Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Κύρκος «καρφώνει» Ηλιόπουλο για παράνομες αναγνωρίσεις και ζητάει παραίτηση

Κύρκος «καρφώνει» Ηλιόπουλο για παράνομες αναγνωρίσεις και ζητάει παραίτηση

Auto Plus | 02/08/2015 - 12:48
Κύρκος «καρφώνει» Ηλιόπουλο για παράνομες αναγνωρίσεις και ζητάει παραίτηση
Η κόντρα των δύο γνωστών οδηγών από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα.

Λεωνίδας Κύρκος και Μάριος Ηλιόπουλος είναι δύο δημοφιλείς οδηγοί που αγωνίζονται με Ford Escort στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Τον τελευταίο καιρό οι κόντρες τους δεν περιορίζονται στις διαδρομές των αναβάσεων.

Ο εφοπλιστής και πρόεδρος του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων, Μάριος Ηλιόπουλος, έχει προβεί επανειλημμένως  σε ενστάσεις για τη νομιμότητα του αυτοκινήτου του Λ. Κύρκου που άλλες φορές κέρδισε και άλλες έχασε.

Από την πλευρά του ο Ηπειρώτης πρωταθλητής Ελλάδος προχώρησε σε πρόταση μομφής έναντι του προέδρου του ΣΟΑΑ, κατηγορώντας τον για αντιαθλητική συμπεριφορά στην τελευταία ανάβαση της χρονιάς. Η ανακοίνωση του Λεωνίδα Κύρκου:

«Προς: ΔΣ ΣΟΑΑ 29.07.15

ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ – ΑΝΑΒΑΣΗ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ

Τα γεγονότα της Ανάβασης Καστανιάς με αναγκάζουν να αναφερθώ σε αυτά διότι θλίβομαι και προσβάλλομαι σαν προσωπικότητα.

Συγκεκριμένα, μεταξύ πρώτου και δεύτερου σκέλους ο Νίκος Πασαλής φώναξε από τα μικρόφωνα της οργάνωσης ότι ο αγώνας κινδυνεύει να μην ολοκληρωθεί αν οι οδηγοί δεν συμμορφωθούν με την εντολή της αστυνομίας να μην οδηγούν γρήγορα, να μην ζεσταίνουν λάστιχα και να μην προσπερνούν μέσα στο χώρο των pits. Την ίδια στιγμή ο Ηλιόπουλος μίλησε προς τους αγωνιζόμενους λέγοντας ότι όλοι οι οδηγοί πρέπει να σεβαστούν τους κανόνες.

Λίγο αργότερα πρώτος και μοναδικός, ο ίδιος παραβίαζε αυτά που επιτακτικά ζήτησε από τους υπόλοιπους, έκανε προσπέρασμα με μεγάλη ταχύτητα μέσα στην απαγορευμένη περιοχή και ζέσταινε λάστιχα με προκλητικό τρόπο. Αν αυτό το συνδυάσουμε με το γεγονός ότι στις αναγνωρίσεις οδηγούσε με τρόπο που κινδύνευε η ασφάλεια των περαστικών και κατέληξε σε έξοδο και υλικές ζημιές στο ΙΧ αυτοκίνητο του, τότε καταλαβαίνουμε όλοι ότι ο συγκεκριμένος δεν σέβεται κανέναν και κυρίως την οργάνωση και τους συναθλητές του.

Για τους παραπάνω λόγους, δεν δέχομαι να με εκπροσωπεί αυτός σαν πρόεδρος στον ΣΟΑΑ όταν υποπίπτει σε τέτοια ατοπήματα. Τι παράδειγμα δίνει προς τους άλλους αγωνιζόμενους? Γι αυτό κάνω πρόταση μομφής προς το πρόσωπο του και ζητώ την παραίτηση του. Επιπλέον, καλώ το ΔΣ του ΣΟΑΑ να ελέγξει όσα αναφέρω και να πάρει θέση διότι είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχουν ‘δύο μέτρα και δύο σταθμά’. Εκτός και αν ο σύνδεσμος θέλει, και τα άλλα του ισότιμα μέλη του να ενεργούν κάθε φορά με όμοιο τρόπο και σε κάθε αγώνα να μην συμμορφώνονται με τους κανονισμούς.

Ο χώρος χρειάζεται ανθρώπους που να τον προβάλουν και όχι να τον προσβάλουν, χρειάζεται αθλητές που να μάχονται με τα χρονόμετρα και όχι με τον κίνδυνο και την ασφάλεια των άλλων. Και κυρίως χρειάζεται ανθρώπους που να γίνονται παράδειγμα προς μίμηση και όχι παράδειγμα προς αποφυγή».

Δείτε σχετικές κατηγορίες επιχειρήσεων του Ηρακλείου μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.

Service αυτοκινήτων Ηράκλειο Κρήτης
Στον κατάλογο του creteplus.gr θα βρείτε όλες τις επιχειρήσεις του Ηρακλείου που ασχολούνται με το service των αυτοκινήτων.
Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Ηράκλειο Κρήτης
Όλα τα σημεία πώλησης ανταλλακτικών για το αυτοκίνητό σας στο Ηράκλειο, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.
Αντιπροσωπείες Αυτοκινήτων Ηράκλειο Κρήτης
Διαλέξτε το επόμενο αυτοκίνητό σας σε μια από τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων του Ηρακλείου, που υπάρχουν στον κατάλογο του creteplus.gr.
Αξεσουάρ Αυτοκινήτων Ηράκλειο Κρήτης
Όλα τα καταστήματα που έχουν αξεσουάρ αυτοκινήτων στο Ηράκλειο Κρήτης, βρίσκονται στον κατάλογο creteplus.gr.
Ασφάλειες Αυτοκινήτων Ηράκλειο Κρήτης
Όλοι οι επαγγελματίες του Ηρακλείου, που ασχολούνται με τις ασφάλειες αυτοκινήτων, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.

Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.