Μανιτάρια με καβουρμά και θυμάρι
Υλικά
500γρ. μανιτάρια λευκά
250γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
500γρ. καβουρμά βοδινό
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
½ φλιτζάνι ζωμό βοδινού
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας βούτυρο
1 ματσάκι θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Με μια νωπή πετσέτα καθαρίζετε τα μανιτάρια ώστε να φύγουν τα χώματα. Τα κόβετε σε λεπτά φετάκια και τα αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρετε για 3 λεπτά. Προσθέτετε τα μανιτάρια, το θυμάρι, τον καβουρμά και τα ανακατεύετε για 2 λεπτά ακόμη.
Προσθέτετε το κρασί, τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε έτσι τα μανιτάρια για 5 λεπτά περίπου μέχρι να τραβήξουν τα υγρά. Σβήνετε τη φωτιά και τελειώνετε με το βούτυρο. Σερβίρονται ζεστά.
olivemagazine.gr