Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Μαθαίνουν την Πυρασφάλεια μέσω έξυπνης εφαρμογής σαν παιχνίδι

Μαθαίνουν την Πυρασφάλεια μέσω έξυπνης εφαρμογής σαν παιχνίδι

Περιβάλλον | 23/04/2015 - 23:31
Μαθαίνουν την Πυρασφάλεια μέσω έξυπνης εφαρμογής σαν παιχνίδι
Στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας περί ενημέρωσης υπαλλήλων για θέματα πυρασφάλειας, η inspiring career συνδύασε τη διασκέδαση με τη μάθηση και μετέτρεψε την υποχρέωση αυτή σ’ ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι, κάνοντας την αρχή σε μία σειρά από άλλα, αντίστοιχης λογικής serious games που αναπτύσσει.

Όπως ανέφερε σχετικά η Δανάη Αντωνοπούλου, manager της inspiring career: «Το παιχνίδι έχει ήδη δοκιμαστεί από μεγάλες εταιρείες και, με μεγάλη μας ικανοποίηση, βλέπουμε ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την ενσωμάτωσή του στις βασικές λειτουργίες του τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού. Ξεκινήσαμε με το παιχνίδι για την πυρασφάλεια, ενώ βρισκόμαστε ήδη σε στάδιο ανάπτυξης των επόμενων τίτλων μας και με τη συμμετοχή μας στο gi-Cluster μας έχει δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουμε ομοϊδεάτες μας και να δημιουργήσουμε επαγγελματικούς δεσμούς, που ελπίζω ότι θα ενισχύσουν τόσο τη δική μας δυναμική όσο και συνολικά την ελληνική αγορά».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η inspiring career είναι μία νεοϊδρυθείσα ελληνική επιχείρηση με εξειδίκευση στη διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού και, συγκεκριμένα, σε middle level στελέχη τεχνολογικού προσανατολισμού και δραστηριότητα με εστίαση στα εκπαιδευτικά παιχνίδια (educational gaming).

Τα serious games, που έχει αναπτύξει η inspiring career, μπορούν να υποστηρίξουν τις εταιρικές λειτουργίες και να αυξήσουν την αποδοχή πρωτοβουλιών διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού, προσφέροντας σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως:

Προσαρμογή στις ανάγκες κάθε εταιρείας και το φόρτο εργασίας κάθε εργαζομένου.

Ξενόγλωσσες εκδόσεις (ελληνική και αγγλική, σε εξέλιξη γαλλική και ισπανική).

Δυνατότητα επανάληψης από τον κάθε παίκτη χωρίς περιορισμούς.

Χαμηλότερο κόστος σε σχέση με τις παραδοσιακές εκπαιδεύσεις εργαζομένων.

Μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, καθώς ο χρήστης μπορεί να ορίσει την ταχύτητα με την οποία ολοκληρώνει κάθε πίστα (στάδιο εκμάθησης), αφομοιώνοντας τις πληροφορίες που λαμβάνει.

Προσβασιμότητα από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, μέσω διαδικτύου.

Δυνατότητα online tracking–πλήρους ιστορικού επίδοσης κάθε υπαλλήλου.

Ευκαιρία ενίσχυσης της φήμης της εταιρείας με τις πιο ενημερωμένες πρακτικές (up to date) για την καλύτερη ασφάλεια και ανάπτυξη των εργαζομένων.

To gi-Cluster [www.gi-cluster.gr] φέρει τη σφραγίδα του πρώτου ελληνικού cluster καινοτομίας στις δημιουργικές βιομηχανίες, με εστίαση στον κλάδο των ψυχαγωγικών και δημιουργικών τεχνολογιών & εφαρμογών (Gaming and Creative Technologies & Applications cluster).

Συστάθηκε στις αρχές του 2012, με την υποστήριξη του Corallia [www.corallia.org] ως φορέα αρωγού (cluster facilitator), έχοντας ως αποστολή του τη δημιουργία ενός παγκοσμίου κλάσης, πλήρως λειτουργικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος καινοτομίας, που στοχεύει στην παραγωγή νέων τεχνολογιών και ανταγωνιστικών προϊόντων, αξιοποιώντας επιστημονικό, επιχειρηματικό και ερευνητικό ταλέντο από όλους τους τομείς των ψυχαγωγικών και δημιουργικών τεχνολογιών & εφαρμογών, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας. 

Σήμερα, στο gi-Cluster συμμετέχουν μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις, ακαδημαϊκοί φορείς, ερευνητικά ινστιτούτα και άλλοι φορείς καινοτομίας, με σημαντική δυναμική για περαιτέρω διεύρυνση τόσο μέσα από την αύξηση του αριθμού των μελών όσο και από την ανάπτυξη νέων συνεργασιών με φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες που σχεδιάζει και υλοποιεί, συγχρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007-2013 (ΕΣΠΑ 2007-2013), των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ-ΙΙ) και των Περιφερειών σε Μετάβαση, καθώς και από ιδίους πόρους των συμμετεχόντων φορέων και λοιπών ιδιωτών και χορηγών.

Το gi-Cluster έχει διακριθεί με το Bronze Label από τον Ευρωπαϊκό Φορέα ESCA [European Secretary for Cluster Analysis].


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Περιβάλλον

«Καμπανάκι» για επικείμενη αντιστροφή των πόλων της Γης

Δραματικές είναι οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων σχετικά με το μαγνητικό πεδίο που περιβάλει στη Γη και το οποίο παρουσιάζει μεγάλη εξασθένηση, με αποτέλεσμα να…

Η πρώτη όρκα που «μιλάει» την ανθρώπινη γλώσσα!-βίντεο

Μια όρκα που μπορεί να βγάζει ήχους, οι οποίοι μιμούνται ορισμένες ανθρώπινες λέξεις, είναι η πρώτη που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο, όπως ανέφεραν επιστήμονες που έκαναν…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.