Καναπεδάκια με μους σολομού
Υλικά για 4-6 άτομα
225 γραμμάρια καπνιστό σολομό
100 γραμμάρια τυρί κρέμα
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
75 γραμμάρια μαγιονέζα
11 γραμμάρια ζελατίνα
125 ml κρασί άσπρο
Χυμός από μισό λεμόνι
Λίγο αγγουράκι
Λίγος άνηθος
Αλάτι
Πιπέρι
2 αγγούρια μικρά ή ένα μεγάλο
1 συσκευασία ψωμάκια καναπέ ή 1 μπαγκέτα κομμένη σε φέτες
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε ελαφρά το κρασί σε μια κατσαρόλα χωρίς να βράσει.
Προσθέτετε τη ζελατίνα και κόβετε το σολομό σε μικρά κομματάκια.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το τυρί και τα ανακατεύετε με τη μαγιονέζα.
Ρίχνετε στο μείγμα τη ζελατίνα, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και τον καπνιστό σολομό.
Χωρίζετε το μείγμα σε δύο μικρές φόρμες και το παγώνετε για τρεις ώρες.
Όταν πήξει, ξεφορμάρετε και τη βάζετε μέσα σε ένα κορνέ.
Στη συνέχεια κόβετε το αγγούρι σε λεπτές φέτες και βάζετε από πάνω με κορνέ τη μους σολομού.
Επαναλαμβάνετε το ίδιο με τα ψωμάκια καναπέ.
newsbeast.gr