Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Μαντολάτο με φουντούκι

Μαντολάτο με φουντούκι

Διατροφή | 25/10/2016 - 15:37
Μαντολάτο με φουντούκι
Το αγαπημένο γλύκισμα της αριστοκρατίας κατά την ενετοκρατία είναι πλέον αγαπημένο όλων ενώ το συναντάμε σε πολλές παραλλαγές ανά τον κόσμο με διάφορα είδη ξηρών καρπών και ενίοτε με ζαχαρωμένα φρούτα.

Εμείς θα το φτιάξουμε με φουντούκι.

Υλικά

720γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

250γρ. γλυκόζη

250ml νερό

200γρ. μέλι

ασπράδια από 6 αβγά

1.100γρ. φουντούκια καβουρδισμένα, χοντροσπασμένα

Διαδικασία

Μέσα σε μία κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη με τη γλυκόζη και το νερό και ζεσταίνετε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε στην αρχή να διαλυθεί η ζάχαρη και η γλυκόζη. Όταν βράσει σιρόπι και φτάσει στους 145°C θα πάρει τη μορφή καραμέλας. Αποσύρετε τότε την καραμέλα από την φωτιά και προσθέτετε το μέλι. Ανακατεύετε καλά. 

Χτυπάτε τα ασπράδια στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να διογκωθούν και να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Στη συνέχεια, χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε την καραμέλα σιγά σιγά, να πέφτει σαν κορδόνι. Αφήνετε για λίγη ώρα ακόμα το μίξερ σε λειτουργία μέχρι το μείγμα να γίνει χλιαρό. Αν χρησιμοποιείτε θερμόμετρο, η θερμοκρασία θα πρέπει να είναι στους 45°C - 50°C.

Σταματάτε το ανακάτεμα, προσθέτετε τα χοντροσπασμένα φουντούκια και ανακατεύετε απαλά με μια κουτάλα. 

Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και απλώνετε πάνω το μαντολάτο. Το καλύπτετε με ένα ακόμα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού από πάνω, το οποίο θα πρέπει να εφάπτεται με την επιφάνεια του γλυκού. Το αφήνετε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος μέχρι να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί. 

Τότε, αφαιρείτε τα αντικολλητικά χαρτιά και κόβετε το μαντολάτα σε κομμάτια. 

Tips

Ανάλογα με το πάχος που επιθυμείτε να έχει το μαντολάτο σας επιλέγετε και το αντίστοιχο ταψί ή σκεύος.

Μπορείτε, αν θέλετε, τα κομμάτια μαντολάτου να τα βουτήξετε σε λιωμένη σοκολάτα.

olivemagazine.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διατροφή

Πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα Οreo

Εύκολο στην παρασκευή του δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα Οreo

Μπισκοτένια απόλαυση - Το πιο νόστιμο και οικονομικό γλυκό

Ένα εντυπωσιακό, λαχταριστό γλυκό από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.