Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Καιρός: Χειμωνιάτικο και σήμερα το σκηνικό, υποχωρούν σταδιακά τα έντονα φαινόμενα

Καιρός: Χειμωνιάτικο και σήμερα το σκηνικό, υποχωρούν σταδιακά τα έντονα φαινόμενα

Περιβάλλον | 01/12/2016 - 09:55
Καιρός: Χειμωνιάτικο και σήμερα το σκηνικό, υποχωρούν σταδιακά τα έντονα φαινόμενα
Οι άνεμοι στα πελάγη θα εξασθενήσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας και προς το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ - Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Ξεκίνησε από την Τετάρτη το βράδυ η υποχώρηση των έντονων φαινομένων που χαρακτήρισαν τον καιρό στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες. Πιο συγκεκριμένα, τα φαινόμενα άρχισαν να υποχωρούν στη Θεσσαλία, την κεντρική και δυτική Στερεά και Πελοπόννησο, και το Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο και θα φανεί από σήμερα το πρωί. Στην ανατολική Πελοπόννησο και Στερεά και το μεγαλύτερο μέρος του νοτίου Αιγαίου τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν έως τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ στην περιοχή της Ρόδου και της Κρήτης η υποχώρηση των φαινομένων αναμένεται προς το βράδυ. Οι άνεμοι στα πελάγη θα εξασθενήσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας και προς το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί το νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου οι θυελλώδεις άνεμοι που θα φτάνουν τα 9 μποφόρ θα συνεχίσουν καθ'ολη τη διάρκεια της ημέρας. Αναλυτικά, αναμένονται αραιές νεφώσεις που στην ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, τις Σποράδες, και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα είναι πυκνότερες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Χιόνι ή χιονόνερο θα πέσει στα ορεινά. Και αυτές όμως τις περιοχές, τα φαινόμενα θα περιοριστούν και σταδιακά θα σταματήσουν εντός της ημέρας. Παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά όλης της χώρας, αλλά και στα πεδινά της κεντρικής και βόρειας χώρας κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες. Στις ίδιες περιοχές και ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. 

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ την Πέμπτη: 

Μακεδονία, Θράκη Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά με πιθανότητα τοπικών ασθενών χιονοπτώσεων. Βαθμιαία βελτίωση. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Στη Δυτική Μακεδονία από -12 ως 3 βαθμούς κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές από -6 ως 8 βαθμούς κελσίου. 

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Στην Ήπειρο από -8 ως 7 βαθμούς κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές από -2 ως 12 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και την Ανατολική Πελοπόννησο με πιθανότητα τις πρωινές ώρες για χιονόνερο και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 στα ανατολικά τοπικά 6 και πρόσκαιρο το πρωί στα νότια βορειοανατολικοί τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Στη Θεσσαλία από -6 ως 8 βαθμούς κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές από -4 ως 12 βαθμούς κελσίου. 

Κυκλάδες, Κρήτη Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τα ημιορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στα ανατολικά πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 6 ως 12 και στη Νότια Κρήτη ως 15 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Σποραδικές βροχές ή καταιγίδες νωρίς το πρωί στα νότια. Βαθμιαία βελτίωση. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Θερμοκρασία: Στα βόρεια από 2 ως 8 βαθμούς κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές από 10 ως 14 βαθμούς κελσίου. Αττική Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια με πιθανότητα για χιονόνερο και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις, με γρήγορη βελτίωση. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 ως 10 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλονίκη Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -3 ως 8 βαθμούς κελσίου. Στο μεταξύ, οι θυελλώδεις άνεμοι που επικρατούσαν χθες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα. Στην Αττική, η Πυροσβεστική δέχθηκε 105 κλήσεις, κυρίως για κοπές δένδρων και για απομακρύνσεις διαφόρων αντικειμένων από δρόμους. Συγκεκριμένα, οι 81 αφορούσαν κοπές δέντρων, ενώ οι υπόλοιπες για πτώσεις αντικειμένων τέντες και πινακίδες κτλ). Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην Αττική τα παρέσυραν στο διάβα τους και τα προσγείωσαν σε δρόμους και πεζοδρόμια, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί διερχόμενος πεζός η οδηγός. Όλα τα περιστατικά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Στο έλεος των ισχυρών ανέμων βρέθηκε και η Χίος. Στο αεροδρόμιο ένα αλμυρίκι που ξεριζώθηκε προκάλεσε σημαντικές φθορές σε σταθμευμένο αυτοκίνητο ενώ ασήμαντες φθορές προκάλεσαν σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα τα κλαδιά των δέντρων που έσπασαν στην πλατεία Βουνακίου. 

Πού θα χρειαστείτε αλυσίδες Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας. Ειδικότερα, στην Ημαθία αλυσίδες χρειάζονται σε τμήματα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), της Επαρχιακής Οδού Βέροιας-Σελίου και της Επαρχιακής Οδού Βέροιας-Δασκίου. Στην Πέλλα, η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο Δημοτικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο των Δημοτικών Διαμερισμάτων Άρνισσας, Αγίου Αθανασίου, Παναγίτσας, Ζέρβης, Άνω και Κάτω Γραμματικού, Ξανθογείων, Παιρέας, Κέδρωνας, Δροσιάς και το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας. Η κυκλοφορία διεκόπη στην Επαρχιακή Οδό Κερασιάς - Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρας. Στην Πιερία απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες στην Επαρχιακή Οδό Κατερίνης - Ελατοχωρίου από το Ελατοχώρι έως και το χιονοδρομικό κέντρο και στην Χαλκιδική στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ιερισσού, μέσω Χολομώντα. Τέλος, στο Κιλκίς αλυσίδες χρειάζονται στην Επαρχιακή Οδό Γουμένισσας -Λιβ. 

  protothema.gr



Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Περιβάλλον

«Καμπανάκι» για επικείμενη αντιστροφή των πόλων της Γης

Δραματικές είναι οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων σχετικά με το μαγνητικό πεδίο που περιβάλει στη Γη και το οποίο παρουσιάζει μεγάλη εξασθένηση, με αποτέλεσμα να…

Η πρώτη όρκα που «μιλάει» την ανθρώπινη γλώσσα!-βίντεο

Μια όρκα που μπορεί να βγάζει ήχους, οι οποίοι μιμούνται ορισμένες ανθρώπινες λέξεις, είναι η πρώτη που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο, όπως ανέφεραν επιστήμονες που έκαναν…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.