Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



«Κράτα μου το χέρι στην καρδιά, ταξίδεψέ με σε όνειρα γλυκά»

«Κράτα μου το χέρι στην καρδιά, ταξίδεψέ με σε όνειρα γλυκά»

Παιδιά & Γονείς | 26/02/2015 - 21:57
«Κράτα μου το χέρι στην καρδιά, ταξίδεψέ με σε όνειρα γλυκά»
Αυτά τα τρυφερά λόγια ακούστηκαν το Σάββατο το βράδυ στο πολιτιστικό κέντρο της Ι. Μ. Γορτύνης κι Αρκαδίας (εν όψει της εορτής της Υπαπαντής στις 2 Φεβρουαρίου η οποία μεταφέρθηκε το περασμένο Σάββατο λόγω απουσίας του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου στο Πατριαρχείο).

Σ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, τους δυσνόητους, τους γεμάτους σύγχυση και κοινωνική απαξία, είναι όαση η προσφορά της Ι. Μ. Γορτύνης κι Αρκαδίας υπό την αιγίδα του χαρισματικού Σεβασμιότατου Μητροπολίτου κ. Μακαρίου. Ο τόπος μας έχει ανάγκη από ανάσες ζωής, από ελευθερία σκέψης, από αξίες, από αγάπη, από αυτοεκτίμηση και αλληλεγγύη, όλα τούτα είναι δώρα του ίδιου του Θεού! Αρκεί να τα δούμε και να τα αξιοποιήσουμε όπως αρμόζει, για να έχουμε μια καλύτερη κοινωνία, βασισμένη σε αξίες πνευματικές και ηθικές κι όχι σε υλικές, εφήμερες και απρόσωπες.

Η εκδήλωση, η οποία ήταν εναρμονισμένη με τη χορωδία των παιδιών και τη θεατρική πράξη επιμορφωτών και παιδιών, μας πλημμύρισε με συναισθήματα, σκέψεις χαράς, αγάπης και νοσταλγίας για το πιο αγαπημένο πρόσωπο στη ζωή μας, τη ΜΑΝΑ. Μας ταξίδεψαν μέσω του υπέροχου θεατρικού λόγου, στα παιδικά μας χρόνια… Τότε που το δάκρυ μας το σκούπιζε η μάνα μας, τότε που με τα χάδια της απάλυνε τον πόνο μας και τη στεναχώρια μας. Σ’ εκείνη καταφεύγουμε νοσταλγικά όταν δεν υπάρχει πια κοντά μας …

Μάνα, σε σένα προσφέρω ευλαβικά όλους τους ανθούς της Άνοιξης που αχνοφαίνεται πίσω από το άρμα του Χειμώνα, να έρχεται. Μανούλα, ελπίδα μου γλυκειά, τα παιδιά τραγουδούν ύμνους για σένα. Τρυφερή μου νοσταλγία, για σένα οι ποιητές ακουμπούν το ακριβό τάλαντο στης γραφής το στασίδι. Για σένα όλη η πλάση ταπεινά υποκλίνεται στον αιώνα, αμήν!

Ένα «ευχαριστώ» από καρδιάς στα παιδιά και στους επιμορφωτές τους, που πασχίζουν μέρα με τη μέρα δίνοντας τα δώρα όλα των εραστών της τέχνης στους νέους, δίχως την έννοια του σωματικού ή ψυχικού κόπου!

 

Εύα καπελλάκη – Κοντού [Εκπαιδευτικός και αρθρογράφος LettereClassichedell’ Universita’ deglistudidiNapoli “FedericoII”]


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Παιδιά & Γονείς

Τι σημαίνει περνώ ποιοτικό χρόνο με το παιδί μου;

Τι μπορώ να κάνω μαζί του για να περάσουμε όμορφα;

Πώς θα κάνετε τα Χριστούγεννα των παιδιών σας... μαγικά;…

Αγκαλιές, εκπλήξεις και χρόνο μαζί με τα παιδιά σας... Αυτά είναι μερικά από όσα πρέπει να κάνετε

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.