Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Κυβέρνηση Τσίπρα: Τα υπουργεία, οι... Κρητικοί και το παρασκήνιο - Ποια θέλουν οι ΑΝΕΛ

Κυβέρνηση Τσίπρα: Τα υπουργεία, οι... Κρητικοί και το παρασκήνιο - Ποια θέλουν οι ΑΝΕΛ

Κυβέρνηση Τσίπρα: Τα υπουργεία, οι... Κρητικοί και το παρασκήνιο - Ποια θέλουν οι ΑΝΕΛ
Αύριο αναμένεται να έχει ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα θα είναι μικρό και θα υπάρξει μια ομογενοποίηση σε ό,τι αφορά τα παλιά υπουργεία (ανάλογα με το αντικείμενό τους), ενώ στα υπουργεία αυτά (της νέας κυβέρνησης) θα υπάρχει ένας προϊστάμενος υπουργός και πιθανότατα κάποιοι αναπληρωτές υπουργοί.

Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί σήμερα (στις 19:00) και με τον Σταύρο Θεοδωράκη, μετά την ορκωμοσία του στις 16.00 ως πρωθυπουργού με πολιτικό όρκο. Στην τηλεφωνική επαφή που είχε με τον γγ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο κ. Τσίπρας του ανέφερε ότι πρόθεσή του είναι να τον ενημερώνει για όλα τα σημαντικά θέματα.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που επικαλείται το newsit.gr, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Γιάννη Δραγασάκη με τον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, κατά την οποία του επισήμανε ότι η συζήτηση στο σημερινό Eurogroup (στο οποίο την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο κ. Χαρδούβελης) δεν μπορεί να αφορά ουσιαστικά ζητήματα.

Τα ονόματα που "παίζουν"

Ο ίδιος ο κ. Σταθάκης μιλώντας σήμερα στο Νίκο Ευαγγελάτο επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι ο Γιάννης Δραγασάκης θα είναι επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου και ότι θα έχει τρείς συνεργάτες.

Κάθε ένας από αυτούς, θα προΐστανται των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Παραγωγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ονόματα που ακούγονται είναι του Γιάννη Βαρουφάκη, του Γιώργου Σταθάκη και του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Δεν αποκλείεται να αναλάβει υπουργείο και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Για το υπουργείο Αμυνας, πολλά ακούγονται και μάλιστα ίσως να παζαρευθεί από τους ΑΝΕΛ αφού ο Πάνος Καμμένος φέρεται να θέλει το συγκεκριμένο υπουργείο.

Για το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν αποκλείεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ωστόσο, δεν αποκλείεται τον υπουργικό θώκο της Δικαιοσύνης να αναλάβει ο Πρόεδρος της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, εισαγγελέας Παναγιώτης Νικολούδης με τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας έχει πολύ καλές σχέσεις και η τοποθέτησή του θα είναι συμβολική.

Για το υπουργείο Εξωτερικών, ακούγεται η Νάντια Βαλαβάνη αλλά και ο Νίκος Κοτζιάς.

Στο υπουργείο Παιδείας, τρία ονόματα έχουν ακουστεί: Του Κωνσταντίνου Τσουκαλά, της Θεανώς Φωτίου και του Τάσου Κουράκη. Το όνομα του κ. Τσουκαλά έχει ακουστεί και για το υπουργείο Πολιτισμού.

  Το υπουργείο Υγείας θα ανατεθεί πιθανότατα στον Παναγιώτη Κουρουπλή, ενώ για το Εσωτερικών ακούγεται έντονα το όνομα του Κώστα Πουλάκη.

Για το νευραλγικό υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπάρχει ενδιαφέρον και από τους ΑΝΕΛ, ωστόσο, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ "παίζουν" τα ονόματα των Γιάννη Πανούση και Δημήτρη Τσουκαλά.

Ειδικό υφυπουργείο για την μετανάστευση είναι πιθανό να ιδρυθεί με επικεφαλής την Αναστασία Χριστοδουλοπούλου.

Για το υπουργείο Εργασίας, φαβορί είναι ο Αλέξης Μητρόπουλος, ο Δημήτρης Στρατούλης και ο Σάββας Ρομπόλης.

Ενδιαφέρον για το υπουργείο Τουρισμού έχει εκδηλωθεί από την Όλγα Γεροβασίλη. Να πάει δηλαδή το υπουργείο από Όλγα (Κεφαλογιάννη) σε Όλγα...


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Βουλευτικές εκλογές 2015

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.