Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Καροτόσουπα με απάκι Κρήτης

Καροτόσουπα με απάκι Κρήτης

Διατροφή | 27/09/2016 - 18:28
Καροτόσουπα με απάκι Κρήτης
Πεντανόστιμη σούπα που θα φτιάξετε πολύ εύκολα με βασικά υλικά το καρότο και κρητικό απάκι. Θα τη γαρνίρετε με μαϊντανό, λίγο απάκι και δροσερό γιαούρτι.

Υλικά

    1 κιλό καρότα τρυφερά, σε μέτρια κομμάτια
    250γρ. απάκι Κρήτης, σε μικρά καρέ
    2 κρεμμύδια ξερά μέτρια, σε ψιλά καρέ
    2 πατάτες μέτριες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
    1200ml ζωμό κρέατος (ή λαχανικών)
    1 κρόκο αβγού
    100γρ. γιαούρτι
    αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
    Για το σερβίρισμα
    4 - 6 κουτ. σούπας γιαούρτι
    3 κουτ. σούπας φύλλα από μαϊντανό, ψιλοκομμένο


Διαδικασία

Ετοιμάζετε το απάκι


Βάζετε μια μεγάλη και βαριά κατσαρόλα να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά, σκέτη, χωρίς λιπαρή ουσία, μέχρι να κάψει καλά. Ρίχνετε το απάκι και το καβουρδίζετε για 3 - 4 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό και να βγάλει το λίπος του. Αφαιρείτε 2 γεμάτες κουταλιές (περίπου 50γρ.) από το καβουρδισμένο απάκι για το σερβίρισμα.

Ετοιμάζετε τη σούπα


Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια. Τα σοτάρετε στο λίπος για 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά και να μαλακώσουν. Προσθέτετε τις κομμένες πατάτες και τα καρότα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά ανακατεύοντας για να λαδωθούν καλά. Σβήνετε με το ζωμό και αφήνετε το μίγμα να πάρει μια βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε τη σούπα για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Αποσύρετε από τη φωτιά, αφήνετε τη σούπα να κρυώσει ελαφρώς και την πολτοποιείτε στο μπλέντερ.

Τη ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα- που έχετε πρώτα καθαρίσει -και τη ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε τον κρόκο και το γιαούρτι και αρχίζετε να ανακατεύετε αμέσως με το σύρμα, έντονα και ασταμάτητα. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο το μαγείρεμα για 3 - 4 λεπτά, πάντα σε πολύ χαμηλή φωτιά, χωρίς να σταματήσετε το συνεχές ανακάτεμα με το σύρμα, μέχρι η σούπα να «δέσει» και να μην στερεοποιηθεί ο κρόκος γιατί θα μοιάζει με κομματιασμένη ομελέτα.

Σερβίρετε αμέσως και σε κάθε μερίδα βάζετε από 1 κουτ. σούπας γιαούρτι ή ξινόκρεμα, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο από το τραγανό απάκι που έχετε κρατήσει.


olivemazine.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διατροφή

Πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα Οreo

Εύκολο στην παρασκευή του δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα Οreo

Μπισκοτένια απόλαυση - Το πιο νόστιμο και οικονομικό γλυκό

Ένα εντυπωσιακό, λαχταριστό γλυκό από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.