Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Ημερίδα για την εκπαίδευση στον Άγιο Θωμά

Ημερίδα για την εκπαίδευση στον Άγιο Θωμά

Εκπαίδευση | 01/11/2012 - 23:24
Ημερίδα για την εκπαίδευση στον Άγιο Θωμά
Ημερίδα με θέμα «Η εκπαίδευση στον Άγιο Θωμά το 19ο και 20ο αιώνα», οργανώνεται το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012 στον Άγιο Θωμά του δήμου Γόρτυνας στις 9.15 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου στο παλιό δημοτικό σχολείο.

Πρώτη δημοσίευση: 2012-11-01 17:36

Η οργάνωση είναι του «Αρχείου Γεωργίου Αρ. Βασιλάκη» ενώ συμμετέχουν η Ενορία, το Δημοτικό Σχολείο και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Θωμά ο «Λόγιος».
Η ημερίδα θα ξεκινήσει με ένα οδοιπορικό στο χωριό, ένα «οδοιπορικό στο χώρο και το χρόνο», στους Ρωμαϊκούς τάφους, στο Ιερό των χθόνιων θεοτήτων, στο Ναό του Μιχαήλ Αρχαγγέλου του 13ου αιώνα μ.Χ.

Στις 11 θα ξεκινήσουν οι εργασίες με χαιρετισμούς από τον αναπληρωτή πρόεδρο του αρχείου Κ. Θ. Βασιλάκη και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Απόστολο Κλινάκη.

Στην 1η Συνεδρία στην οποία θα προεδρεύει ο κ. Γεώργιος Μαμάκης, δρ. Ιστορίας και σχολικός σύμβουλος Π.Ε. Λασιθίου θα γίνουν οι εισηγήσεις: «Η εκπαίδευση στην Κρήτη την ύστερη τουρκοκρατία και την εποχή της Κρητικής Πολιτείας: εκκίνηση- εδραίωση», από το Ζαχαρία Καψαλάκη, δρ. Ιστορίας της εκπαίδευσης- εκπαιδευτικός.

Το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Θωμά, 1876-2010. Τόπος- Χρόνος- Άνθρωποι», από τον Κωστή Ι. Βασιλάκη, φιλόλογο.

Θα ακολουθήσει παρουσίαση του καταλόγου των εκπαιδευτικών που κατάγονται ή έχουν υπηρετήσει στον Άγιο Θωμά.

Στη 2η συνεδρία προεδρεύει ο κ. Αντώνης Σανουδάκης, Επίκουρος Καθηγητής Ιστορίας στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης. Σ’ αυτή τη συνεδρία θα παρουσιαστούν δάσκαλοι που έχουν διδάξει στον Άγιο Θωμά και τώρα δε βρίσκονται στη ζωή.

Ο φιλόλογος Σπύρος Κατσαραπίδης θα μιλήσει για τους Γεώργιο Καλαμαρά και Ιωάννη Παπαδόπουλο, ο φιλόλογος Κωστής Ι. Βασιλάκης, στους Ιωάννη και Γεώργιο Αριστείδου Βασιλάκη, ο στρατηγός ε.α Στέργιος Γαργανουράκης, στην Ευφροσύνη Νικητάκη- Κρεβετζάκη, οι εκπαιδευτικοί Γιάννης Καλαϊτζάκης και Γιώργος Κοκκινάκης, στον Γιάννη Παπαδάκη.
Μετά το τέλος των ομιλιών θα ακολουθήσει συζήτηση.


Συντάκτης: Μανόλης Καμπανός


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Εκπαίδευση

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.