Η σφακιανή μαραθόπιτα συναντά το sushi στα Χανιά
Το γνωστό bar restaurant στο Παλιό Λιμάνι υποδέχεται τον βραβευμένο σεφ με «Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας» Νικόλαο Σταυρακάκη, με πολυετή εμπειρία σε εστιατόρια του κόσμου, και τον Αντώνη Κουρκούτα, σεφ του φημισμένου εστιατορίου «Ιθάκη» στη Βουλιαγμένη, με fusion japanese cuisine, στο πλαίσιο μιας δημιουργικής συνομιλίας της κρητικής κουζίνας με την κουζίνα της Ιαπωνίας.
Το μενού της συνάντησης θα δημιουργηθεί από κοινού από τον καλεσμένο σεφ – που θα αναλάβει το εθνικό στοιχείο – και τον Νικόλα Σταυρακάκη που αντιπροσωπεύει την κρητική γευστική πινελιά στην πρωτοποριακή αυτή «συνάντηση».
Η μείξη fusion japanese κουζίνας με την κρητική είναι σίγουρα κάτι που αναμένεται να ιντριγκάρει τους ουρανίσκους των θαμώνων. Δείτε τι θα περιλαμβάνει το μενού αυτής της συνάντησης:
Αmuse bouche
Sushi Roll με αβοκάντο, αβρωνιές, ταραμά αχινού και nitsume πετιμεζιού
Gyoza σφακιανής μαραθόπιτας σε dashi αγριομάραθου
Τempura τυρι μαλάκα με τζελ καμένου ρακόμελου και Κρητική μαύρη τρούφα
Ramen soup «χοιρινό με σέλινο» με noodles φαγόπυρου
Κέικ ελαιολάδου με πράσινο τσάι macha, namelaka, χαρουποσοκολάτας και sorbet αλατσοελιάς.
zarpanews.gr