Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Καταγγελία: Τα παράλογα πρόστιμα του Λιμενικού στην παραλιακή Ηρακλείου

Καταγγελία: Τα παράλογα πρόστιμα του Λιμενικού στην παραλιακή Ηρακλείου

Auto Plus | 19/03/2015 - 08:25
Καταγγελία: Τα παράλογα πρόστιμα του Λιμενικού στην παραλιακή Ηρακλείου
Με επιστολή του στο CretePlus.gr αναγνώστης διαμαρτύρεται για πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στην παραλιακή του Ηρακλείου από το Λιμενικό Σώμα.

Σύμφωνα με τον αναγνώστη, στο σημείο που μοιράστηκαν οι κλήσεις δεν υπήρχε σήμανση που να απαγορεύει το παρκάρισμα:

«Το Τμήμα τροχαίας του Λιμεναρχείου Ηρακλείου έδωσε πρόστιμα σε αρκετούς οδηγούς αυτοκινήτων για παράνομο παρκάρισμα. Αυτό όμως που έγινε στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου αγγίζει τα όρια του παραλόγου. Οι οδηγοί που είχαν παρκάρει στην πλευρά του δρόμου που είναι προς τη θάλασσα (μέχρι το ύψος που τελειώνουν οι ψαροταβέρνες) βρήκαν τα αυτοκίνητά τους με το χαρακτηριστικό ροζ χαρτάκι και ως παράβαση σημειωνόταν «παράβαση άρθρου 34 του ν. 2696/99 (κύρωση ΚΟΚ) στάθμευσης σε χώρο όπου παρακωλύεται η κυκλοφορία».

Σε διαμαρτυρία πολίτη πώς πιστοποιείται η παρακώλυση κυκλοφορίας και εάν υπάρχει κάποια καταγγελία σχετικά, η απάντηση από τον υπεύθυνο του Λιμεναρχείου είναι ότι αυτή είναι η εκτίμηση του οργάνου που βεβαίωσε την παράβαση και δεν έδωσε κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο. Το παράλογο στην υπόθεση είναι ότι στη συγκεκριμένη πλευρά του δρόμου δεν υπάρχει διαγράμμιση ούτε και κανένα σήμα απαγόρευσης στάσης ή στάθμευσης. Σε αντίθεση με την άλλη πλευρά του δρόμου, όπου απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση και κανένα αυτοκίνητο δεν είχε κλήση.

 Επίσης, σε αυτή την πλευρά του δρόμου οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων φαγητού έχουν δεσμεύσει το οδόστρωμα μπροστά στα μαγαζιά τους βάζοντας από πινακίδες μέχρι και τσιμεντένιες ζαρντινιέρες με λουλούδια. Σχετικά τώρα με το περίφημο άρθρο 34 και την παράγραφο 1, εκεί αναφέρεται ρητά ότι «η στάση και η στάθμευση επιτρέπονται, αν δεν δημιουργείται εξ αυτών κίνδυνος ή παρακώλυση της κυκλοφορίας και αν δεν υπάρχουν σχετικές απαγορευτικές πινακίδες ή διαγραμμίσεις».

Τελικά, ποιος παραβαίνει το άρθρο 34 σε εκείνο το σημείο της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου στο Ηράκλειο; Ο οδηγός που παρκάρει ή αυτός που δίνει πρόστιμο;».


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.