Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Κωνσταντοπούλου:  Τσίπρας και Παυλόπουλος έστησαν τις εκλογές για να διαλύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ (vid)

Κωνσταντοπούλου: Τσίπρας και Παυλόπουλος έστησαν τις εκλογές για να διαλύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ (vid)

Κωνσταντοπούλου: Τσίπρας και Παυλόπουλος έστησαν τις εκλογές για να διαλύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ (vid)
Δύο μήνες μετά τον πρώτο τους τηλεοπτικό καβγά, η Ζωή Κωνσταντοπούλου συναντήθηκε ξανά στον «αέρα» με τη Σία Κοσιώνη και το «ραντεβού» τους ήταν -και αυτή τη φορά- γεμάτο από «καρφιά» και ειρωνείες.

Σε πιο χαμηλούς τόνους αυτή τη φορά, η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ με τη Σία Κοσιώνη, με την πρώτη να κατηγορεί ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα πως με τις εσπευσμένες εκλογές προσπαθεί να διώξει όσους αντιδρούσαν σε ένα τερατώδες Μνημόνιο. 

Η κα Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως εάν ο κ. Τσίπρας ήθελε να τιμήσει τη λαϊκή εντολή θα έπρεπε να κάνει εκλογές πριν τη συμφωνία και πριν την υπογραφή του Μνημονίου, ενώ τον κατηγόρησε πως έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια την λαϊκή βούληση. 

Ξεκαθάρισε πως θα είναι συνεργαζόμενη με την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, χωρίς αρχηγισμούς. 

Κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως δεν έχει καμία νομιμοποίηση να συμφωνήσει με τις εκλογές, αφού δεν ενημέρωσε την Πρόεδρο της Βουλής, ενώ όπως είπε οι εκλογές συμφωνήθηκαν μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και των δανειστών.  Σημείωσε μάλιστα πως ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύθηκε με την ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα και σε συνεννόηση με τους δανειστές. 

Ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να δημιουργήσει πολιτικό φορέα. 

Φυσικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου για άλλη μιά φορά προσπάθησε να κάνει μαθήματα δημοσιογραρφίας στη Σία Κοσιώνη, λέγοντας πως δεν την ενδιαφέρουν τη δημοσιογράφο οι απαντήσεις, αλλά να κάνει τις ερωτήσεις που έχει γραμμένες σε χαρτί. Φυσικά η Σία Κοσιώνη την ρώτησε εάν είναι κακό να έχει τις ερωτήσεις της σε σημειώσεις. 

Σχετικά με τις εναλλακτικές που θα μπορούσε να είχε ο Αλέξης Τσίπρας, η κα Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως έθεσε πολλές φορές τον εαυτό της έτσι ώστε να βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό. Σημείωσε όμως πως από την πλευρά της, δημιούργησε την Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους λέγοντας πως το συγκεκριμένο πόρισμα δεν το χρησιμοποίησε στη διαπραγμάτευση ως όπλο. 

Έφερε ως παράδειγμα τη χώρα του Ισημερινού που προχώρησε σε διαγραφή του χρέους, αλλά και στην Αργεντινή, λέγοντας πως πολλές χώρες το έχουν πράξει. Επανέλαβε πως αυτό το όπλο της Επιτροπής δεν χρησιμοποιήθηκε και πως η περιβόητη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ήταν σύληψη των ασφαλιστικών ταμείων. 

Η κα Κωνσταντοπούλου αποκάλυψε πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει προετοιμαστεί με εναλλακτικές έτσι ώστε να μην έρθει ο κ. Τσίπρας σε αυτή τη θέση και χαρακτήρισε εγκληματικό το άδεισμα των ταμείων και των αποθεματικών. 

Η Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε πως ήταν τιμή να προταθεί για αυτό το αξίωμα από τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά διευκρίνισε πως δεν μπορούσε να ανταλλάξει τις απόψεις της για ένα αξίωμα και σημείωσε πως δεν ήταν εκείνη που άλλαξε τις απόψεις της, αλλά η κυβέρνηση και σε αυτό θα πρέπει να απαντήσει γιατί άλλαξε ο κ. Τσίπρας. 

Για το ρόλο της στη Βουλή και την υπερπροβολή της από το κανάλι, δήλωσε πως στοχοποιήθηκε επειδή δεν ήταν διακοσμητική Πρόεδρος της Βουλής, ενώ απάντησε και για τους συμβασιούχους του καναλιού, λέγοντας πως δεν θα δεχθεί εργαζόμενους φαντάσματα.

Φυσικά το τέλος της συνέντευξης ήταν λίγο επεισοδιακό, με την Σία Κοσιώνη να έχει υπερβεί τον τηλεοπτικό χρόνο και να ζητάει από την κα Κωνσταντοπούλου να ολοκληρώσει και εκείνη να συνεχίζει, λέγοντας πως κάποιοι εργαζόμενοι στο κανάλι της Βουλής βρίσκουν στήριξη από τον ΣΚΑΙ στις καταγγελίες τους κατά της Προέδρου της Βουλής. 


Δείτε ένα σχετικό απόσπασμα που δημοσιεύει το newsit.gr



Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Βουλευτικές εκλογές 2015

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.