Κεφτέδες µε πακέτα µελιτζάνας
Υλικά:
- 1 κιλό µελιτζάνες, σε λεπτές µακρόστενες φέτες και τηγανισµένες
- φέτα ή κεφαλογραβιέρα τριµµένη για το πασπάλισμα
- Για τα κεφτεδάκια
- 500γρ. κιµά µοσχαρίσιο
- 1 κρεµµύδι µεγάλο, τριµµένο
- 2 φλιτζάνια ψίχα ψωµιού, µουλιασµένη και τριµµένη
- 3 κουτ. σούπας µαϊντανό, ψιλοκοµµένο
- 2 κουτ. σούπας δυόσµο, ψιλοκοµµένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωµένο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριµµένο
- αλεύρι για το τηγάνισµα
- ελαιόλαδο για το τηγάνισµα
- Για τη σάλτσα ντοµάτας
- 1 κιλό ντοµάτες ώριµες, ξεφλουδισµένες και πολτοποιηµένες
- 1 κρεµµύδι µέτριο, ξυσµένο
- 1 πιπερίτσα καυτερή, ψιλοκοµµένη
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωµένο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 πιπεριά πράσινη, σε τετράγωνα κοµµατάκια
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
Βήμα 1
Ζυµώνετε όλα µαζί τα υλικά για τα κεφτεδάκια και βάζετε το µίγµα στο ψυγείο για 1 ώρα. Ύστερα τα πλάθετε στρογγυλά στο µέγεθος µεγάλου καρυδιού, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε ελαιόλαδο.
Φτιάχνετε τη σάλτσα ντοµάτας
Βήμα 1
Σοτάρετε στο λάδι το κρεµµύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε την πιπεριά και την καυτερή πιπερίτσα και τα ανακατεύετε µέχρι να µαραθούν. Ρίχνετε τις ντοµάτες, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε και τη ζάχαρη και σιγοβράζετε για 15 λεπτά.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Απλώνετε τη σάλτσα σε πυρίµαχο σκεύος. Παίρνετε δυο δυο φέτες µελιτζάνας, τις βάζετε σταυρωτά, βάζετε στο κέντρο από έναν κεφτέ και σηκώνετε τις άκρες ώστε να κλειστεί µέσα ο κεφτές. Τις καρφώνετε στη µέση µε οδοντογλυφίδα για να κρατηθούν στη θέση τους και αραδιάζετε τα πακετάκια πάνω από τη σάλτσα.
Βήμα 3
Πασπαλίζετε το φαγητό µε τριµµένο τυρί και το ψήνετε στον προθερµασµένο φούρνο για 10 λεπτά.
olivemagazine.gr