Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Ξεκίνησε το ράλι Κύπρου – 5ος ο Αθανασούλας

Ξεκίνησε το ράλι Κύπρου – 5ος ο Αθανασούλας

Auto Plus | 07/10/2016 - 16:11
Ξεκίνησε το ράλι Κύπρου – 5ος ο Αθανασούλας
Η Κύπρος έχει την τιμητική της. Με το ράλι που διεξάγεται εκεί, ολοκληρώνεται το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στο οποίο ήδη πρωταθλητής έχει ανακηρυχθεί ο Πολωνός Kajetanowicz με Ford Fiesta R5

H Λεμεσός φιλοξένησε την τελετή έναρξης και εκεί θα γίνει το φινάλε. Όπως και πέρσι ο αγώνας έχει τη βάση του στη Λευκωσία. Η πρωτεύουσα συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο το παλιό με το νέο. Διαθέτει πολλά σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος παράλληλα με τις πολλές επιλογές για έξοδο που προσφέρει μια σύγχρονη πόλη.

Τρία είναι τα ‘highlights’ της φετινής διοργάνωσης. Την Παρασκευή επιστρέφουν οι νυχτερινές ειδικές διαδρομές, ενώ το Σάββατο η Λευκωσία θα φιλοξενήσει και πάλι την Υπερειδική Διαδρομή. Την Κυριακή τα πληρώματα θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν χρηματικά ποσά στην Love Cyprus Golden Stage η οποία θα αποτελείται από τις δύο τελευταίες ειδικές διαδρομές του αγώνα.

Ο αγώνας θα διαθέτει μεικτή επιφάνεια (χώμα και άσφαλτο), κάτι το οποίο είχε ξεκινήσει από την Κύπρο το 2009.

Σήμερα, ο Ρώσος Alexey Lukyanuc με συνοδηγό τον Alexey Arnautov και αυτοκίνητο Ford Fiesta R5 κέρδισε την κατατακτήρια διαδρομή του αγώνα στον Άγιο Σοζώμενο, αποκτώντας έτσι το δικαίωμα να επιλέξει πρώτος τη θέση από την οποία θα εκκινήσει τον αγώνα.

Ο Lukyanuc, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι, ολοκλήρωσε τα 4,5 χιλιόμετρα σε χρόνο 2:43.176. Δεύτερος και με μια διαφορά μόλις 0,9 του δευτερολέπτου, ο Λετονός Nikolay Gryazin έχοντας συνοδηγό τον Ρώσο Yaroslav Fedorov στο τιμόνι ενός Skoda Fabia R5. Την τριάδα συμπλήρωσε το δίδυμο από την Ουγγαρία, David Botka και Peter Szeles με Citroen DS3 και διαφορά 2,26 δευτερόλεπτα από τον πρώτο.

Στην τέταρτη θέση ο Γερμανός Marijan Griebel με συνοδηγό τον συμπατριώτη του Pirmin Winklhofer στο τιμόνι ενός Skoda Fabia R5, ενώ την πεντάδα συμπλήρωσε ο Ralfs Simarcis με τον Artur Siminis από τη Λετονία. Ακολουθεί το ελληνικό πλήρωμα με τους Λάμπρο Αθανασούλα και Χρήστο Κουζιώνη και αυτοκίνητο Ford Fiesta R5.

Την πρώτη θέση στα κυπριακά πληρώματα κατέβαλε ο Χρίστος Δημοσθένους με συνοδηγό τον Πάμπο Λαό στο τιμόνι ενός Mistubishi Lancer Evolution 9, οι οποίοι τερμάτισαν στην έβδομη θέση. Στην όγδοη θέση ο Πανίκος Πολυκάρπου με συνοδηγό τον Gerald Winter επίσης με Mitsubishi Lancer Evo 9, με τους Κώστα Ζήνωνος και Φάνος Χριστοφή στο τιμόνι ενός Mitsubishi Lancer Evo 9 να γράφουν τον ένατο ταχύτερο χρόνο. Τέλος τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Chips Junior με τον Αντώνη Χρυσοστόμου, επίσης με Mitsubishi Lancer Evo 9.

Οι οδηγοί θα επιλέξουν τη θέση εκκίνησης στον αγώνα με βάση την κατάταξή τους.

H Λεμεσός φιλοξενεί τις τελετές έναρξης και λήξης. Όπως και πέρσι ο αγώνας έχει τη βάση του στη Λευκωσία. Η πρωτεύουσα συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο το παλιό με το νέο. Διαθέτει πολλά σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος παράλληλα με τις πολλές επιλογές για έξοδο που προσφέρει μια σύγχρονη πόλη.

Τρία είναι τα ‘highlights’ της φετινής διοργάνωσης. Την Παρασκευή επιστρέφουν οι νυχτερινές ειδικές διαδρομές ενώ το Σάββατο η Λευκωσία θα φιλοξενήσει και πάλι την Υπερειδική Διαδρομή. Την Κυριακή τα πληρώματα θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν χρηματικά ποσά στην Love Cyprus Golden Stage η οποία θα αποτελείται από τις δύο τελευταίες ειδικές διαδρομές του αγώνα.

Ο αγώνας θα διαθέτει μεικτή επιφάνεια (χώμα και άσφαλτο), κάτι το οποίο είχε ξεκινήσει από την Κύπρο το 2009.

driveandtravel.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.