Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Μαρμελάδα φράουλας με μπαχάρια και βανίλια

Μαρμελάδα φράουλας με μπαχάρια και βανίλια

Διατροφή | 24/05/2015 - 10:11
Μαρμελάδα φράουλας με μπαχάρια και βανίλια
Αρωματική μαρμελάδα φράουλας, με την προσθήκη μείγματος μπαχαρικών που της δίνουν ιδιαίτερο χαρακτήρα και την κάνουν ξεχωριστή.

Υλικά

    800γρ. φράουλες
    450γρ. ζάχαρη
    1 λοβό βανίλιας
    4 καρφάκια γαρίφαλο
    2 μπαχάρια, σπασμένα
    1/2 αστεροειδή γλυκάνισο, σπασμένο σε κομμάτια
    1/2 λεμόνι, το χυμό του

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε, σκουπίζετε και κόβετε το κοτσανάκι από τις φράουλες. Αν είναι μεγάλες τις κόβετε στη μέση. Τις βάζετε σε ένα μπολ τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και τις περιχύνετε με το χυμό λεμονιού. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και τις αφήνετε στο ψυγείο για 12 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους.

Βήμα 2

Μετά τις βάζετε σε μια κατσαρόλα με τη βανίλια κομμένη κάθετα στη μέση. Αν θέλετε, μπορείτε και να ξύσετε τα σποράκια από τους λοβούς. Τυλίγετε σε ένα τουλπάνι ή μέσα σε ένα κομμάτι γάζα το γαρίφαλο, τα μπαχάρια και το γλυκάνισο φτιάχνοντας ένα μικρό δεματάκι και το βάζετε στην κατσαρόλα και αυτό. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς το σιρόπι. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε τη μαρμελάδα να κρυώσει για 30 λεπτά. Κατόπιν την ξαναβάζετε στη φωτιά και σιγοβράζετε για 20 λεπτά ακόμη. Αφαιρείτε το δεματάκι με τα μπαχάρια.

Βήμα 3

Αμέσως μετά τη μεταφέρετε στα αποστειρωμένα ζεστά βαζάκια.

Σημείωση:

Για την αποστείρωση: πλένετε καλά τα βάζα με καυτό νερό. Τα τοποθετείτε ανάποδα σε ένα ταψί στο οποίο έχετε στρώσει μια πετσέτα. Τοποθετείτε το ταψί στο φούρνο στους 150 βαθμούς για 30 λεπτά. Γεμίζετε τα βάζα με τη μαρμελάδα όσο είναι ακόμη και τα δύο ζεστά. Τα κλείνετε και τα γυρίζετε ανάποδα. Τα αφήνετε έτσι γυρισμένα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Μετά τα γυρίζετε και τα κρατάτε μακριά από τον ήλιο αλλά και την υγρασία.

olivemagazine.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διατροφή

Πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα Οreo

Εύκολο στην παρασκευή του δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα Οreo

Μπισκοτένια απόλαυση - Το πιο νόστιμο και οικονομικό γλυκό

Ένα εντυπωσιακό, λαχταριστό γλυκό από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.