείου

Περαστικοί τον ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του

Έκανε «γερή μπάζα» - «Μπούκαρε» σε 9 σπίτια & η λεία του ξεπέρασε…

Αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αεροβόλο όπλο, συνολικής χρηματικής αξίας άνω τον 42.000 ευρώ

Άνδρας έπεσε στο ενετικό λιμάνι – Νοσηλεύεται στην Εντατική

Είχαν μπερδέψει τα ρούχα του στα κουπιά μιας βάρκας

Αναστάτωση από φωτιά μέρα μεσημέρι στο Ηράκλειο

Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική.

Στο Ηράκλειο το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την παράδοση των…

Θα πραγματοποιούν διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό

Απειλούν με παραιτήσεις γιατροί της Καρδιολογικής

Στα "άκρα" η αντιπαράθεση για τη μεταφορά της Μονάδας Εμφραγμάτων με απόφαση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ

Άστεγος επί μέρες σε πάρκο με παιδική χαρά - Εικόνες ντροπής

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να ενεργήσουν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου.

Αναβρασμός στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

“Πολεμικό” κλίμα και υποβάθμιση κλινικής

Κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά: Αρνητικά τα δείγματα του προσωπικού…

Αρνητικά και τα δείγματα των επαφών του 88χρονου στο Νοσοκομείο Χανίων

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο νεαρή γυναίκα μετά από επίθεση…

Ο δράστης πριν λίγες ημέρες είχε ξανασυλληφθεί

«Εφιάλτης» για λουόμενο το μπάνιο στη θάλασσα – Τον παρέσυραν…

Συναγερμός στο λιμενικό - Στήθηκε επιχείρηση για την παροχή συνδρομής στον κολυμβητή.

«Συναγερμός» και ιχνηλάτηση στο ΠΑΓΝΗ - Είχε νοσηλευθεί…

Αποτελεί το 17ο επιβεβαιωμένο κρούσμα και νοσηλεύεται στα Χανιά

Τροχαίο ατύχημα: Τούμπαρε αυτοκίνητο – Γυναίκα και παιδί…

Στο σημείο άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Επιστολή δικηγόρων Ηρακλείου: Ανησυχία για πράξεις ομάδας…

«Δεν γίναμε μάρτυρες των αναμενόμενων αντιδράσεων από την πολιτεία για μια ευνομούμενη και δημοκρατική»

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση στο Γιόφυρο (δυτικός κλάδος)

Κλειστός την Τετάρτη ο δυτικός κλάδος εξόδου

Κατέληξε η 14χρονη που είχε πέσει από τα Ενετικά Τείχη

Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ για 3 μήνες

Θρήνος στη κηδεία του Γιάννη Κατσούνα που σκοτώθηκε στο…

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το τελευταίο αντίο στον άτυχο 33χρονο Γιάννη

Πυροβολισμοί αναστάτωσαν το Αρκαλοχώρι

Αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο

Γυναίκα δάγκωσε αστυνομικό που κλήθηκε να τη βοηθήσει

Διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο και οι δυο για τις πρώτες βοήθειες

Συνελήφθη με παράνομα πακέτα τσιγάρων

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου

ΑΣΕΠ: 78 θέσεις εργασίας ανακοινώθηκαν για το Ηράκλειο

Η προκήρυξη αφορά την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, που εδρεύει στο Ηράκλειο του Νομού Ηρακλείου,

Στην ΜΕΘ ένα 9χρονο παιδί – Χτυπήθηκε από αυτοκίνητο

Το παιχνίδι οδήγησε σε σοβαρή περιπέτεια

Βενιζέλειο: Πως θα γίνονται τα τακτικά και απογευματινά…

Οδηγίες για τη σταδιακή επαναλειτουργία των υπηρεσιών

Αποχή των Δικηγόρων του Ηρακλείου μέχρι και 30 Απριλίου…

Για τις συνθήκες στο Υποθηκοφυλακείο και στο Ειρηνοδικείο

Καταγγελία: Έκοψαν κλήση σε γυναίκα στο Ηράκλειο ενώ διέθετε…

Τι αναφέρει η καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία

Πίσω από τη μάσκα κρύβονται κουρασμένα πρόσωπα….

Το συγκλονιστικό μήνυμα από τα ΤΕΠ του Βενιζελείου

Μαθήματα… σκοποβολής σε παιδί – Αντί για τον στόχο βρήκε…

Απίστευτο περιστατικό στο Ηράκλειο

Ενετικά Τείχη: Σε ποια σημεία μπαίνει «λουκέτο»

Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία των Τειχών και του Καράβολα

Κορωνοϊός: Οι συγκινητικές στιγμές κατά την έξοδο της 63χρονης…

Τι ανέφερε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου

Πρώτος νεκρός Κρητικός ομογενής στην Αυστραλία, από κορωνοϊό

Πρόκειται για το Χρήστο Τζανουδάκη, "έναν ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο κι ένα αξιοσέβαστο μέλος της κρητικής κοινότητας"

Έπρεπε να είναι σπίτι λόγω καραντίνας αλλά ήταν... άφαντος

Δικογραφία σε βάρος ενός άντρα που ήρθε από την Ιταλία στο Ηράκλειο και διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν σπίτι αν και θα έπρεπε λόγω προληπτικής καραντίνας

Κλείνει η οδός… by pass στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου

Απαγορεύεται η είσοδος των πολιτών

Είστε μόνοι στο σπίτι; Μια ομάδα στο Ηράκλειο, μπορεί να…

Η Κοινότητας Αλληλεγγύης Ηρακλείου βοηθάει όλους όσοι έχουν ανάγκη, λόγω κορωνοϊού

Καταγγελία για… «αυθαίρετα» πρόστιμα στο Ηράκλειο, λόγω…

Τι απαντά, από την πλευρά της, η αστυνομία

Κορωνοϊός: Αγωνιούν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ - Καταγγέλλουν…

«Σε συνθήκες χρόνιας ανεπάρκειας προσωπικού, υποδομών, εξοπλισμού και υλικών στις δημόσιες δομές υγείας καλούμαστε να παρέχουμε με αυτοθυσία τις υπηρεσίες μας στην…

Συνελήφθη με παράνομα τσιγάρα

Κατασχέθηκαν 790 πακέτα τσιγάρων και 139 συσκευασίες καπνού

Βενιζέλειο: Αποσωληνώθηκε η επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου…

Μετά από 10 τουλάχιστον μέρες μάχης με τον κορωνοϊό

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.