Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Ξεκινούν τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στα Ιωάννινα

Ξεκινούν τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στα Ιωάννινα

Περιβάλλον | 18/03/2015 - 23:41
Ξεκινούν τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στα Ιωάννινα
Ξεκίνησαν οι προπαρασκευαστικές εργασίες της έρευνας για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων στα Ιωάννινα, από την Energean Oil & Gas, που ανέλαβε το ερευνητικό πρόγραμμα ύστερα από διαγωνισμό.

Συγκεκριμένα, συνεργείο ειδικών γεωφυσικών και γεωλόγων ξεκίνησε τις αναγνωρίσεις σε επιλεγμένες περιοχές για την διεξαγωγή γεωφυσικών σεισμικών καταγραφών, οι οποίες και θα υποδείξουν τις καταλληλότερες για γεωτρήσεις περιοχές και παράλληλα:

- Έγινε δειγματοληψία πετρωμάτων για ειδικές γεωχημικές αναλύσεις, οι οποίες θα δώσουν πληροφορίες για τις δυνατότητες γένεσης υδρογονανθράκων από τους γεωλογικούς σχηματισμούς της περιοχής.

- Ελήφθησαν δείγματα πετρελαίου από φυσικές αναβλύσεις πετρελαίου, όπως αυτές της Δραγοψάς και των Μπαουσίων, τα οποία θα σταλούν σε εργαστήρια του εξωτερικού και σε ελληνικά πανεπιστήμια για εξειδικευμένες αναλύσεις.

- Ξεκίνησε η μελέτη των χαρακτηριστικών των πετρωμάτων που θα μπορούσαν να αποθηκεύσουν (ταμιευτήρες) το πετρέλαιο στο υπέδαφος. Οι μελέτες ταμιευτήρων περιλαμβάνουν υπαίθριες ειδικές έρευνες και λήψεις δειγμάτων για εργαστηριακές αναλύσεις σε ειδικά εργαστήρια σε συνεργασία με ελληνικά πανεπιστήμια.

Μόλις "φτιάξει" ο καιρός θα ξεκινήσει ειδικό πρόγραμμα ερευνών

Με την περαιτέρω βελτίωση των καιρικών συνθηκών σύμφωνα με το parapolitika, θα ξεκινήσει και η εκτέλεση του ειδικού προγράμματος αεροβαρυτομετρικών και αερομαγνητικών ερευνών υψηλής ευκρίνειας, οι οποίες θα δώσουν πολύτιμες πληροφορίες για την δομή του υπεδάφους της περιοχής της Ηπείρου και θα βοηθήσουν στην πορεία των ερευνών.

Η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει σε μελέτες και αναθεώρηση των παλαιών ερευνητικών δεδομένων, προεργασία για επανεπεξεργασία των παλαιών σεισμογραφικών δεδομένων, αξιολόγηση των παλαιών γεωτρητικών δεδομένων και σχεδιασμό των νέων προγραμμάτων γεωλογικών, γεωχημικών, σεισμικών και άλλων ειδικών ερευνών. Επιπλέον, όπως προβλέπεται στο νόμο, κατατέθηκε στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η πρώτη βασική περιβαλλοντική μελέτη στην οποία αποτυπώνεται και η γενικότερη κοινωνικοοικονομική κατάσταση της περιοχής παραχώρησης. 


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Περιβάλλον

«Καμπανάκι» για επικείμενη αντιστροφή των πόλων της Γης

Δραματικές είναι οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων σχετικά με το μαγνητικό πεδίο που περιβάλει στη Γη και το οποίο παρουσιάζει μεγάλη εξασθένηση, με αποτέλεσμα να…

Η πρώτη όρκα που «μιλάει» την ανθρώπινη γλώσσα!-βίντεο

Μια όρκα που μπορεί να βγάζει ήχους, οι οποίοι μιμούνται ορισμένες ανθρώπινες λέξεις, είναι η πρώτη που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο, όπως ανέφεραν επιστήμονες που έκαναν…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.