Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Κρήτη, η μεγάλη συνάντηση για... τρίτη φορά

Κρήτη, η μεγάλη συνάντηση για... τρίτη φορά

Διατροφή | 31/10/2014 - 13:16
Κρήτη, η μεγάλη συνάντηση για... τρίτη φορά
Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες της 3ης Παγκρήτιας έκθεσης «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση».  

Από τη 1 έως και τις 4 Μαΐου, η καρδιά της Κρήτης θα χτυπά δυνατά στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας.
Συνδιοργανωτής είναι η Περιφέρεια Κρήτης.

Μετά την επιτυχία των δύο προηγούμενων διοργανώσεων, που έγιναν στο στάδιο Tae Kwon Do και στο Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι και συγκέντρωσαν χιλιάδες επισκέπτες, οι διοργανωτές δίνουν το νέο ραντεβού με το κοινό και τους εμπορικούς επισκέπτες στους χώρους του Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας.

Μέσα από την ετήσια έκθεση «Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση» οι διοργανωτές στοχεύουν στο:

•    Να τοποθετηθούν τα κρητικά προϊόντα σε περισσότερα σηµεία πώλησης στην Ελλάδα & στο εξωτερικό,
•    Να έρθουν σε επαφή οι Κρήτες παραγωγοί και μεταποιητές µε τα δίκτυα διανοµής που βρίσκονται εγκατεστημένα στην περιοχή της Αττικής, συνάπτοντας νέες συνεργασίες που θα δώσουν ώθηση στην τοπική οικονοµία και παραγωγή,
•    Να γνωρίσουν οι καταναλωτές καλύτερα τα κρητικά προϊόντα και να αναδειχθεί η δυναµική τους,
•    Να προωθηθεί το σύγχρονο πρόσωπο του νησιού, γνωστοποιώντας στους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης, τις εξαιρετικές ξενοδοχειακές και τουριστικές υποδοµές που διαθέτει το νησί και να ενισχυθεί ως ιδανικός τουριστικός προορισµός 12 μήνες το χρόνο.

Ο χώρος που επελέγη για την 3η διοργάνωση είναι το Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας (ΣΕΦ) που βρίσκεται στον πλέον  προνομιακό συγκοινωνιακά κόμβο, στο Νέο Φάληρο. Έχει εξαιρετική κάλυψη από όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς δημόσια και ιδιωτικά (Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, σταθμός Ν. Φαλήρου, Λεωφορεία, δωρεάν παρκινγκ, κ.λπ.), γεγονός που θα διευκολύνει την πρόσβαση και θα αυξήσει την επισκεψιµότητα της έκθεσης.

Η έκθεση θα είναι μικτή, κοινού και εμπορική και θα καλύπτει έκταση αρκετών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.
Το παρών θα δώσουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και στους τρεις τομείς της παραγωγικής διαδικασίας, μονάδες παραγωγής και μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, συνεταιριστικές οργανώσεις, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ανάπτυξης, εταιρείες από τον ευρύτερο τομέα του τουρισμού, επιχειρήσεις που ασχολούνται µε τη βιομηχανική παραγωγή.

Επίσης, ξεχωριστή παρουσία θα έχουν Δήμοι της Κρήτης, που μέσα από τη συμμετοχή τους θα αναδείξουν τις τοπικές παραγωγές και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής τους.

Το μεγάλο αυτό εμπορικό γεγονός θα πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις που θα αναδύουν το άρωμα και την κουλτούρα της Κρήτης και θα φωτίσουν τις εξαιρετικές της πτυχές στον πολιτισμό, στη γαστρονομία και στον τουρισμό.  

Οι διοργανωτές βρίσκονται σε επαφή με τα Υπουργεία, τα Επιμελητήρια, τους Δήμους και δεκάδες άλλους φορείς της Κρήτης και της υπόλοιπης Ελλάδας που δηλώνουν ότι και φέτος θα στηρίξουν αυτό το κορυφαίο γεγονός.
Να σημειώσουμε ότι οι προηγούμενες διοργανώσεις τελούσαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου, του ΕΟΤ, των Επιμελητηρίων Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνης και Λασιθίου, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Πολιτιστικών Σωματείων, της Παγκρήτιας Ένωσης, της Παγκρήτιας Δημοσιογραφικής Ένωσης, της Φοιτητικής Ένωσης Κρητών Αττικής, του  Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, του Συνδέσμου Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων-Ποτών Εξωτερικού Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, του Δήμου Αθηναίων, των ∆ήμων Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνης, Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Φαιστού, Μινώα Πεδιάδας, Αποκόρωνα, Σητείας, Βιάννου, Αµαρίου, Μαλεβιζίου, Πλατανιά, Γόρτυνας, Σφακίων, Μυλοποτάµου, Αγ. Βασιλείου, Χερσονήσου, Αρχανών-Αστερουσίων, του δικτύου Κρητικού Ελαιολάδου, της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης, του Εθνικού Επιµελητηριακού ∆ικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (Ε.Ε.∆.Ε.Γ.Ε.), του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος,  των διµερών Επιµελητηρίων: Αραβοελληνικού, Ελληνοβραζιλιανού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Ελληνογαλλικού, Ελληνογερµανικού, Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας, του Ελληνο Ολλανδικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Συνδέσμου, Ελληνοκαναδικού, Ελληνοκινεζικού, Ελληνορωσικού, Ελληνοτουρκικού, του Ελληνοβουλγαρικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητήριου και της Ελληνοσερβικής Εµπορικής και Βιοµηχανικής Ένωσης.

Καλούνται οι επιχειρήσεις που θέλουν να ανακαλύψουν νέες ευκαιρίες και να δώσουν την προοπτική που αξίζει στη δική τους δραστηριότητα να συμμετάσχουν με εκθεσιακό περίπτερο σε αυτή την κορυφαία διοργάνωση εκδηλώνοντας άμεσα το ενδιαφέρον τους στο 2810-213318.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η έκθεση οργανώνεται και υποστηρίζεται από τις εταιρείες Επικοινωνίες Κρήτης Ε.Π.Ε και Εκδοτική Κρήτης-Νεκτάριος Σερμάκης.

Για περισσότερες πληροφορίες  επικοινωνήστε με e-mail στο: info@pagritiaekthesi.gr ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της έκθεσης στο www.pagritiaekthesi.gr



Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διατροφή

Πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα Οreo

Εύκολο στην παρασκευή του δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα Οreo

Μπισκοτένια απόλαυση - Το πιο νόστιμο και οικονομικό γλυκό

Ένα εντυπωσιακό, λαχταριστό γλυκό από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.