Μαρμελάδα αχλάδι με κόκκινο κρασί
Υλικά
500γρ. αχλάδια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
1 λοβό βανίλιας
500γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
1 ξυλάκι κανέλα
150ml μαυροδάφνη
Διαδικασία
Κόβετε το λοβό της βανίλιας κατά μήκος και χρησιμοποιώντας ένα μυτερό μαχαιράκι «ξύνετε» τα σποράκια σε ένα σκεύος. Ρίχνετε και τα ψιλοκομμένα αχλάδια και ανακατεύετε μια φορά.
Προσθέτετε και τη ζάχαρη καλύπτοντας τα αχλάδια και τα σκεπάζετε με μεμβράνη. Τα αφήνετε για περίπου 5 ώρες για να βγάλουν το χυμό τους.
Στη συνέχεια, τα βάζετε σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε το ξύλο κανέλας και τη μαυροδάφνη. Ανακατεύετε κατά διαστήματα και τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά. Η μαρμελάδα θα είναι έτοιμη όταν θα έχει εξατμιστεί το μεγαλύτερο ποσοστό υγρασίας.
Αφαιρείτε το ξυλάκι κανέλας και μοιράζετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα όσο είναι ακόμα ζεστή, χωρίς να αφήσετε κενό στο καπάκι. Διατηρείτε τη μαρμελάδα στη συντήρηση.
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή
olivemagazine.gr