Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Κρασάτες πανσέτες με πιπεριά Φλωρίνης, μηλόξιδο, μέλι και μουστάρδα

Κρασάτες πανσέτες με πιπεριά Φλωρίνης, μηλόξιδο, μέλι και μουστάρδα

Διατροφή | 21/12/2014 - 18:36
Κρασάτες πανσέτες με πιπεριά Φλωρίνης, μηλόξιδο, μέλι και μουστάρδα
Είναι πολύ νόστιμες, οικονομικές και μαγειρεύονται στο τηγάνι και με πολλούς διαφορετικούς τρόπους μέσα σε λίγα λεπτά.

Για τις χοιρινές πανσέτες ο λόγος, που τις μαγειρεύουμε με μια γλυκόξινη σάλτσα και τις σερβίρουμε με λαχανάκια Βρυξελλών σοτέ, για να αποφύγουμε τις τηγανητές πατάτες. Αν τις προτιμάτε πάντως, θα ταιριάξουν τέλεια με το φαγητό σας…

Διαβάστε τη συνταγή της Ιωάννας Σταμούλου, όπως αυτή δημοσιεύεται στο olivemagazine.gr

Υλικά

1.000-1.200γρ. πανσέτες χοιρινές
1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κυβάκια
3 κουτ. σούπας μηλόξιδο
1 κουτ. σούπας μέλι
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουτ. σούπας κοφτή θυμάρι ή ρίγανη

Διαδικασία

Βήμα 1

Αλατοπιπερώνετε τις πανσέτες και ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε πλατιά και ρηχή κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Ρίχνετε σε δόσεις τις πανσέτες στο καυτό λάδι και τις ροδίζετε και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζετε στην άκρη.

Βήμα 2

Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο σκεύος και ρίχνετε το σκόρδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά. Σοτάρετε για 2 λεπτά και προσθέτετε το κρέας. Πασπαλίζετε με το θυμάρι ή τη ρίγανη. Σβήνετε με το κρασί και, όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα, προσθέτετε το μέλι ανακατεμένο με τη μουστάρδα και το μηλόξιδο. Βράζετε το φαγητό για 5 λεπτά ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 3

Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα, συνοδεύοντάς το με λαχανάκια Βρυξελλών βρασμένα και σοταρισμένα με μία κουταλιά της σούπας βούτυρο.


Μερίδες : 5 Χρόνος προετοιμασίας : 5m Χρόνος ψησίματος : 25m Έτοιμο σε : 30m


Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Food Styling: Αντωνία Κατή


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διατροφή

Πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα Οreo

Εύκολο στην παρασκευή του δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα Οreo

Μπισκοτένια απόλαυση - Το πιο νόστιμο και οικονομικό γλυκό

Ένα εντυπωσιακό, λαχταριστό γλυκό από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.