Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Κιμάς με φέτα σε αμπελόφυλλα, με σάλτσα «χωριάτικη σαλάτα»

Κιμάς με φέτα σε αμπελόφυλλα, με σάλτσα «χωριάτικη σαλάτα»

Κιμάς με φέτα σε αμπελόφυλλα, με σάλτσα «χωριάτικη σαλάτα»
Ξεπλένετε πολύ καλά τα αμπελόφυλλα με νερό και στη συνέχεια τα αφήνετε να στραγγίξουν πολύ καλά. Βάζετε σε ένα μπολ τους κιμάδες, το σκόρδο, το ασπράδι, την ψίχα, τη φέτα, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά. Κρατάτε το μίγμα στην άκρη.

Υλικά

Για τον κιμά

24 αμπελόφυλλα

600γρ. κιμά μοσχαρίσιο

300γρ. κιμά χοιρινό

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο

2 κουτ. γλυκού κόλιανδρο ξερό, τριμμένο

½ κουτ. γλυκού κουρκουμά

50γρ. ψίχα ψωμιού τριμμένη

1 ασπράδι αβγού

150γρ. φέτα, σε τρίμματα

60ml ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

2 ντομάτες, σε μικρούς κύβους (χωρίς τα σπόρια)

1 μικρό αγγούρι, σε κυβάκια

1 μικρό κρεμμύδι, σε κυβάκια

1 πιπεριά πράσινη, σε κυβάκια

1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη

16 ελιές ψιλές (αλατσοελιές)

1 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη

1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί

60ml ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Υλικά

Για τον κιμά

24 αμπελόφυλλα

600γρ. κιμά μοσχαρίσιο

300γρ. κιμά χοιρινό

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο

2 κουτ. γλυκού κόλιανδρο ξερό, τριμμένο

½ κουτ. γλυκού κουρκουμά

50γρ. ψίχα ψωμιού τριμμένη

1 ασπράδι αβγού

150γρ. φέτα, σε τρίμματα

60ml ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

2 ντομάτες, σε μικρούς κύβους (χωρίς τα σπόρια)

1 μικρό αγγούρι, σε κυβάκια

1 μικρό κρεμμύδι, σε κυβάκια

1 πιπεριά πράσινη, σε κυβάκια

1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη

16 ελιές ψιλές (αλατσοελιές)

1 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη

1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί

60ml ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΥΛΙΚΑ

Διαδικασία

Για τον κιμά: Ξεπλένετε πολύ καλά τα αμπελόφυλλα με νερό και στη συνέχεια τα αφήνετε να στραγγίξουν πολύ καλά.

Βάζετε σε ένα μπολ τους κιμάδες, το σκόρδο, το ασπράδι, την ψίχα, τη φέτα, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά. Κρατάτε το μίγμα στην άκρη.

Για να ετοιμάσετε τη σάλτσα, βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύετε απαλά και τα αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 30 λεπτά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Λαδώνετε μια φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση, τοποθετείτε τα αμπελόφυλλα ομοιόμορφα, έτσι ώστε να καλύψετε καλά όλη την επιφάνεια της φόρμας. Βάζετε το μίγμα του κιμά μέσα στη φόρμα και τον απλώνετε ομοιόμορφα.

Καλύπτετε την επιφάνεια του κιμά με αμπελόφυλλα, λαδώνετε την επιφάνεια και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ψηθεί εσωτερικά και να πάρουν χρώμα τα αμπελόφυλλα. Σερβίρετε συνοδεύοντας με τη χωριάτικη σάλτσα.

olivemagazine.gr  


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Του κόσμου οι συνταγές

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.