Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Kλασικό Τζατζίκι και 2 ακόμη παραλλαγές

Kλασικό Τζατζίκι και 2 ακόμη παραλλαγές

Διατροφή | 30/05/2015 - 21:17
Kλασικό Τζατζίκι και 2 ακόμη παραλλαγές
Κλασικό να το τρως με το κουτάλι, με παντζάρι για εντυπωσιακό χρώμα και γεύση ιδανικό και για άλειμμα σε σάντουιτς, με κολοκυθάκια και σαφράν ιδανικό ακόμη και για dressing σαλάτας.

Συνταγή: Ανδρέας Λαγός (olivemagazine.gr)

Υλικά

Για κλασικό τζατζίκι

500γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1-3 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα πόσο σκορδάτο το προτιμάτε)
1 μεγάλο αγγούρι (με τη φλούδα του)
¼ ματσάκι μαϊντανού ψιλοκομμένoαλάτι, πιπέρι λευκό
2 κουτ. σούπας ξύδι
150ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι λευκό

Για τζατζίκι με παντζάρι και δυόσμο

500γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 σκελίδες σκόρδο
4 παντζάρια βρασμένα
¼ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
200ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Για τζατζίκι με κολοκυθάκια και σαφράν

500γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 σκελίδες σκόρδο
2 μεγάλα κολοκύθια
¼ κουτ. γλυκού σαφράν σε σκόνη
3 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
200γρ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι λευκό

Διαδικασία

Βήμα 1

Για το κλασικό τζατζίκι: Πολτοποιείτε στο γουδί το σκόρδο με τη βοήθεια λίγο αλατιού και στη συνέχεια το μεταφέρετε σε ένα μπολ.

Βήμα 2

Πλένετε καλά το αγγούρι, βγάζετε τους σπόρους και στη συνέχεια το τρίβετε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Βάζετε το τριμμένο αγγούρι σε ένα σουρωτήρι, πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και το πιέζετε για να βγάλει όλα τα υγρά του. Μόλις είναι έτοιμο το αγγούρι το βάζετε μέσα στο μπολ με το σκόρδο. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το τζατζίκι.

Βήμα 3

Για το τζατζίκι με παντζάρι και δυόσμο: Τρίβετε τα παντζάρια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και στη συνέχεια το βάζετε σε ένα μπολ.

Βήμα 4

Πολτοποιείτε το σκόρδο σε ένα γουδί με τη βοήθεια λίγο αλατιού και στη συνέχεια το μεταφέρετε στο μπολ με το παντζάρι. Βάζετε τα υπόλοιπα υλικά μέσα στο μπολ και ανακατεύετε για να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Βήμα 5

Για το τζατζίκι με κολοκυθάκια και σαφράν: Μουλιάζετε το σαφράν μέσα στο ξίδι για 5 λεπτά. Τρίβετε τα κολοκύθια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και στη συνέχεια τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι. Πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και τα πιέζετε για να φύγουν τα υγρά τους, στη συνέχεια τα βάζετε σε ένα μπολ.

Βήμα 6

Πολτοποιείτε το σκόρδο σε ένα γουδί με τη βοήθεια λίγο αλατιού και στη συνέχεια το μεταφέρετε στο μπολ με το κολοκύθι. Βάζετε μέσα στο μπολ τα υπόλοιπα υλικά και το ξίδι με το σαφράν και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Μερίδες: 6

Χρόνος προετοιμασίας: 15' 

Χρόνος μαγειρέματος: 0' 

Έτοιμο σε: 15'

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Food Styling: Αντωνία Κατή


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διατροφή

Πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα Οreo

Εύκολο στην παρασκευή του δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα Οreo

Μπισκοτένια απόλαυση - Το πιο νόστιμο και οικονομικό γλυκό

Ένα εντυπωσιακό, λαχταριστό γλυκό από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.