Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Κλείνει η παραλιακή του Ηρακλείου για το Ράλι Κρήτης-Όλα όσα πρέπει να ξέρετε- Τα μετρα ασφαλείας

Κλείνει η παραλιακή του Ηρακλείου για το Ράλι Κρήτης-Όλα όσα πρέπει να ξέρετε- Τα μετρα ασφαλείας

Auto Plus | 15/10/2016 - 10:30
Κλείνει η παραλιακή του Ηρακλείου για το Ράλι Κρήτης-Όλα όσα πρέπει να ξέρετε- Τα μετρα ασφαλείας
Με 28 συμμετοχές θα πραγματοποιηθεί το Eneos Ράλλυ Κρήτης σημερα και αύριο, έχοντας ως επίκεντρο το Ηράκλειο

Το Ράλλυ Κρήτης διαθέτει φέτος Χορηγό Ονομασίας την Εταιρεία "Eneos" και σε αυτό το πλαίσιο, έχει μετονομαστεί σε Eneos Rally Crete 2016. Ο αγώνας προσμετρά στο Περιφερειακό Κύπελλο Ασφάλτινων Ράλλυ Κρήτης ως ο 3ος γύρος του θεσμού και διοργανώνεται από τα Σωματείο "Αθλητικός Όμιλος Κρήτης" (Α.Ο.Κ.) και "Φίλοι Μηχανοκίνητων Αθλοπαιδιών" (ΦΙ.Μ.Α.).

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του φετινού αγώνα, είναι η επανάληψη της Υπερειδικής Διαδρομής στην παραλιακή οδό της πόλης του Ηρακλείου, με την οποία θα ξεκινήσει το Eneos Rally Crete, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 17:00. Το αγωνιστικό μέρος του αγώνα θα συνεχιστεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, με 2 Ειδικές Διαδρομές (Επισκοπή, Καστέλι) που θα διεξαχθούν από 3 φορές η καθεμιά.

Όσο για τις συμμετοχές στον πιο σημαντικό αγώνα της Κρήτης, αυτές είναι 28 και διακρίνονται για την ποιότητά τους. Οι Κατηγορίες C1 και C2, από τις οποίες αναμένεται να προκύψει και ο νικητής του αγώνα, περιλαμβάνουν 7 συμμετοχές, ενώ οι Κατηγορίες C3 και C4 αποτελούνται από 3 και 2 αυτοκίνητα αντίστοιχα. Πιο δημοφιλής Κατηγορία του αγώνα είναι η C5, που συγκέντρωσε 11 συμμετοχές, ενώ επιπλέον 5 πληρώματα θα αγωνιστούν στο πλαίσιο της C6.  Το Eneos Rally Crete 2016 θα διεξαχθεί με την πολύτιμη βοήθεια του Δήμου Ηρακλείου, της Τροχαίας Ηρακλείου, της Περιφέρειας και του ΔΑΠΟΦΜΑ Ηρακλείου.

Όλα είναι έτοιμα για το μεγάλο ραντεβού των Κρητικών ράλλυ, με τους κορυφαίους οδηγούς του νησιού να είναι παρόντες σε έναν αγώνα που υπόσχεται πολύ θέαμα και μεγάλο συναγωνισμό.

Το ωράριο και οι συμμετοχές

Τα μέτρα ασφαλείας

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ανακοινώνει ότι το σημερα και από ώρα 15:00 έως 19:00, πρόκειται να προβεί σε κατάλληλη ρύθμιση κυκλοφορίας των οχημάτων στην παραλιακή οδό Νεάρχου

Θα προχωρησει συγκεκριμένα στη διακοπή κυκλοφορίας από την Πλατεία 18 Άγγλων προς την οδό Σοφοκλή Βενιζέλου, έως την εκκλησία Αγ. Πέτρου, στο πλαίσιο λήψης αστυνομικών μέτρων τροχαίας κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του 38ου Ράλι Κρήτης, που διοργανώνεται από την Α.Ο. Κρήτης-ΦΙΜΑ.   

Οδηγοί και λοιποί χρήστες της οδού παρακαλούνται για την κατανόησή τους και τη συμμόρφωση με τις οδηγίες εντεταλμένων οργάνων Υπηρεσίας μας. 

Μέτρα από την ΕΛΑΣ και το Λιμενικό

Λόγω διεξαγωγής αγώνα «38ο ΡΑΛΛΥ ΚΡΗΤΗΣ»,  το Σάββατο 15.10.2016 και την Κυριακή 16.10.2016, στο Νομό Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Για την εφαρμογή των ληφθέντων μέτρων τροχαίας, που ως σκοπό έχουν, την απρόσκοπτη και ασφαλή τέλεση των αγώνων, αλλά και την διευκόλυνση των μετακινήσεων των πολιτών, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία, η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων: 

• το Σάββατο 15/10/2016 κατά τις ώρες 15:00 έως 19:00, στην πόλη του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην οδό Σ. Βενιζέλου από την Πλατεία 18 Άγγλων έως και τη συμβολή της με οδό Αρχ. Μακαρίου, καθώς και στην οδό Μητσοτάκη. Επιπροσθέτως δεν επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων σε όλες τις κάθετες οδούς με κατεύθυνση τα προαναφερόμενα οδικά τμήματα. 

• την Κυριακή 16/10/2016 και κατά τις ώρες 10:00 έως 17:00, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία, η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων, στην περιοχή των Δήμων Χερσονήσου και Μινώα Πεδιάδος και συγκεκριμένα στο τμήμα από έξοδο τοπικού διαμερίσματος  Καστελλίου έως το  11ο χλμ. επαρχιακής οδού Καστελίου – Καλού Χωριού,  στο τμήμα της παλαιάς επαρχιακής οδού Καστελίου –Χερσονήσου από πρώτη έως δεύτερη διασταύρωση τοπικού διαμερίσματος Καρουζανού και στην Επαρχιακή οδό Χερσονήσου – Καστελίου από διασταύρωση Οροπεδίου Λασιθίου έως την Διασταύρωση Καλού Χωριού. Επίσης δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία και στάθμευση όλων των οχημάτων στην περιοχή των Δήμων Χερσονήσου και Μινώα Πεδιάδος και συγκεκριμένα στο τμήμα της Επαρχιακής οδού από έξοδο τοπικού διαμερίσματος Επισκοπής- Διασταύρωση Σκοπέλων/ Γαλίφας-διασταύρωση Γαλίφας και τερματισμό πριν την είσοδο του τοπικού διαμερίσματος Σμαρίου.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων  για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους, να αποφύγουν την κίνησή τους στις παραπάνω περιοχές κατά τις ώρες της εκδήλωσης, να απομακρύνουν εγκαίρως τα σταθμευμένα οχήματά τους από τις ανωτέρω οδούς, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.