Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Κρέπες με κοτόπουλο, πιπεριά Φλωρίνης και κεφαλογραβιέρα

Κρέπες με κοτόπουλο, πιπεριά Φλωρίνης και κεφαλογραβιέρα

Διατροφή | 22/10/2014 - 15:26
Κρέπες με κοτόπουλο, πιπεριά Φλωρίνης και κεφαλογραβιέρα
Οι δημοφιλείς κρέπες γεμίζουν με μία πλούσια γέμιση από κοτόπουλο, πιπεριά και μπεσαμέλ, τυλίγονται σε ρολά και ενισχύονται με κασέρι και ντομάτα, δημιουργώντας ένα γρήγορο και νόστιμο φαγητό, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά

    Για τις κρέπες
    1 φλιτζάνι γάλα
    2 αβγά
    1 φλιτζάνι αλεύρι
    2 κουτ. σούπας σπορέλαιο
    1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
    1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
    λίγο βούτυρο για το τηγάνισμα
    Για τη γέμιση
    400γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου ή φιλέτο από 4 μπουτάκια, σε μικρά κυβάκια
    1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κυβάκια
    2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
    1/2 ντομάτα ξυσμένη
    4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
    αλάτι, πιπέρι
    Για την μπεσαμέλ
    2 κουτ. σούπας βούτυρο
    2 κουτ. σούπας αλεύρι
    1½ φλιτζάνι γάλα
    1 αβγό
    λίγο μοσχοκάρυδο
    1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
    αλάτι, πιπέρι λευκό
    Για το ψήσιμο και το σερβίρισμα
    8 φέτες ντομάτας στρογγυλές
    4 φέτες κασέρι τετράγωνες
    λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τις κρέπες

Βήμα 1

Μέσα σε λεκανίτσα χτυπάτε με αβγοδάρτη τα αβγά με το γάλα, το λάδι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτετε το αλεύρι σταδιακά, εξακολουθώντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα. Περνάτε το μίγμα από λεπτό σουρωτήρι έτσι ώστε, αν υπάρχουν μέσα σβολάκια, να διαλυθούν καθώς θα το βοηθάτε με την ανάποδη ενός μικρού κουταλιού να περάσει από το σουρωτήρι.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε ένα τηγανάκι, το βουτυρώνετε και ψήνετε μία μία τις κρέπες ρίχνοντας μια μικρή ποσότητα από το χυλό που ετοιμάσατε.

Ετοιμάζετε τη γέμιση

Βήμα 1

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε τα κυβάκια του κοτόπουλου. Αλατοπιπερώνετε και ροδίζετε το κοτόπουλο υπομονετικά από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και την πιπεριά Φλωρίνης και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ρίχνετε την ντομάτα και μετά από 2 λεπτά τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέτετε το μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 2

Συνεχίζετε φτιάχνοντας τη μπεσαμέλ. Βάζετε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και με έναν αβγοδάρτη ανακατεύετε το βούτυρο με το αλεύρι, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ψηθεί ελαφρά το αλεύρι. Προσθέτετε τότε το γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει. Τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτετε το αβγό και ανακατεύετε ζωηρά. Τέλος, ενσωματώνετε στην μπεσαμέλ το τριμμένο τυρί, το μοσχοκάρυδο και νοστιμίζετε με ανάλογο αλατοπίπερο. Αφήνετε την μπεσαμέλ να κρυώσει λίγο και την προσθέτετε στο μίγμα του κοτόπουλου. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C.

Βήμα 3

Παίρνετε μία μία τις κρέπες και βάζετε το 1/8 του μίγματος κατά μήκος και προς το κέντρο της κρέπας. Διπλώνετε από αριστερά και δεξιά την κρέπα προς τα μέσα και ύστερα την τυλίγετε ρολό. Την τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψάκι και συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας.

Βήμα 4

Τοποθετείτε από μία φέτα κασέρι και μία φέτα ντομάτας πάνω σε κάθε ζευγάρι από κρέπες. Αλατίζετε ελαφρά τις ντομάτες και ψήνετε τις κρέπες μέχρι να λιώσει το κασέρι και να πάρει λίγο χρώμα. Σερβίρετε τις κρέπες ζεστές, υπολογίζοντας δύο σε κάθε μερίδα και πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 olivemagazine.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διατροφή

Πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα Οreo

Εύκολο στην παρασκευή του δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα Οreo

Μπισκοτένια απόλαυση - Το πιο νόστιμο και οικονομικό γλυκό

Ένα εντυπωσιακό, λαχταριστό γλυκό από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.