Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Μάφιν κανέλας με κρέμα τυριού-λεμονιού

Μάφιν κανέλας με κρέμα τυριού-λεμονιού

Διατροφή | 24/07/2016 - 16:08
Μάφιν κανέλας με κρέμα τυριού-λεμονιού
Αφράτα και λαχταριστά, τα συγκεκριμένα μάφιν είναι μικρούτσικα αλλά θα κερδίσουν τις εντυπώσεις και θα κάνουν χαρούμενους μικρούς και μεγάλους! Συνοδεύστε τα με σοκολάτα, καφέ ή μια δροσερή λεμονάδα.

Συνταγή: Δημήτρης Χρονόπουλος (olimagazine.gr)

Υλικά

Για τα μάφιν

240γρ. ζάχαρη άχνη

190γρ. αλεύρι μαλακό

4 αβγά

70γρ. βούτυρο 82%, σε θερμοκρασία δωματίου

100ml κρέμα γάλακτος 35%

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

ελάχιστο αλάτι

κανέλα σκόνη, στη μύτη ενός κουτ. γλυκού

Για την κρέμα τυριού

40γρ. βούτυρο 82%, σε θερμοκρασία δωματίου

60ml κρέμα γάλακτος 35%

70γρ. ζάχαρη άχνη

ξύσμα από ½ λεμόνι

160γρ. κρέμα τυριού

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τα μάφιν: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη με το φτερό στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε ένα ένα τα αβγά και σταδιακά την κρέμα γάλακτος.

Μόλις τα υλικά σας αναμιχθούν καλά, ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι και συνεχίζετε το χτύπημα ώσπου να πάρετε ένα ομοιόμορφο και λείο μίγμα. Τοποθετείτε χαρτάκια σε μια φόρμα ειδική για μάφιν με 12 υποδοχές και μοιράζετε εκεί το μίγμα εκτός κι αν έχετε φορμίτσες ατομικές σιλικόνης. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά ανάλογα με το φούρνο σας.

Ετοιμάζετε την κρέμα τυριού: Σε ένα σκεύος ανακατεύετε όλα τα υλικά της κρέμας τυριού μαζί με μια κουτάλα ή σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. 

Εάν η κρέμα δεν είναι αρκετά σταθερή, την αφήνετε για λίγη ώρα στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί ώστε να μπορέσετε να τη δουλέψετε με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Αφού κρυώσουν τα μάφιν, τα διακοσμείτε με την κρέμα τυριού, χρησιμοποιώντας σακούλα ζαχαροπλαστικής, και τα σερβίρετε. 

Μερίδες:12 μάφιν 

Χρόνος προετοιμασίας:15' 

Χρόνος μαγειρέματος:25' 

Έτοιμο σε:40' 


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διατροφή

Πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα Οreo

Εύκολο στην παρασκευή του δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα Οreo

Μπισκοτένια απόλαυση - Το πιο νόστιμο και οικονομικό γλυκό

Ένα εντυπωσιακό, λαχταριστό γλυκό από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.