Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Καλαμαράκια γεμιστά με αρωματικά

Καλαμαράκια γεμιστά με αρωματικά

Διατροφή | 29/01/2015 - 22:36
Καλαμαράκια γεμιστά με αρωματικά
Νόστιμα, τρυφερά και ζουμερά, με μια ωραιότατη αρωματική γέμιση, αυτά τα καλαμαράκια θα κερδίσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Υλικά

    800 γρ. καλαμαράκια μέτριου μεγέθους, φρέσκα ή κατεψυγμένα
    Για τη γέμιση
    2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
    1 κρεμμύδι μέτριο ξερό, σε πολύ ψιλά καρέ
    2 σκελίδες σκόρδου, πολύ ψιλοκομμένες
    2 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
    2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
    6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
    Για το λαδολέμονο
    150 ml ελαιόλαδο
    χυμό και ξύσμα από 2 μικρά ακέρωτα λεμόνια
    ½ κουτ. γλυκού πάπρικα σε σκόνη
    ½ κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
    ½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη

Διαδικασία
Βήμα 1

Ετοιμάζετε τα καλαμαράκια: Καθαρίζετε τα καλαμάρια και τα ξεπλένετε καλά. Κρατάτε και τα πλοκαμάκια τους. Τα αλατίζετε με χοντρό αλάτι και τα αφήνετε να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι. Τα στεγνώνετε καλά ταμποναροντάς τα, ένα ένα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Βήμα 2

Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα καλαμάρια και τα πλοκάμια τους σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά ανακινώντας καλά το τηγάνι. Με το σοτάρισμα θα ανοίξουν τα καλαμαράκια και θα είναι πανεύκολο το γέμισμά τους. Πριν το γέμισμα τα αφήνετε να κρυώσουν για να μπορείτε να τα πιάνετε χωρίς να καίγεστε. Προθερμαίνετε το γκριλ σε δυνατή φωτιά (220 βαθμοί).
Βήμα 3

Φτιάχνετε τη γέμιση: Βάζετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά (μαϊντανό, άνηθο, κρεμμύδι, σκόρδο, μουστάρδα, φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι) και τα πολτοποιείτε καλά, μέχρι να φτιάξετε ένα πυκνό μίγμα.
Βήμα 4

Φτιάχνετε και το λαδολέμονο: Σε ένα μπολάκι βάζετε το λάδι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιών, την πάπρικα, το θυμάρι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και χτυπάτε καλά με ένα πιρούνι.
Βήμα 5

Φτιάχνετε τα καλαμαράκια: Με ένα κουταλάκι γεμίζετε τα καλαμάρια με το μίγμα που φτιάξατε. Τα αραδιάζετε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψάκι και τα ψήνετε για 10 λεπτά σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου. Πριν τα βγάλετε δοκιμάζετε ένα καλαμάρι για να δείτε αν έχει μαλακώσει και, αν χρειαστεί, ψήνετε για λίγα λεπτά ακόμα. Προσέχετε ωστόσο να μην τα παραψήσετε γιατί θα γίνουν ιδιαίτερα σκληρά και λαστιχωτά.
Βήμα 6

Μόλις ψηθούν τα καλαμάρια, τα βάζετε πάνω σε ένα ξύλο κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι χωρίς δόντια τα κόβετε σε μέτριες λωρίδες. Τα μεταφέρετε σε πιάτα, προσθέτετε τα σοταρισμένα πλοκάμια και τα περιχύνετε με το λαδολέμονο και σερβίρετε. Συνοδεύετε με τηγανητές ή βραστές πατάτες.

Tip: Για να γίνουν τα καλαμάρια ζουμερά, μαλακά και τρυφερά, αλλά πιο μυρωδάτα, μπορειτε να τα αφήσετε γεμισμένα για 1 ώρα πριν τα ψήσετε.

olivemagazine.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διατροφή

Πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα Οreo

Εύκολο στην παρασκευή του δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα Οreo

Μπισκοτένια απόλαυση - Το πιο νόστιμο και οικονομικό γλυκό

Ένα εντυπωσιακό, λαχταριστό γλυκό από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.