Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Ηράκλειο: Έσωσαν το ακρωτηριασμένο σκυλί που κακοποιούσε κτηνοτρόφος (Σκληρές εικόνες)

Ηράκλειο: Έσωσαν το ακρωτηριασμένο σκυλί που κακοποιούσε κτηνοτρόφος (Σκληρές εικόνες)

Περιβάλλον | 13/10/2015 - 17:22
Ηράκλειο: Έσωσαν το ακρωτηριασμένο σκυλί που κακοποιούσε κτηνοτρόφος (Σκληρές εικόνες)
Το ακρωτηριασμένο σκυλί που ένας ηλικιωμένος κτηνοτρόφος είχε αλυσοδεμένο στη στάνη του σε ορεινή περιοχή στα όρια των νομών Ηρακλείου και Ρεθύμνου κατάφεραν να σώσουν σήμερα μέλη και εθελοντές του σωματείου Ζωόφιλη Δράση με την συνδρομή των αστυνομικών.

Φωτογραφίες του σκύλου με το κομμένο πόδι τράβηξε ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού πρακτορείου ο οποίος και ενημέρωσε σήμερα το πρωί το σωματείο.

Έτσι μόλις διευκρινίστηκε από τον αυτόπτη μάρτυρα που βρίσκεται το σκυλί με την συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ηρακλείου οι φιλόζωοι πήγαν στο μαντρί που βρίσκεται 30 χιλιόμετρα από την πόλη του Ηρακλείου στην μέση του πουθενά μεταξύ του Αηδονοχωρίου Ηρακλείου και Χώνου Μυλοποτάμου.

Ο ηλικιωμένος κτηνοτρόφος όταν είδε τους αστυνομικούς και του φιλόζωους είπε ότι έχει στην κατοχή του δέκα σκυλιά τα οποία τα θέλει και όπως διαπιστώθηκε είναι και αυτά σε εξαιρετικά κακή κατάσταση.

Ενώ για το ακρωτηριασμένο σκυλί όταν τον ρώτησαν τι έχει συμβεί είπε ότι πόδι έπεσε μόνο του (!) ενώ σε μια δεύτερη εκδοχή ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι έκοψαν το πόδι του σκύλου του αυτοί με τους οποίους έχει βεντέτα!

Οι φιλόζωοι με τη συνδρομή της Αστυνομίας κατάφεραν και πήραν σήμερα μόνο το ένα σκυλί αλλά όπως διαπιστώθηκε ο ηλικιωμένος κτηνοτρόφος, που μένει στο στάβλο σε άθλιες συνθήκες, κακοποιεί και τα παραγωγικά ζώα.

Οι αγελάδες που είδαν σήμερα εκεί είναι σκελετωμένες ενώ είναι άγνωστος ο συνολικός αριθμός των ζώων που εκτρέφει. Τα σκυλιά είναι όλα αλυσοδεμένα και τα ταΐζει φυσικά με τα πτώματα των αμνοεριφίων γι’ αυτό ήταν διάσπαρτα τομάρια, υπολείμματα σάρκας οστών κ.ά.

Η Καλλιόπη Μαραβελάκη γραμματέας της Ζωόφιλης Δράσης εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι το σωματείο θα πάρει σταδιακά με τη συνδρομή των αρχών όλα τα σκυλιά που κακοποιούνται από τον βοσκό ενώ οι αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες θα πρέπει να εξετάσουν τι πρέπει να γίνει με τα άλλα ζώα που υποφέρουν.

Οι φωτογραφίες από το σημείο όπου ζούσε σαν ζωντανό σκιάχτρο το σκυλί θυμίζουν μεσαιωνικές καταστάσεις. Το ακρωτηριασμένο ζώο μεταφέρθηκε αργά σήμερα στην κτηνιατρική κλινική Παρασύρη ώστε μετά τις εξετάσεις να γίνει ο ακρωτηριασμός του ποδιού του και έπεται συνέχεια…


Zoosos.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Περιβάλλον

«Καμπανάκι» για επικείμενη αντιστροφή των πόλων της Γης

Δραματικές είναι οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων σχετικά με το μαγνητικό πεδίο που περιβάλει στη Γη και το οποίο παρουσιάζει μεγάλη εξασθένηση, με αποτέλεσμα να…

Η πρώτη όρκα που «μιλάει» την ανθρώπινη γλώσσα!-βίντεο

Μια όρκα που μπορεί να βγάζει ήχους, οι οποίοι μιμούνται ορισμένες ανθρώπινες λέξεις, είναι η πρώτη που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο, όπως ανέφεραν επιστήμονες που έκαναν…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.