Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Κατέθεσες πινακίδες; Τέσσερα σημεία «κλειδιά» για να μην σου κοστίσει ακριβά

Κατέθεσες πινακίδες; Τέσσερα σημεία «κλειδιά» για να μην σου κοστίσει ακριβά

Auto Plus | 16/04/2014 - 00:19
Κατέθεσες πινακίδες; Τέσσερα σημεία «κλειδιά» για να μην σου κοστίσει ακριβά

Οι αλλαγές που επίκεινται στον τρόπο καταβολής των τελών κυκλοφορίας, έχουν βάλει σε σκέψεις πολλούς ιδιοκτήτες ΙΧ που έχουν καταθέσει πινακίδες, να θέσουν και πάλι σε κυκλοφορία τα αυτοκίνητα τους.

Ο νέος τρόπος καταβολής των τελών κυκλοφορίας επιτρέπει την επανακυκλοφορία των οχημάτων μέσα στη χρονιά, με τους κατόχους να πληρώνουν μέρος των τελών, αντίστοιχο με το χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι το τέλος του έτους (διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά).

Θα είναι όμως το αυτοκίνητο έτοιμο μετά από καιρό απραξίας να βγει και πάλι στους δρόμους; Οι μηχανικοί συνηθίζουν να λένε ότι ο μεγαλύτερος εχθρός του αυτοκινήτου είναι η ακινησία, η οποία προκαλεί ύπουλες και ακριβές ζημιές. Είναι απαραίτητο όσο διάστημα ένα αυτοκίνητο παραμένει ακινητοποιημένο, ο ιδιοκτήτης του να το συντηρεί αφιερώνοντας απλά λίγο χρόνο που μακροπρόθεσμα θα του εξοικονομήσει αρκετά χρήματα.

Οι συμβουλές του ειδικού

Απευθυνθήκαμε σε έναν από τους πιο έμπειρους μηχανικούς αυτοκινήτων του Ηρακλείου, τον κ. Μιχάλη Παπουτσάκη, ο οποίος μας έδωσε τα τέσσερα βασικά σημεία που πρέπει να προσέξουμε για να κρατήσουμε το αυτοκίνητο μας "ετοιμοπόλεμο":

Μπαταρία – δυναμό. Για να κρατήσουμε την μπαταρία «ζωντανή», πρέπει να βάζουμε μπροστά τον κινητήρα τουλάχιστον δύο φορές το μήνα για 10-15 λεπτά ανεβάζοντας τις στροφές σταδιακά. Ανάβουμε τα φώτα και ενεργοποιούμε τους υαλοκαθαριστήρες για να δουλέψει και το δυναμό.

Ρεζερβουάρ. Πρέπει να είναι τουλάχιστον κατά το 1/3 γεμάτο και αν έχουμε τη δυνατότητα αντικαθιστούμε το καύσιμο κάθε τέσσερις μήνες περίπου.

Ελαστικά. Για να κρατήσουμε σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση τα ελαστικά μας, πρέπει να τα έχουμε σε σκιερό μέρος. Επίσης βάζουμε 20% περισσότερο αέρα από αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής, για να διατηρηθεί το σχήμα του σκελετού τους.

Φρένα – ανάρτηση. Αν έχουμε τη δυνατότητα, σε κάποιο κλειστό ιδιωτικό χώρο, οδηγούμε το αυτοκίνητο για μερικά μέτρα φρενάροντας απαλά και στρίβοντας δεξιά και αριστερά. Σκοπός μας είναι να δουλέψουν τα φρένα για να μην κολλήσουν οι δαγκάνες ή τα κυλινδράκια όπως επίσης να δουλέψουν τα αμορτισέρ, τα σινεμπλόκ και το σύστημα διεύθυνσης.

 

Δείτε όλους τους Κλειδαράδες του Ηράκλειου Κρήτης ΕΔΩ Κλειδαράδες στο Ηράκλειο


Συντάκτης: Μάνος Καστρινάκης


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.