Μακαρονάδα με θρεπτικό κιμά σόγιας
Διατροφή | 30/11/2015 - 12:25
Μακαρονάδα με θρεπτικό κιμά σόγιας
Μια εναλλακτική συνταγή για το αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων.
Υλικά
- 500 γρ. μακαρόνια
- μισή κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι νερού κιμά σόγιας
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 κουτ. γλυκού πάπρικα
- 5 κόκκους μπαχάρι
- 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι σκόνη
- 250 γρ. χυμό ντομάτας
- 1 κουτ. της σούπας πολτό ντομάτας
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 ποτήρια νερό
- 2 κύβους λαχανικών
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα 3 ποτήρια νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις βράσουν βάζουμε μέσα τη σόγια.
- Την αφήνουμε να πάρει μια βάση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Την αφήνουμε 10 λεπτά και την σουρώνουμε.
- Την ξεπλένουμε καλά και την στίβουμε πολύ καλά.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σωτάρουμε το κρεμμύδι πολτοποιημένο.
- Έπειτα προσθέτουμε τη σόγια να σωταριστεί.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε το χυμό και τον πολτό και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε αρκετό νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα μακαρόνια και την μισή κούπα ελαιόλαδο.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 5 και βράζουμε για μια ώρα περίπου μέχρι να πιει το περισσότερο νερό.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια να κρατάνε λίγο.
- Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε και στην κατσαρόλα βάζουμε τη μισή κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο να κάψει.
- Μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε τα μακαρόνια με την σάλτσα του κιμά σόγιας.
Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr