Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Κρήτη: Κόντρες στην εθνική οδό και συλλήψεις από την αστυνομία (pics)

Κρήτη: Κόντρες στην εθνική οδό και συλλήψεις από την αστυνομία (pics)

Auto Plus | 09/05/2015 - 13:10
Κρήτη: Κόντρες στην εθνική οδό και συλλήψεις από την αστυνομία (pics)
Η Τετάρτη κατά ένα περίεργο λόγο έχει καθιερωθεί ως η μέρα για παράνομους αγώνες ταχύτητας στην Κρήτη. Πολίτες τόσο από το νομό Ηρακλείου όσο και από το νομό Λασιθίου καταγγέλλουν ότι σε συγκεκριμένα σημεία της εθνικής οδού, κάθε Τετάρτη στήνονται αυτοσχέδιοι αγώνες.

Στις 27/4 αναγνώστης έστειλε φωτογραφίες και κατήγγειλε στο CretePlus.gr, ότι ένα τμήμα της εθνικής οδού Ηρακλείου-Μοιρών μετατρέπεται σε πίστα αγώνων:

«Δυστυχώς κάθε Τετάρτη λίγο μετά τις 10 το βράδυ,  η μεγάλη ευθεία που βρίσκεται στο ύψος του Βενεράτου καταλαμβάνεται από νεαρούς που κάνουν αυτοσχέδιους αγώνες με τα αυτοκίνητα τους… Κινούνται με μεγάλες ταχύτητες, πολλές φορές μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή των ίδιων και των οδηγών που έχουν την ατυχία να περνούν από εκεί…».(διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα).


 Οι κόντρες της Τετάρτης και στον Άγιο Νικόλαο

Παρόμοια φαινόμενα παρατηρήθηκαν και στο νομό Λασιθίου στο νέο τμήμα της εθνικής οδού, στη διαδρομή Άγιος Νικόλαο – Καλό Χωριό. Σύμφωνα με το anatolh.com τις τελευταίες μέρες υπήρχαν σχόλια και διαμαρτυρίες από πολίτες, τις οποίες επιβεβαίωσε η αστυνομία, ότι νεαροί οδηγοί μοτοσικλετών διαφόρων κυβικών μετέτρεπαν σε αγωνιστική πίστα τμήμα του ΒΟΑΚ, λίγο πριν τη νέα σήραγγα και στο νέο τμήμα του δρόμου Άγιος Νικόλαος – Καλό Χωριό.

Δεδομένου ότι το σημείο έχει μια μεγάλη ευθεία, οι νεαροί αποφάσισαν να μετατρέψουν το δρόμο σε πίστα για κόντρες με τα μηχανάκια τους, κάνοντας αυτοσχέδιους αγώνες.

Προφανώς και το γεγονός εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους τόσο για τους ίδιους τους συμμετέχοντες, όσο και για τους ανυποψίαστους διερχόμενους οδηγούς, ενώ και η φασαρία που προκαλείται από τις πατενταρισμένες εξατμίσεις, δημιουργεί όχληση στις κοντινότερες κατοικημένες περιοχές.

Το πρώτο μήνυμα, δόθηκε ήδη, αργά το βράδυ της Τετάρτης, με συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας, όταν, το Τμήμα Τροχαίας μαζί με τα ΤΑΕ και την Ομάδα Δίας, γύρω στις δέκα το βράδυ της Τετάρτης έσπευσε στο σημείο εκείνο του ΒΟΑΚ, όπου ήταν περίπου 60 νεαροί από τον Άγιο Νικόλαο και την Ιεράπετρα, προκειμένου να συμμετέχουν ή να παρακολουθήσουν τις κόντρες.

Το κλιμάκιο της αστυνομίας βεβαίωσε 40 κλήσεις με πρόστιμα για παραβάσεις του κώδικα κυκλοφορίας και πέντε άτομα οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, σύμφωνα με την Αστυνομία.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.