Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Κρέμα καταλάνα

Κρέμα καταλάνα

Διατροφή | 24/11/2015 - 16:58
Κρέμα καταλάνα
Μια κρέμα ισπανικής προέλευσης, αξεπέραστη σε γεύση και φινέτσα

Υλικά

1 λίτρο κρέμα γάλακτος ή 400ml κρέμα γάλακτος και 400ml γάλα πλήρες (εγώ έτσι τη φτιάχνω)

1 ξυλάκι κανέλα

τη φλούδα από ένα λεμόνι

6 κρόκους αβγών

2 κουτ. σούπας γεμάτες κορν φλάουρ

100γρ. ζάχαρη

8 κουτ. σούπας ζάχαρη γεμάτες

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνετε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος με το γάλα (αν χρησιμοποιήσετε και τα δύο), τη φλούδα του λεμονιού και το ξύλο της κανέλας. Βάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά να πάρει βράση.

Βήμα 2

Το τραβάτε από τη φωτιά κι αφήνετε την κρέμα να κρυώσει και να απορροφήσει τα αρώματα.

Βήμα 3

Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Τα περιχύνετε με την αρωματισμένη κρέμα.

Βήμα 4

Ρίχνετε το μίγμα ξανά στο κατσαρολάκι και το βάζετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ζωηρά με σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα.

Βήμα 5

Περνάτε την κρέμα από σουρωτήρι για να συγκρατήσει τυχόν σβόλους, τη φλούδα του λεμονιού και την κανέλα. Μοιράζετε την κρέμα σε 8-10 ατομικά πυρίμαχα σκεύη (ραμεκέν). Αφήνετε να κρυώσουν εντελώς οι κρέμες πριν τις βάλετε στο ψυγείο για να παγώσουν καλά.

Βήμα 6

Όταν θέλετε να σερβίρετε, μοιράζετε πάνω τους ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά τους από μια γερή κουταλιά σούπας ζάχαρη και την καίτε με φλόγιστρο να καραμελώσει. Ύστερα αφήνετε να κρυώσει εντελώς και να γίνει σαν τζάμι. Είναι η κατάλληλη στιγμή να σερβίρετε τις κρέμες σας!

Σημείωση: Είναι σημαντικό να κάνετε την καραμέλα την τελευταία στιγμή. Αν την κάνετε νωρίτερα και αφήσετε τις κρέμες στο ψυγείο, η καραμέλα θα λιώσει και η κρέμα σας θα βρεθεί να κολυμπάει μέσα σε ένα αραιό σιρόπι καραμέλας, πράγμα που δεν το θέλουμε.

olivemagazine.gr



Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διατροφή

Πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα Οreo

Εύκολο στην παρασκευή του δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα Οreo

Μπισκοτένια απόλαυση - Το πιο νόστιμο και οικονομικό γλυκό

Ένα εντυπωσιακό, λαχταριστό γλυκό από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.