Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Κόλλημα με τις εξετάσεις οδήγησης  – Ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέπτεται το Μηχανολογικό Ηρακλείου

Κόλλημα με τις εξετάσεις οδήγησης – Ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέπτεται το Μηχανολογικό Ηρακλείου

Auto Plus | 11/05/2016 - 23:35
Κόλλημα με τις εξετάσεις οδήγησης – Ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέπτεται το Μηχανολογικό Ηρακλείου
Άκαρπη ήταν η σημερινή συνάντηση στη δ/νση Μεταφορών Ηρακλείου μεταξύ εξεταστών και εκπροσώπων των εκπαιδευτών οδηγών της πόλης, με θέμα συζήτησης την επανέναρξη των εξετάσεων οδήγησης.

Η απόφαση του Περιφερειάρχη, κ. Σταύρου Αρναουτάκη που κοινοποιήθηκε την Τρίτη (10/5) και προβλέπει την πραγματοποίηση εξετάσεων εντός ωραρίου των υπαλλήλων εξεταστών, αρχικά φαινόταν ότι θα έδινε λύση στο πρόβλημα αλλά στην πράξη αποδείχτηκε ότι το πρόβλημα παραμένει, χωρίς να υπάρξει κάποια εξέλιξη (διαβάστε ΕΔΩ την απόφαση).

Αύριο το πρωί ο Αντιπεριφεριάρχης κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης θα επισκεφτεί τη δ/νση Μεταφορών Ηρακλείου με σκοπό να συζητήσει το πλαίσιο διεξαγωγής των εξετάσεων με βάση την απόφαση της Περιφέρειας.

Οι θέσεις των εξεταστών

 Η πλειοψηφία των εξεταστών εμμένει στην άποψη για συνέχιση της αποχής με βασικό επιχείρημα ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συνεχίσουν να προσφέρουν υπερωριακή εργασία χωρίς αποζημίωση, όπως έκαναν τους δύο πρώτους μήνες του 2016 (σ.σ  από 1/1/2016 έχει καταργηθεί η αποζημίωση για συμμετοχή σε εξετάσεις οδήγησης εκτός ωραρίου).

Όσο για την διενέργεια εξετάσεων εντός ωραρίου, όπως προβλέπει η απόφαση Περιφερειάρχη. Η θέση των εξεταστών είναι ότι η μαζική απουσία τους από την υπηρεσία θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία της, έτσι προσανατολίζονται να συμμετέχουν στις εξετάσεις μόνο για έκτακτες περιπτώσεις όπως ΔΕΕ (καρτέλες) υποψηφίων που λήγουν άμεσα.

Σε απόγνωση εκπαιδευτές και υποψήφιοι οδηγοί

Από την άλλη πλευρά οι ιδιοκτήτες σχολών οδηγών βρίσκονται σε απόγνωση. Πρόκειται για εκατό περίπου μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο Ηράκλειο που εδώ και τρεις μήνες έχουν μηδενικά έσοδα με τα λειτουργικά τους έξοδα να «τρέχουν». Παράλληλα τα τηλεφωνήματα των υποψηφίων οδηγών που θέλουν να αποκτήσουν το πολυπόθητο δίπλωμα γίνονται κάθε μέρα και πιο πιεστικά.

Εκτιμάται ότι οι υποψήφιοι που αναμένουν για να εξεταστούν άμεσα είναι περισσότεροι από χίλιοι πλέον στο Ηράκλειο και η λίστα μεγαλώνει. Χαρακτηριστικά οι εκπαιδευτές ισχυρίζονται ότι ακόμη και αν επανέλθουμε σε κανονική ροή εξετάσεων, θα χρειαστούν πολλοί μήνες για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.