Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Κιμαδένια μπαλάκια ζυμωμένα με τυρί

Κιμαδένια μπαλάκια ζυμωμένα με τυρί

Διατροφή | 27/07/2015 - 17:06
Κιμαδένια μπαλάκια ζυμωμένα με τυρί
Αφράτες κιμαδένιες μπαλίτσες, ζυμωμένες με πικάντικη παρμεζάνα, μαγειρεμένες σε μοσχομυριστή σάλτσα ντομάτας.

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

600γρ. μοσχαρίσιο κιμά

1 κρεμμύδι λιωμένο στο μούλτι

300γρ. τυρί παρμεζάνα, τριμμένο ή άλλο τυρί επιλογής σας

αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας

1 κρεμμύδι λιωμένο

1 σκελίδα σκόρδο

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 κονσέρβες ντομάτα κονκασέ

1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

1 κουτ. σούπας ξίδι

1 ξύλο κανέλα

2 φύλλα δάφνης

αλάτι, πιπέρι

Για το χιονάτο ρύζι

1 κούπα ρύζι παρμπόιλντ

1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο

1 κύβο λαχανικών

2½ κούπες νερό καυτό

1 κουτ. γλυκού κουρκουμά (τούρμερικ ή κιτρινόριζα)

Διαδικασία

Βήμα 1

Φτιάχνετε το ρύζι: Σε μια κατσαρόλα βάζετε το φρέσκο βούτυρο να λιώσει. Μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνετε το ρύζι να καβουρδιστεί ελαφρώς. Ανακατεύετε και προσθέτετε και τον κύβο λαχανικών. Ρίχνετε την κιτρινόριζα και ανακατεύετε ξανά. Προσθέτετε και το νερό και αφήνετε το ρύζι να μαγειρευτεί για λίγα λεπτά.

Βήμα 2

Φτιάχνετε τη σάλτσα: Σε μια άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Ρίχνετε και τη σκελίδα του σκόρδου ολόκληρη. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξίδι και τη ντομάτα κονκασέ και ανακατεύετε. Ρίχνετε 2 φλιτζάνια νερό και αφήνετε τη σάλτσα σας να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά. Τέλος, προσθέτετε τον πελτέ, τα φυλλαράκια δάφνης και την κανέλα. Μην αφήσετε την σάλτσα να δέσει πολύ, πρέπει να είναι λίγο αραιή.

Βήμα 3

Φτιάχνετε τα κεφτεδάκια: Βάζετε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνετε το κρεμμύδι και κάνετε ένα πρώτο ζύμωμα για να ανακατευτεί με τον κιμά καλά. Προσθέτετε το τυρί, αλάτι και πιπέρι και ξαναζυμώνετε το μίγμα σας.

Βήμα 4

Πλάθετε τον κιμά σε μικρά μπαλάκια και τα ρίχνετε ένα ένα στη σάλτσα. Αφήνετε το φαγητό σας να μαγειρευτεί για 25 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά κουνώντας λίγο την κατσαρόλα σας ανά διαστήματα για να μην κολλήσει το φαγητό. Σερβίρετε το ρύζι σε πιάτα βάζοντας τα κιμαδένια μπαλάκια με την σάλτσα από πάνω.

olivemagazine.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διατροφή

Πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα Οreo

Εύκολο στην παρασκευή του δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα Οreo

Μπισκοτένια απόλαυση - Το πιο νόστιμο και οικονομικό γλυκό

Ένα εντυπωσιακό, λαχταριστό γλυκό από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.