Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Ξαφνική εμπλοκή με το ντιμπέιτ αρχηγών στις 10 Σεπτεμβρίου

Ξαφνική εμπλοκή με το ντιμπέιτ αρχηγών στις 10 Σεπτεμβρίου

Ξαφνική εμπλοκή με το ντιμπέιτ αρχηγών στις 10 Σεπτεμβρίου
Ξαφνικό πρόβλημα προέκυψε με το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών. Ενώ όλα τα κόμματα συμφώνησαν να διεξαχθεί την Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έβαλε βέτο, ενώ αρνείται να συμμετάχει και το ΚΚΕ.

Ο λόγος είναι ότι, όπως εξήγησε η Φώφη Γεννηματά στην εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη, εκείνη την ημέρα έχει προγραμματίσει προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη και είναι δύσκολο να αλλάξει την ημερομηνία.

Ετσι αντιπρότεινε να διεξαχθεί το debate την Τρίτη 8 ή την Τετάρτη 9 του μηνός. Η κα Γεροβασίλη ζήτησε χρόνο να απαντήσει προκειμένου να έρθει σε συνεννόηση με τα άλλα κόμματα, κάτι που έχει ήδη πράξει.

Δύο τα ντιμπέιτ

Πάντως η πρώτη συνεννόηση των γραφείων Τύπων των κομμάτων είχε καταλήξει σε δύο ντιμπέιτ: Στην πρώτη τηλεμαχία, που θα φανεί σε λίγες ώρες αν θα διεξαχθεί την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου ή όπως ζητά η κα Γεννηματά 8 ή 9 του μηνός, θα συμμετάσχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, ενώ τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου θα γίνει «μονομαχία» Τσίπρα-Μεϊμαράκη.

Σύμφωνα με πηγές της Συγγρού, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη επικοινώνησε με τη διευθύντρια του γραφείου Τύπου της ΝΔ Πηνελόπη Γαβρά και της πρότεινε τη διεξαγωγή δύο τηλεμαχιών των πολιτικών αρχηγών στις 10 και 14 Σεπτεμβρίου.

Η κα Γαβρά, σύμφωνα με τις ίδες πηγές, απάντησε αμέσως θετικά, σημειώνοντας ότι θα ακυρωθούν όλες οι προγραμματισμένες προεκλογικές δραστηριότητες του προέδρου της ΝΔ Β. Μεϊμαράκη εκείνες τις ημέρες.

Το ντιμπέιτ θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά μετά το 2012, καθώς σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που ακολούθησαν δεν υπήρξαν τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις των πολιτικών αρχηγών.

Δεν θέλει ντιμπέιτ το ΚΚΕ

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως δεν θα συμμετάσχει στο ντιμπέιτ, ούτε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Και τούτο γιατί το ΚΚΕ δηλώνει αντίθετο στην διεξαγωγή τόσο του ντιμπέιτ μεταξύ Τσίπρα-Μεϊμαράκη όσο και μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών.

Οπως τονίζει ο Περισσός, «η διενέργεια ενός τέτοιου ντιμπέιτ μόνο στόχο έχει την τεχνητή πόλωση και τον εγκλωβισμό του λαού σε ένα κακέκτυπο του παλιού δικομματισμού».
Παράλληλα, το ΚΚΕ εκφράζει την διαφωνία του και με το ενδεχόμενο πραγματοποίησης ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών. «Η προηγούμενη εμπειρία έχει δείξει ότι δεν προσφέρει τίποτα στην αντικειμενική και ολόπλευρη ενημέρωση του ελληνικού λαού για τις θέσεις των κομμάτων, μέσω μιας διαδικασίας παράλληλων μονολόγων, η οποία επανειλημμένα στο παρελθόν είχε επικριθεί και από το κοινό και από τους δημοσιογράφους που συμμετείχαν σε αυτή» τονίζει το ΚΚΕ.

«Η διαφωνία του ΚΚΕ αφορά στην ουσία και όχι τις ημερομηνίες», αναφέρουν από το Περισσό.

Πηγή: iefimerida.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Βουλευτικές εκλογές 2015

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.