Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Ηράκλειο: Αντίστροφη μέτρηση για τις εκδηλώσεις για τον γερμανικό ποιμενικό

Ηράκλειο: Αντίστροφη μέτρηση για τις εκδηλώσεις για τον γερμανικό ποιμενικό

Περιβάλλον | 24/04/2014 - 21:02
Ηράκλειο: Αντίστροφη μέτρηση για τις εκδηλώσεις για τον γερμανικό ποιμενικό
Ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι μία από τις δημοφιλέστερες φυλές σκύλων σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα.

Είναι το κατά κόσμο «λυκόσκυλο», ο «Αστυνόμος Ρεξ» για τους νεότερους, ο Ριν-Τιν-Τιν για τους παλιότερους όπως καθιερώθηκε στη συνείδηση μικρών και μεγάλων από την τεράστια απήχηση, που είχαν οι σχετικές τηλεοπτικές παραγωγές μέσω της οποίας έγιναν ευρύτερα γνωστές, στη χώρα μας, οι εργασιακές ικανότητες του Γερμανικού Ποιμενικού.  

Πλέον, είναι δεκάδες τα  pedigree της φυλής που εκδίδει κάθε χρόνο ο Κυνολογικός Ομιλος Ελλάδας και Γερμανικοί Ποιμενικοί Ελληνικής εκτροφής έχουν αρχίσει να ξεχωρίζουν σε εκθέσεις του εξωτερικού.  Εξάλλου, εκτός από τους εκτροφείς, ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες Γερμανικών Ποιμενικών συμμετέχουν στις εκθέσεις μορφολογίας και στις εξετάσεις εργασίας που διοργανώνουν ο Κυνοφιλικός Ομιλος Γερμανικού Ποιμενικού Ελλάδας και τα κατά τόπους παραρτήματά του ως μια εναλλακτική ενασχόληση με το σκύλο τους αλλά και για να πάρουν μια επίσημη αξιολόγηση από ειδικούς.

Ο ΚΟΓΠΕ (www.kogpe.gr)  ιδρύθηκε το 1992 και είναι αναγνωρισμένος από τον Kυνολογικό Όμιλο Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.) , την F.C.I. ( Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία) και το W.U.S.V. ( Διεθνή Ένωση Ομίλων Γερμανικού Ποιμενικού). Το νεότερο τοπικό παράρτημα του ΚΟΓΠΕ βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης. Ξεκίνησε τις δράσεις του τον Ιανουάριο και το διήμερο  26 & 27 Απριλίου θα διοργανώσει στην Κρήτη την πρώτη του εκδήλωση με εξετάσεις εργασίας και έκθεση μορφολογίας.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Ηρακλείου με κριτή τον  Γερμανό κ. Harald Hohmann, ο οποίος είναι ένας από τους εμπειρότερους κριτές του Γερμανικού Ομίλου (S.V.).

"Ο πολιτισμός ενός λαού φαίνεται από τον τρόπο  που οι άνθρωποι του συμπεριφέρονται στα ζώα, είπε κάποτε ο Γκάντι. Μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις, το παράρτημα μας έχει στόχο να γνωρίσει ο κόσμος τη φυλή του Γερμανικού ποιμενικού, ενός πολυτάλαντου σκύλου εργασίας που μπορεί να γίνει ο καλύτερος φύλακας αλλά κυρίως ο καλύτερος φίλος...ταυτόχρονα! Θα σας δούμε εκεί» δηλώνει ο πρόεδρος του παραρτήματος του ΚΟΓΠΕ στο Ηράκλειο, κ. Πέτρος Ριτσόπουλος.

 

Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Περιβάλλον

«Καμπανάκι» για επικείμενη αντιστροφή των πόλων της Γης

Δραματικές είναι οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων σχετικά με το μαγνητικό πεδίο που περιβάλει στη Γη και το οποίο παρουσιάζει μεγάλη εξασθένηση, με αποτέλεσμα να…

Η πρώτη όρκα που «μιλάει» την ανθρώπινη γλώσσα!-βίντεο

Μια όρκα που μπορεί να βγάζει ήχους, οι οποίοι μιμούνται ορισμένες ανθρώπινες λέξεις, είναι η πρώτη που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο, όπως ανέφεραν επιστήμονες που έκαναν…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.