Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Λένε «όχι» στο κλείσιμο του 8ου Δημοτικού Σχολείου- Οργή και αγανάκτηση από γονείς και μαθητές (pics)

Λένε «όχι» στο κλείσιμο του 8ου Δημοτικού Σχολείου- Οργή και αγανάκτηση από γονείς και μαθητές (pics)

Ηράκλειο | 08/12/2016 - 11:16
Λένε «όχι» στο κλείσιμο του 8ου Δημοτικού Σχολείου- Οργή και αγανάκτηση από γονείς και μαθητές (pics)
Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, καθώς οι γονείς των παιδιών καταγγέλλουν μια μεθοδευμένη προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη και που σαν τελικό στόχο έχει να κλείσει οριστικά το σχολείο τους!

Αφορμή για την κινητοποίηση των γονέων, στάθηκε ένα έγγραφο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, με το οποίο ζητείται η γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου για μια σειρά από μεταβολές στα σχολεία του Δήμου, όπου προτείνεται η συγχώνευση του 8ου Δημοτικού Συμβουλίου με το 1ο Δημοτικό Σχολείο, το Ανωγειανό. Αξίζει να σημειωθεί, πως οι αποφάσεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης λαμβάνονται χωρίς καμία διαβούλευση, ούτε με το διδασκαλικό προσωπικό του 8ου Δημοτικού Σχολείου, ούτε φυσικά με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων!


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενώ χθες είχε δυναμική παρουσία στο Δημαρχείο Ηρακλείου, όπου πριν από την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Γιώργο Βλαχάκη και τους επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων. Ο Σύλλογος κατέθεσε επιστολή – καταγγελία για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με φόντο το σχολείο.

Ήδη οι πρώτες αντιδράσεις, τόσο εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, όσο και των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων είναι αρνητικές απέναντι στην πρόταση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την ερχόμενη Δευτέρα, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα θα συζητηθεί προκειμένου το Σώμα να γνωμοδοτήσει. Παρόντες θα είναι και οι γονείς των μαθητών, ενώ την έμπρακτη συμπαράστασή τους έχουν εκφράσει ήδη δεκάδες γονείς μαθητών που φοίτησαν τα προηγούμενα χρόνια στο συγκεκριμένο σχολείο.

Η επιστολή-καταγγελία

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, κατέθεσε στην Δημοτική Αρχή και σε όλες τις παρατάξεις την παρακάτω επιστολή – καταγγελία: 

«ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ


ΠΡΟΣ:

Τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό

Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γρηγόρη Πασπάτη

Τους επικεφαλής των Παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου

-κ. Γιάννη Κουράκη (Ηράκλειο – Ανοικτοί Ορίζοντες)

-κ. Ηλία Λυγερό (Ενεργοί Πολίτες Ηρακλείου)

-κ. Μιχάλη Κασσαπάκη (Λαϊκή Συσπείρωση)

-κα. Μόνα Αμανατίδου (Άμεση Δημοκρατία)

Τους Δημοτικούς Συμβούλους Ηρακλείου


Αξιότιμοι κύριοι, 

Οι Γονείς και οι Κηδεμόνες του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου απευθύνουμε έκκληση προς την Δημοτική Αρχή και το σύνολο των Δημοτικών Παρατάξεων που συγκροτούν το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας και σας μεταφέρουμε δια της παρούσης, την αγωνία και τον προβληματισμό μας για την συνεχή υποβάθμιση του σχολείου μας.

Μια υποβάθμιση που το τελευταίο διάστημα έχει πάρει τη μορφή μιας καλά μελετημένης προσπάθειας οριστικής απαξίωσης, η οποία μοιραία θα οδηγήσει στο κλείσιμο του ιστορικού 8ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου. Μια σειρά γεγονότα δυστυχώς έρχονται να επιβεβαιώσουν  τους φόβους μας και με λύπη πραγματικά διαπιστώνουμε τις τελευταίες ημέρες πως οι ενέργειες αυτές προέρχονται από τους ίδιους εκείνους τους θεσμούς που θα έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης περισσότερων σχολείων, περισσότερων δασκάλων και περισσότερων φυσικά μαθητών μέσα στο δημόσιο σύστημα της εκπαίδευσης, ενισχύοντας τον ρόλο και το έργο του μέσα στην κοινωνία.




Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου έχει κοινοποιηθεί από τις 28/11/2016 η με Αρ. Πρωτ. 16292 απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης – Διευθ. Π/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου – Τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων, με θέμα τις «Μεταβολές Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου», με αφορμή σχετικό έγγραφο του υπουργείου Παιδείας. 

Με το έγγραφο της τοπικής υπηρεσίας, ζητείται η γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για μια σειρά από προτάσεις που αφορούν μεταβολές σχολικών Μονάδων στο Δήμο Ηρακλείου με στόχο – όπως υποστηρίζει το εν λόγω έγγραφο – την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Για το σχολικό έτος 2017 – 2018, η υπηρεσία προτείνει δεκατρείς (13) συνολικά προαγωγές σχολικών μονάδων και μια συγχώνευση, αυτή του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου με το 1ο Δημοτικό Σχολείο, το Ανωγειανό.

Με έκπληξη πληροφορούμαστε όμως, πως η προτεινόμενη συγχώνευση δεν αφορά την μεταφορά των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου το οποίο στεγάζεται σε ένα παλαιό κτίσμα στο 8ο Δημοτικό Σχολείο, αλλά το αντίθετο. Η πρόταση αφορά στην απομάκρυνση των μαθητών του 8ου από ένα κτήριο που χτίστηκε από την αρχή το 1978 και απέδωσε ένα από τα πλέον σύγχρονα σχολικά κτίρια για την εντός των τειχών πόλη του Ηρακλείου το 1982, στο κτίριο του Ανωγειανού, το οποίο μέχρι το 1982 στέγαζε τα παιδιά που εν μέσω της σχολικής χρονιάς μετακόμισαν στο 8ο Δημοτικό Σχολειό! Προτείνεται δηλαδή με απλά λόγια, τα παιδιά που σήμερα πηγαίνουν στο 8ο, να επιστρέψουν σε ένα κτίριο που πήγαιναν οι … γονείς τους πριν από το 1982.

Πως είναι δυνατόν να σχεδιάζεται η απομάκρυνση των μαθητών από ένα σύγχρονο και καθ΄ όλα άρτιο από πλευράς στατικής επάρκειας σχολικό κτίριο και η συγκέντρωσή τους σε ένα κτίριο όπως το Ανωγειανό, όπου κάθε χρόνο απαιτείται η γνωμοδότηση των αρμοδίων υπηρεσιών για να λειτουργήσει, λόγω ων σοβαρών προβλημάτων που έχει και που όλοι γνωρίζουν;

Πως η αρμόδια υπηρεσία προτείνει αυτή την αλλαγή, χωρίς να γνωστοποιεί στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου το σκεπτικό της απόφασης; Σας καλεί να γνωμοδοτήσετε, χωρίς να σας παρέχει τα βασικά εργαλεία και την απαραίτητη γνώση… Γιατί;

Άραγε, το ότι η μοναδική αρνητική μεταβολή που προτείνει η τοπική υπηρεσία και αφορά το 8ο Δημοτικό Σχολείο και κανένα άλλο σχολείο του Δήμου Ηρακλείου, οφείλεται στο ότι δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα ή μήπως κρύβει άλλες σκοπιμότητες;


Γιατί, για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν προηγήθηκε διαβούλευση με το διδασκαλικό προσωπικό και τους γονείς του 8ου Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, αλλά όλοι γίναμε γνώστες αυτής της αρνητικής εξέλιξης που επηρεάζει τα παιδιά μας και τους οικογενειακούς προγραμματισμούς κυριολεκτικά στο παρά 5΄;

Ποιο χέρι και γιατί είναι έτοιμο να βάλει με τόση ευκολία την υπογραφή του για να κλείσει ένα σχολειό στην πόλη μας και μάλιστα σε ένα συγκρότημα όπως το κτίριο της οδού Ταξιάρχου Μαρκοπούλου;

Αξιότιμοι κύριοι

Ας δούμε λίγο το χθες. Θα μπορούσαμε επί ώρες να μιλούμε για την ιστορικότητα και την ιδιαίτερη σημασία που έχει ο χώρος όπου σήμερα στεγάζεται το 8ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου για την πόλη μας. Το 8ο ΔΣΗ βρίσκεται στο Κέντρο της παλιάς πόλης, ανάμεσα στη Μονή των Σιναϊτών του Αγίου Ματθαίου και στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά. Η αιματοβαμμένη ιστορία του Μεγάλου Κάστρου, σημερινό Ηράκλειο, δεν παρέλειψε να συμπεριλάβει και το χώρο που είναι κτισμένο το σχολείο σήμερα. Μια ιστορία την οποία οφείλει να γνωρίζει κάθε Ηρακλειώτης ως ελάχιστο φόρο τιμής για όσους έδωσαν τη ζωή τους για να ζούμε σήμερα εμείς ελεύθεροι.


Στο χώρο που βρίσκεται σήμερα το σχολείο λειτουργούσε κατά την Τουρκοκρατία Χριστιανικό Νοσοκομείο. Σπουδαίοι γιατροί, με πολλαπλή παρουσία στην κοινωνική και πολιτική ζωή του Ηρακλείου προσέφεραν από εκεί πολύτιμο έργο. Αρκεί να αναφέρουμε μόνο τον Ιωάννη Σφακιανάκη, τον Χαρ. Γιαμαλάκη, τον Σάββα Σαββάκη και τον Ιταλό Amambille Ittar, ο οποίος ήταν διπλωμάτης, υποπρόξενος της Αγγλίας και πρόσφερε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στους ασθενείς και τραυματίες. Οι Τούρκοι, τότε το σεβάστηκαν, έφτασαν στο σημείο να το χρηματοδοτούν! 

 Αργότερα το κτίριο μετατράπηκε σε Διδασκαλείο και μετέπειτα στέγασε την πρώτη Παιδαγωγική Ακαδημία στο Ηράκλειο. Από αυτούς τους χώρους, πέρασαν ορισμένα από τα μεγαλύτερα πνευματικά τέκνα του τόπου μας: Αντώνιος Βορεάδης, Μαρία και Σοφία Αμαριώτου, Έλλη Αλεξίου, Στυλιανός Αλοΐζος, Μαρία Λιουδάκη και Σοφία Μαυροειδή – Παπαδάκη.

Το 1978 το «Παλαιό Νοσοκομείο», όπως ήταν γνωστό στους παλαιότερους, κατεδαφίστηκε και κτίστηκε το κτίριο που στεγάζει σήμερα το 8ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου. Η ιστορία του χώρου με τους αιματοβαμμένους αγώνες των Κρητικών για ελευθερία είναι πολύ στενή, καθώς στον αύλειο χώρο του σημερινού σχολείου υπήρχαν οι τάφοι πολλών θυμάτων από τις σφαγές των Τούρκων από το 1821 και έπειτα. 

Μάλιστα, στο Παλαιό Νοσοκομείο φυλασσόταν η εικόνα της Παναγίας της Γαλακτοφορούσας, η οποία και εκλάπη τη δεκαετία του ’70 και δεν έχει βρεθεί. Σήμερα, στο διάδρομο του σχολείου εξακολουθεί να υπάρχει εικονοστάσι όπου καίει συνεχώς το καντήλι. Στο εικονοστάσι υπάρχει η αρχική κορνίζα της εικόνας και στη θέση της παλαιάς εικόνας έχει τοποθετηθεί μια νεώτερη. Επίσης, στην είσοδο του σχολείου υπάρχει μαρμάρινη πλάκα που εξιστορεί το παρελθόν του χώρου, που ελάχιστοι γνωρίζουν.

Ερχόμαστε στο σήμερα, που μας πληγώνει και μας πονάει…

Το 8ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια μια μεγάλη μαθητική διαρροή η οποία οφείλεται κυρίως στην αποψίλωση νευραλγικών υπηρεσιών που λειτουργούσαν στην περιοχή - όπως το ΙΚΑ - αλλά και στο λουκέτο που έχει μπει σε πολλές τοπικές επιχειρήσεις. Πολλά παιδιά της περιοχής αντί να κατευθύνονται προς το 8ο Δημοτικό Σχολείο, μετακινούνται σε άλλα σχολεία καθώς δεν τηρούνται τα διοικητικά όρια, που οι ίδιες οι τοπικές υπηρεσίες εκπαίδευσης οφείλουν να εφαρμόζουν. 

Το διαρκές αίτημά μας για φιλοξενία του 3ου δημόσιου νηπιαγωγείου στους χώρους του σχολείου δεν ικανοποιήθηκε ποτέ μέχρι σήμερα, με την δικαιολογία πως τα νηπιαγωγεία δεν λειτουργούν σε σχολικές μονάδες που έχουν ορόφους, άρα σκαλοπάτια. Αυτή είναι μια από τις δικαιολογίες που προβάλλεται συνεχώς και που στερεί από το σχολείο μια σημαντική μαθητική δεξαμενή. Αντίθετα πέρυσι, αποφασίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες η μεταφορά και λειτουργία του Ευρωπαϊκού Νηπιαγωγείου!  Στον ένα χρόνο αρμονικής συνύπαρξης των δύο σχολείων, δεν έχουμε διαπιστώσει κάποιες ιδιαίτερες ικανότητες των παιδιών του Ευρωπαϊκού Νηπιαγωγείου στο να ανεβαίνουν τα σκαλοπάτια, τα οποία για τα υπόλοιπα παιδιά φαντάζουν ως ανυπέρβλητο εμπόδιο…

Παρά τις αντιξοότητες, το 8ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου χάρη στις άοκνες προσπάθειες του διδασκαλικού προσωπικού, παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στα παιδιά και αυτό το βεβαιώνουμε πρώτα εμείς, οι γονείς των μαθητών.  Είναι ένα σχολείο άρτια εξοπλισμένο, με αίθουσες και χώρους ικανές να φιλοξενήσουν με απόλυτη ασφάλεια εκατοντάδες παιδιά, με υλικά και διδακτικά μέσα που δεν διαθέτουν άλλα εκπαιδευτικά συγκροτήματα. Όμως δεν θα κουραστούμε να το λέμε, το μεγάλο πλεονέκτημα του 8ου ΔΣΗ είναι οι δάσκαλοί του. 

Ρωτήστε τους γονείς παιδιών που σήμερα είναι στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου, ή σπουδάζουν να σας πουν για το 8ο… Είναι όλοι αυτοί που στο άκουσμα του επαπειλούμενου λουκέτου, έτρεξαν να μας συμπαρασταθούν, κι ας έζησαν το σχολείο σε εποχές που δεν τολμούσε κανείς να διανοηθεί ότι θα μπορούσε για άλλους λόγους -μη εκπαιδευτικούς- να βάλει «στο μάτι» το συγκεκριμένο κτίριο.  

Ο Σύλλογος από την πλευρά του, με τις πολύπλευρες και εξωστρεφείς πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, στοχεύει στην  διάδοση του εθελοντισμού του αλτρουισμού και τις κοινωνικής προσφοράς μέσα και έξω από τα όρια της σχολικής μας μονάδας, στις πλατείες και στις γειτονιές του ιστορικού μας κέντρου.

Αξιότιμοι κύριοι

Εμείς, οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου:

-Τασσόμαστε κατά του κλεισίματος οποιασδήποτε σχολικής μονάδας στον τόπο μας.

-Δηλώνουμε απερίφραστα ότι θα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο τρόπο, όχι μόνο την λειτουργία του σχολείου μας, αλλά και το δικαίωμα της συνεχούς αναβάθμισής του.

-Απευθύνουμε έκκληση σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να συνδράμουν στην επίτευξη αυτού του στόχου. 

-Ζητούμε την τήρηση της νομιμότητας και της λογικής, με βάση τα επιχειρήματα που σας εκθέσαμε και για τα οποία επιθυμούμε να μας δοθεί η δυνατότητα να αναπτύξουμε αναλυτικά, όταν το Σώμα κληθεί να γνωμοδοτήσει επί του θέματος.  


Σας ευχαριστούμε.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ 8ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ»


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Ηράκλειο

Πωλείται το creteplus.gr για 9,000 Ευρώ.

Ολόκληρη η ιστοσελίδα, και ο κατάλογος επιχειρήσεων. Ιδανικό για σελίδα ειδήσεων αλλά και για οποιαδήποτε επιχείρηση στην Κρήτη.

Ένωση ξενοδοχείων Ηρακλέιου:Αίτημα για μη καταβολή ΦΠΑ…

Αναφορικά σε διαπιστωμένες οφειλές σχετιζόμενες με ανείσπρακτα τιμολόγια

Πυροβολισμοί σε ποιμνιοστάσιο – Συνελήφθησαν δύο αδέρφια

Λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη Χρυσοχοϊδη, νέο περιστατικό στην Κρήτη

Πέθανε νεαρός που βούτηξε στο Αγιοφάραγγο

Γιατρός προσπάθησε να τον σώσει αλλά ήταν αργά

Άντρας έπεσε στο λιμάνι Ηρακλείου

Περαστικοί τον ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του

Έκανε «γερή μπάζα» - «Μπούκαρε» σε 9 σπίτια & η λεία του ξεπέρασε…

Αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αεροβόλο όπλο, συνολικής χρηματικής αξίας άνω τον 42.000 ευρώ

Άνδρας έπεσε στο ενετικό λιμάνι – Νοσηλεύεται στην Εντατική

Είχαν μπερδέψει τα ρούχα του στα κουπιά μιας βάρκας

Αναστάτωση από φωτιά μέρα μεσημέρι στο Ηράκλειο

Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική.

Στο Ηράκλειο το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την παράδοση των…

Θα πραγματοποιούν διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό

Απειλούν με παραιτήσεις γιατροί της Καρδιολογικής

Στα "άκρα" η αντιπαράθεση για τη μεταφορά της Μονάδας Εμφραγμάτων με απόφαση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ

Άστεγος επί μέρες σε πάρκο με παιδική χαρά - Εικόνες ντροπής

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να ενεργήσουν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου.

Αναβρασμός στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

“Πολεμικό” κλίμα και υποβάθμιση κλινικής

Κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά: Αρνητικά τα δείγματα του προσωπικού…

Αρνητικά και τα δείγματα των επαφών του 88χρονου στο Νοσοκομείο Χανίων

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο νεαρή γυναίκα μετά από επίθεση…

Ο δράστης πριν λίγες ημέρες είχε ξανασυλληφθεί

«Εφιάλτης» για λουόμενο το μπάνιο στη θάλασσα – Τον παρέσυραν…

Συναγερμός στο λιμενικό - Στήθηκε επιχείρηση για την παροχή συνδρομής στον κολυμβητή.

«Συναγερμός» και ιχνηλάτηση στο ΠΑΓΝΗ - Είχε νοσηλευθεί…

Αποτελεί το 17ο επιβεβαιωμένο κρούσμα και νοσηλεύεται στα Χανιά

Τροχαίο ατύχημα: Τούμπαρε αυτοκίνητο – Γυναίκα και παιδί…

Στο σημείο άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Επιστολή δικηγόρων Ηρακλείου: Ανησυχία για πράξεις ομάδας…

«Δεν γίναμε μάρτυρες των αναμενόμενων αντιδράσεων από την πολιτεία για μια ευνομούμενη και δημοκρατική»

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση στο Γιόφυρο (δυτικός κλάδος)

Κλειστός την Τετάρτη ο δυτικός κλάδος εξόδου

Κατέληξε η 14χρονη που είχε πέσει από τα Ενετικά Τείχη

Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ για 3 μήνες

Θρήνος στη κηδεία του Γιάννη Κατσούνα που σκοτώθηκε στο…

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το τελευταίο αντίο στον άτυχο 33χρονο Γιάννη

Πυροβολισμοί αναστάτωσαν το Αρκαλοχώρι

Αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο

Γυναίκα δάγκωσε αστυνομικό που κλήθηκε να τη βοηθήσει

Διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο και οι δυο για τις πρώτες βοήθειες

Συνελήφθη με παράνομα πακέτα τσιγάρων

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου

ΑΣΕΠ: 78 θέσεις εργασίας ανακοινώθηκαν για το Ηράκλειο

Η προκήρυξη αφορά την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, που εδρεύει στο Ηράκλειο του Νομού Ηρακλείου,

Στην ΜΕΘ ένα 9χρονο παιδί – Χτυπήθηκε από αυτοκίνητο

Το παιχνίδι οδήγησε σε σοβαρή περιπέτεια

Βενιζέλειο: Πως θα γίνονται τα τακτικά και απογευματινά…

Οδηγίες για τη σταδιακή επαναλειτουργία των υπηρεσιών

Αποχή των Δικηγόρων του Ηρακλείου μέχρι και 30 Απριλίου…

Για τις συνθήκες στο Υποθηκοφυλακείο και στο Ειρηνοδικείο

Καταγγελία: Έκοψαν κλήση σε γυναίκα στο Ηράκλειο ενώ διέθετε…

Τι αναφέρει η καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία

Πίσω από τη μάσκα κρύβονται κουρασμένα πρόσωπα….

Το συγκλονιστικό μήνυμα από τα ΤΕΠ του Βενιζελείου

Μαθήματα… σκοποβολής σε παιδί – Αντί για τον στόχο βρήκε…

Απίστευτο περιστατικό στο Ηράκλειο

Ενετικά Τείχη: Σε ποια σημεία μπαίνει «λουκέτο»

Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία των Τειχών και του Καράβολα

Κορωνοϊός: Οι συγκινητικές στιγμές κατά την έξοδο της 63χρονης…

Τι ανέφερε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου

Πρώτος νεκρός Κρητικός ομογενής στην Αυστραλία, από κορωνοϊό

Πρόκειται για το Χρήστο Τζανουδάκη, "έναν ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο κι ένα αξιοσέβαστο μέλος της κρητικής κοινότητας"

Έπρεπε να είναι σπίτι λόγω καραντίνας αλλά ήταν... άφαντος

Δικογραφία σε βάρος ενός άντρα που ήρθε από την Ιταλία στο Ηράκλειο και διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν σπίτι αν και θα έπρεπε λόγω προληπτικής καραντίνας

Κλείνει η οδός… by pass στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου

Απαγορεύεται η είσοδος των πολιτών

Είστε μόνοι στο σπίτι; Μια ομάδα στο Ηράκλειο, μπορεί να…

Η Κοινότητας Αλληλεγγύης Ηρακλείου βοηθάει όλους όσοι έχουν ανάγκη, λόγω κορωνοϊού

Καταγγελία για… «αυθαίρετα» πρόστιμα στο Ηράκλειο, λόγω…

Τι απαντά, από την πλευρά της, η αστυνομία

Κορωνοϊός: Αγωνιούν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ - Καταγγέλλουν…

«Σε συνθήκες χρόνιας ανεπάρκειας προσωπικού, υποδομών, εξοπλισμού και υλικών στις δημόσιες δομές υγείας καλούμαστε να παρέχουμε με αυτοθυσία τις υπηρεσίες μας στην…

Συνελήφθη με παράνομα τσιγάρα

Κατασχέθηκαν 790 πακέτα τσιγάρων και 139 συσκευασίες καπνού

Βενιζέλειο: Αποσωληνώθηκε η επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου…

Μετά από 10 τουλάχιστον μέρες μάχης με τον κορωνοϊό

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.