Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και μπεσαμέλ

Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και μπεσαμέλ

Διατροφή | 20/02/2017 - 20:18
Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και μπεσαμέλ
Κλέψτε τις εντυπώσεις με αυτό το πεντανόστιμο πιάτο.

Υλικά για 4-6 άτομα

10 κολοκύθια χοντρά

½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

10 κουταλιές της σούπας ρύζι καρολίνα

2 πατάτες κομμένες

2 κομμάτια φέτα θρυμματισμένα

2 καρότα τριμμένα

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένος

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

2 αυγά

2 λεμόνια τον χυμό τους

Για τη μπεσαμέλ

Ένα λίτρο γάλα

15 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Ένα βούτυρο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε τα κολοκύθια και αφαιρείτε το κοτσάνι και λίγο από το πίσω μέρος.

Με το ειδικό εργαλείο ή με ένα κουταλάκι αφαιρείτε το εσωτερικό από τα κολοκύθια.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το μισό από το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 4 λεπτά.

Ψιλοκόβετε το εσωτερικό που αφαιρέσατε από τα κολοκύθια προηγουμένως και το βάζετε στο τηγάνι.

Προσθέτετε τα καρότα και συνεχίζετε να σοτάρετε για 2-3 λεπτά.

Μετά ρίχνετε στο τηγάνι τον κιμά και τον αφήνετε μέχρι να πάρει χρώμα.

Ρίχνετε το ρύζι, τη φέτα, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο.

Προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό και ανακατεύετε καλά.

Το μείγμα που έχει δημιουργηθεί θα είναι η γέμιση για τα κολοκύθια.

Γεμίζετε με ένα κουτάλι τα κολοκύθια μέχρι τα 2/3 του ύψους τους.

Στη συνέχεια συμπληρώνετε με τη μεσαμέλ σε κάθε κολοκυθάκι.

Τοποθετείτε όρθια τα κολοκύθια σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί και βάζετε ανάμεσα τους τις κομμένες ντομάτες.

Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συμπληρώνετε νερό μέχρι λίγο πιο κάτω από τη μέση.

Βάζετε τα κλωνάρια  μαϊντανού και τον άνηθο και το απαραίτητο αλάτι και πιπέρι στο φαγητό

Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και αφήνετε να ψηθεί στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά.

Μετά τα 50 λεπτά σβήνετε το φούρνο και αρχίζετε να φτιάχνετε το αυγολέμονο που θα συμπληρώσει το φαγητό.

Για να φτιάξετε το αυγολέμονο, χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών, προσθέτετε τους κρόκους και σταδιακά λίγο - λίγο το λεμόνι.

Μόλις είναι έτοιμο το αυγολέμονο περιχύνετε τα κολοκύθια και το ανακατεύετε στην κατσαρόλα.

Για τη μπεσαμέλ

Λιώνετε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τραβάτε την κατσαρόλα από το μάτι και προσθέτετε όλο το αλεύρι.

Ανακατεύετε καλά με σύρμα και μόλις γίνει ομοιόμορφο το μείγμα, προσθέτετε το γάλα και βάζετε την κατσαρόλα και πάλι στο μάτι.

Προσθέτετε και το αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει.

newsbeast.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διατροφή

Πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα Οreo

Εύκολο στην παρασκευή του δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα Οreo

Μπισκοτένια απόλαυση - Το πιο νόστιμο και οικονομικό γλυκό

Ένα εντυπωσιακό, λαχταριστό γλυκό από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.