Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Κεγκέρογλου: Οι μεγάλες σημερινές προκλήσεις που δέχεται η Ε.Ε, μπορούν να απαντηθούν μόνο με προοδευτική αντίληψη

Κεγκέρογλου: Οι μεγάλες σημερινές προκλήσεις που δέχεται η Ε.Ε, μπορούν να απαντηθούν μόνο με προοδευτική αντίληψη

Ελλάδα | 09/02/2016 - 14:41
Κεγκέρογλου: Οι μεγάλες σημερινές προκλήσεις που δέχεται η Ε.Ε, μπορούν να απαντηθούν μόνο με προοδευτική αντίληψη
Ο Γραμματέας της Κ.Ο της Δημοκρατική Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλους μίλησε στη Διάσκεψη των προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των Προοδευτικών κομμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιείτε στη Ρώμη με θέμα: «Οι άνθρωποι σε κίνηση, αλλαγές στην μετανάστευση, την αλληλεγγύη, την ασφάλεια και την ένταξη».

Ακολουθεί η ομιλία:

Σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς της ηγεσίας της Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και την προσωπική ικανοποίηση της προέδρου, κα Φώφης Γεννηματά για την επιλογή μας η επόμενη συνάντηση στο Παρίσι να αφορά το μεγάλο θέμα της ανεργίας των νέων και την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα για να προωθηθούν αποτελεσματικά πολιτικές, προγράμματα και δράσεις για την αντιμετώπιση της.

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Οι προκλήσεις, μπροστά στις οποίες βρίσκεται η Ευρώπη αφορούν όλους τους λαούς, , τις ηγεσίες των χωρών-μελών και όλων των Ευρωπαϊκών θεσμών, οι οποίοι καλούνται μέσα από τις αρχές, το όραμα και τις συνθήκες της Ε.Ε, με σύνθεση και συμβιβασμούς να δώσουν λύσεις με προοπτική, σε όλα τα επίπεδα.

Ταυτόχρονα, με την στόχευση της ανταγωνιστικής οικονομίας, με βάση την γνώση και την καινοτομία οφείλουμε να ενισχύσουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των πολιτικών της ανάπτυξης, για να είναι βιώσιμη, όχι μόνο οικονομικά αλλά και περιβαλλοντικά και προπάντων Κοινωνικά.

Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό μοντέλο είναι κατάκτηση των προοδευτικών πολιτικών και η διαφύλαξη του πρέπει να είναι δικιά μας προτεραιότητα με την μετεξέλιξη και τη μεταρρύθμιση του ώστε: α) Να είναι βιώσιμο και β) Να μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του και τα νέα προβλήματα που αναφύονται σ’ όλη την Ευρώπη, με διαφορετική ασφαλώς ένταση και χαρακτηριστικά σε κάθε χώρα.

Οι παρακάτω 11 φράσεις συνοψίζουν χαρακτηριστικά τις απόψεις και τις πολιτικές μας : –Ευρώπη-Δημοκρατία-Βιώσιμη ανάπτυξη ,-Κοινωνικές Επενδύσεις-ποιοτική απασχόληση,- νόμιμη και ασφαλής εργασία,-Αξιοπρεπείς αμοιβές-εγγύηση και νέοι-,-ενεργητικές πολιτικές -Αλληλεγγύη και ένταξη

Όμως στον κόσμο δεν είμαστε μόνοι μας και οι μεγάλες παγκόσμιες οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες, διαχρονικά προκαλούσαν εκτός των άλλων προβλημάτων και κινητικότητες ανθρώπων και ευρύτερων πληθυσμών μέσα στην ίδια τους την πατρίδα, στην ίδια Ήπειρο αλλά και από Ήπειρο σε Ήπειρο.

Η απόφαση για μετακίνηση και μετεγκατάσταση για μια καλύτερη ζωή ενός ατόμου και πολύ περισσότερο μιας οικογένειας είναι πάντα δύσκολη αλλά καθίσταται αναγκαστική όταν αφορά τη διασφάλιση της ύπαρξης της ίδιας της ανθρώπινης ζωής.

Στις συνήθεις μεταναστευτικές ροές των τελευταίων ετών προς την Ευρώπη, για οικονομικούς λόγους, είναι γεγονός ότι προστέθηκαν ως χιονοστιβάδα οι μεγάλες προσφυγικές ροές.

Στη δημιουργία αυτού του φαινομένου δεν είναι άμοιροι ευθυνών οι ισχυροί της γης που έχουν συμβάλλει διαχρονικά στην αποσταθεροποίηση ολόκληρων περιοχών ανά τον κόσμο.

Οι ευθύνες της διεθνούς κοινότητας, για τις αιτίες που γεννούν το έντονο προσφυγικό φαινόμενο και την υπανάπτυξη που γεννά το μεταναστευτικό αλλά και την αποτελεσματική αντιμετώπιση τους, δεν συζητούνται.

Πρώτον, γιατί σήμερα υπερέχουν οι ευθύνες της τρομοκρατίας και των εκφραστών της για το προσφυγικό και

Δεύτερον γιατί κρύβονται πίσω από την αποσπασματική αναζήτηση ευθυνών από την Ελλάδα και άλλες χώρες που λόγω της γεωγραφικής τους θέσης υποδέχονται το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό των θυμάτων μιας κρίσης για την οποία όμως δεν ευθύνονται.

Η ενίσχυση των ειρηνευτικών διαδικασιών πρέπει να καταστεί ως βασική προτεραιότητα της διεθνούς κοινότητας.

Ας έλθουμε όμως πιο συγκεκριμένα στην αντιμετώπιση των άμεσων επιπτώσεων στην Ευρώπη του μεγάλου προβλήματος του προσφυγικού.

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση παρότι είχε υπόψη της αναλύσεις και προβλέψεις , «σάστισε» μπροστά στην γρήγορη εξέλιξη, το μέγεθος και την ένταση του.

Παρότι μπορεί κανείς να επισημάνει λάθη από τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της δικιάς μας, το πρόβλημα είναι Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο.

Εμείς οι σοσιαλιστές πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες που κάνουμε για αποτελεσματικά σχέδια σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για: α) αλληλεγγύη και β) κοινωνική ενσωμάτωση και ένταξη, εξαντλώντας τις δυνατότητες μας, για διασφάλιση πρόσβασης σε βασικά δικαιώματα, όπως η εκπαίδευση, η υγειονομική περίθαλψη, η κοινωνική στέγαση, η πρόσβαση στην αγορά εργασίας και τις εγγυήσεις για ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής.

Είναι σημαντικό να επιμείνουμε στις θεμελιώδεις μας αξίες για την αλληλεγγύη και τον πλήρη σεβασμό στα ανθρωπινά δικαιώματα.

Όμως παρά την παρέμβαση όλων μας σε κάθε χώρα αλλά και τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς το ευρωπαϊκό σχέδιο εξακολουθεί να μην έχει το απαιτούμενο αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζω τις προτάσεις που κατέθεσε έγκαιρα η πρόεδρος μας, κα Φώφη Γεννηματά, στην συνάντηση της Μάλτας , προτάσσοντας την ανθρωπιστική διάσταση αλλά και την αντιμετώπιση του προβλήματος ,προστατεύοντας τους πρόσφυγες από τα δουλεμπορικά κυκλώματα και τους μεγάλους κινδύνους για την ζωή τους από ένα ταξίδι στο Αιγαίο με ανασφαλή μέσα.

Οι προτάσεις αυτές ήταν και είναι συμπληρωματικές στην ήδη αποφασισμένη στρατηγική με έμφαση στην προστασία της ανθρώπινης ζωής.

-Καταθέσαμε τις βασικές αρχές του σχεδίου «ΚΙΒΩΤΟΣ», με την δημιουργία ασφαλών ανθρωπιστικών διαδρόμων προς την Ευρώπη για τις οικογένειες προσφύγων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και κυρίως εγκύους και παιδιά.

-Προτείναμε μια μεγάλη καμπάνια, για ενημέρωση των προσφύγων σχετικά με την πραγματική δυνατότητα υποδοχής χωρίς να κλείνουν οι πόρτες οφείλουμε να τους πούμε όλη την αλήθεια.

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Η ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών και η διασφάλιση των ζωών των προσφύγων είναι δυο στόχοι από τους οποίους δεν πρέπει να παρεκκλίνουμε.

Η δαιμονοποίηση της Ελλάδας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας μας από ακραίους κύκλους οδηγεί σε ατελέσφορες πολιτικές με πολλαπλές επιπτώσεις σε βάρος της ίδιας της Ένωσης.

Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει περαιτέρω πρωτοβουλίες.

-Για να επιταχυνθεί η εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Η ευρωπαϊκή πίεση πρέπει να αυξηθεί δια της άμεσης εποπτείας από adhoc μηχανισμό παρακολούθησης με τη συμμετοχή και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ,

-Επιμένουμε στην πρόταση για ταυτοποίηση των προσφύγων με Ευρωπαϊκή Ευθύνη ακόμη και σε πλωτά hotspots προκειμένου να μειωθούν οι απώλειες ανθρώπινων ζωών στο Αιγαίο.

-Βεβαίως πρέπει να αξιοποιήσουμε όλα τα θεσμικά και λειτουργικά εργαλεία που διαθέτουμε για την πρώτη υποδοχή, την οικογενειακή επανένωση και τη στέγαση των προσφύγων, αλλά και την επιστροφή ή την επανεισδοχή των αντικανονικών μεταναστών. Τα κέντρα υποδοχής πρέπει να λειτουργήσουν το ταχύτερο.

- Επίσπευση της ολοκλήρωσης και λειτουργίας όλων των hot spots και άμεση εφαρμογή των προγραμμάτων μετεγκατάστασης των προσφύγων στις ευρωπαϊκές χώρες με realtime ενημέρωση.

-Επίσπευση της οργάνωσης προγραμμάτων επανεγκατάστασης (με τη δημιουργία hot spots σε Τουρκία Λίβανο και Ιορδανία)

-Κοινά ευρωπαϊκά πρότυπα για την ένταξη των νεοεισερχόμενων προσφύγων στις Ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη ευρύτερη Ευρωπαϊκή στήριξη και όχι μόνο οικονομική, ώστε να αναλάβει το δικό της δυσανάλογο μεγάλο μερίδιο, ως χώρα πρώτης υποδοχής.

-Αναθεώρηση του Κανονισμού Δουβλίνο. Το σημερινό καθεστώς εξαίρεσης λειτουργεί σε βάρος του σχεδιασμού για τη διαχείριση της κρίσης. Η αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών και απέναντι στους πρόσφυγες οφείλει να έχει πλέον θεσμική μορφή και όχι μεταβατικό χαρακτήρα.

Η προοδευτική πολιτική μας οικογένεια δεν πρέπει να αφήσει να φωλιάσουν διχαστικές απόψεις ανέγερσης τοίχων ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης.

Η Συνθήκη Σένγκεν είναι μια μεγάλη κατάκτηση της ενωμένης Ευρώπης και οποιοδήποτε πισωγύρισμα θα έθετε σε κίνδυνο την ελεύθερη κίνηση στην Ευρώπη. Η Συνθήκη Σένγκεν πρέπει να διασωθεί με την εξασφάλιση βεβαίως των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης και με πλήρη υποστήριξη των χωρών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή (front line) της αντιμετώπισης του προβλήματος.

Είναι ώριμο να συζητήσουμε για τη δημιουργία ενός ανανεωμένου Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου που θα εξασφαλίζει και μια αποτελεσματική πολιτική προστασίας των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο αλλά ταυτόχρονα θα αντιμετωπίζει την παράτυπη μετανάστευση, την παράνομη διακίνηση και εμπορία ανθρώπων.

Η αντιμετώπιση των βασικών αιτίων της μετανάστευσης και της προσφυγιάς είναι ευθύνη παγκόσμια για την οποία όμως πρέπει να πρωτοστατήσει η Ε.Ε.

Οι μεγάλες σημερινές προκλήσεις που δέχεται η Ε.Ε, μπορούν να απαντηθούν μόνο με προοδευτική αντίληψη, με ενίσχυση της συνεργασίας, με περισσότερες κοινές Ευρωπαϊκές δράσεις, με ισχυρότερες Ευρωπαϊκές πολιτικές, χωρίς ασφαλώς να απεμπολεί η κάθε χώρα το δικό της μερίδιο ευθύνης.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ παίρνουν πρωτοβουλίες σ’ αυτή την κατεύθυνση και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Είμαστε συμμέτοχοι στον αγώνα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για μια κοινωνική, δημοκρατική και ασφαλή Ευρώπη στην υπηρεσία των πολιτών της.

Σας ευχαριστώ.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Ελλάδα

Πρόστιμο 250.000 ευρώ σε ινστιτούτο αισθητικής

Ανακοίνωση από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Κορωνοϊός: 246 «έσπασαν» την καραντίνα – Ανησυχία για χαλάρωση…

Το τελευταίο περιστατικό και τα μεγάλα πρόστιμα

Τα τρία στάδια του lockdown το καλοκαίρι

Έτσι θα γίνουν τα έκτακτα lockdown, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο

9 νέα κρούσματα - 183 νεκροί συνολικά

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.058

Κορωνοϊός: Το καλό και το κακό σενάριο για την Ελλάδα

Γιατί οι ειδικοί φοβούνται μία νέα έκρηξη

Στους 183 οι νεκροί από τον κορωνοϊό - Πέθανε 83χρονη

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων

Επίθεση με βιτριόλι: Τι λέει η οδηγός ταξί - Η περούκα, η…

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση με το βιτριόλι

Ανοίγουν νωρίτερα τα γυμναστήρια -Σήμερα οι ανακοινώσεις

Πότε αναμένεται η επαναλειτουργία τους

Επίθεση με βιτριόλι: «Καθαρά» βίντεο και φωτογραφικά καρέ…

Τα επεξεργασμένα καρέ από τις κάμερες ασφαλείας

ΕΟΦ: Απαγόρευσε αντισηπτικό διάλυμα

Αποσύρονται από την αγορά τα προϊόντα

Ηλεία: Εγκεφαλικά νεκρή 27χρονη λίγο μετά τον τοκετό

Η Δώρα εργαζόταν μέχρι και τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της χωρίς να παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Κανένας θάνατος - 7 νέα κρούσματα στη χώρα

Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο - 2.915 συνολικά

Νομοσχέδιο – Παιδεία: Αλλαγές από το νηπιαγωγείο μέχρι…

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας - Όλες οι αλλαγές

Ρόδος: Ποιος ήταν ο νεκρός που έθαψαν… κατά λάθος - Σοκαρισμένη…

Εισαγγελική έρευνα για το… μακάβριο λάθος

Συντριβή ελικοπτέρου στο Ιόνιο: Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια…

Μια 23χρονη στρατιωτικός ήταν το πρώτο θύμα η οποία, όπως είχε γράψει το neakriti, πριν το τραγικό συμβάν έπαιζε γκάιντα στη Σούδα.

Κορωνοϊός: 174 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κατέληξε 78χρονος στο "Αττικόν"

Kάτω από το 1% του πληθυσμού ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων

Οι εξελίξεις για τον Κορωνοϊό στη χώρα μας

Κεραμέως για σχολεία: Τι θα γίνει με το ολοήμερο - Ποια η…

"Το άνοιγμα των σχολείων δεν θα γίνει πριν την 1η Σεπτεμβρίου".

172 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Πέθανε 82χρονη

Η γυναίκα νοσηλευόταν στον «Ευαγγελισμό»

Εκ περιτροπής εργασία: Από 1η Ιουνίου οι μειώσεις μισθών…

Σε νέο καθεστώς, χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι από τον Ιούνιο - Αναλυτικά παραδείγματα

Γυμναστήρια, κινηματογράφοι: Ν' ανοίξουν νωρίτερα, μελετά…

Νωρίτερα να ξεκινήσει η τέλεση γάμων και λοιπές δεξιώσεις - Πιθανή ημερομηνία

Σύψας: Τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή να ανοίξουν τα…

Δεν μας τρομάζουν τα εισαγόμενα κρούσματα

Κορωνοϊός: Στους 170 οι νεκροί

Κατέληξε 91χρονη

Πρόστιμα μέχρι και 100.000 € στα σούπερ μάρκετ που δε δηλώνουν…

Η πλατφόρμα e-Καταναλωτής αναγράφει τις τιμές των προϊόντων σε όλα τα σούπερ μάρκετ

Κορωνοϊός: Στους 169 οι νεκροί στην χώρα μας

«Κατέληξε» ένας 79χρονος στο ΑΧΕΠΑ

Τσιόδρας: Βέβαιο ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Οι κλειστοί χώροι στους οποίους έχει παρατηρηθεί μεγαλύτερη μετάδοση του ιού

Θετικοί στον κορωνοϊό 2 διασώστες του ΕΚΑΒ – Σε καραντίνα…

Σήμερα το πρωί βγήκαν τα αποτελέσματα

«Restart Tourism»: Πότε «ανοίγει» ο τουρισμός – Από αυτές τις…

Πρόκειται για 19 χώρες που παρουσιάζουν καλά επιδημιολογικά στοιχεία, μέχρι στιγμής

Με κορωνοϊό οκτώ μηνών βρέφος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παίδων»

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων νοσηλεύεται οκτώ μηνών βρέφος με κορωνοϊό

167 νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Κατέληξε 89χρονος στο…

Ο άνδρας είχε πολλαπλά υποκείμενα νοσήματα

Ανοίγει η εστίαση: χρήσιμα Tips για τους επαγγελματίες

Συμβουλές για την εφαρμογή των μέτρων και παγίδες που πρέπει να αποφύγουν

Μετακινήσεις εκτός νομού: Έτσι θα ταξιδεύουμε με αεροπλάνα,…

Ενημέρωση για τις μετακινήσεις εκτός νομού

Τραγωδία με 4 νεκρούς στο Λουτράκι - Συγκλονίζουν τα βίντεο…

Οι 4 άντρες βρέθηκαν σε βάθος 20 μέτρων και οι πρώτες αναφορές σχετικά για τον θάνατό τους κάνουν λόγο για ασφυξία - Η επιχείρηση της ΕΜΑΚ έγινε υπό τον φόβο έκρηξης στο…

Ανοίγουν αύριο Κυριακή οι εκκλησίες - Τι πρέπει να γνωρίζουν…

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος καλεί στην τήρηση όλων των μέτρων για τον κορωνοϊό, ενώ αύριο ανοίγουν οι εκκλησίες στη χώρα

Έτσι θα ταξιδεύουμε με τα πλοία - Όλα τα νέα μέτρα

Ποιες πτήσεις «ανοίγουν» και ποιες παραμένουν σε αναστολή

Μητσοτάκης: Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με διπλή κρίση - Παράδειγμα…

Η παρέμβασή του στην παγκόσμια σύνοδο της Boston Consulting Group

Σ.Τσιόδρας: Ο ιός μπορεί να μη φύγει ποτέ από τη ζωή μας

Μπορεί ο κορωνοϊός να γίνει ενδημικός ιός;

Πρόστιμα έως 20.000 ευρώ για τους παραβάτες σε οργανωμένες…

Τσουχτερά πρόστιμα στους απείθαρχους επιχειρηματίες

Κορωνοϊός: Πότε ο κλιματισμός μπορεί να είναι επικίνδυνος…

Τι ανέφεραι Ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και υγιεινής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στην εκπομπή "ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ" της ΚΡΗΤΗ TV

Πότε ανοίγουν καφετέριες, εστιατόρια, γυμναστήρια και…

Οριστικές ημερομηνίες: Όλα όσα δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης

16 νέα κρούσματα στη χώρα μας -Τρεις νέοι θάνατοι

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.760 - Στους 155 οι νεκροί

Αυτό είναι το νέο ωράριο στα σούπερ μάρκετ

Παραμένουν τα υφιστάμενα μέτρα κατά του κορωνοϊού

"Αποφεύγετε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς" οι 7 κανόνες του…

Πως θα μείνουμε προστατευμένοι από τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Στους 152 οι νεκροί στην χώρα μας

Ένας 80χρονος έχασε την μάχη

Παπαθανάσης: Από 1η Ιουνίου ανοίγει η εστίαση με τα νέα…

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «εντός του Ιουνίου θα λειτουργήσουν και οι εσωτερικοί χώροι των επιχειρήσεων»

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.