Η σαλάτα του καλοκαιριού
Στο πλαίσιο αυτό οφείλω να παραδεχθώ ότι η καλοκαιρινή διατροφή μου λειτουργεί ως παράγοντας σταθερότητας στο ψυχολογικό/συναισθηματικό σκέλος ακριβώς γιατί διαθέτει, πέραν όλων των άλλων ευεργετικών για τον οργανισμό στοιχείων, τη διάθεση του παιχνιδιού και την αποθέωση της αισθητικής μέσα από την έκρηξη των χρωμάτων και των γεύσεων.
Συνήθως γυρνάω στο σπίτι αργά το απόγευμα - ακόμη κρατά η ημέρα και αυτό ανεβάζει τη διάθεση. Η τελευταία, για να συντηρηθεί και όταν δύει ο ήλιος, απαιτεί σαλάτα στα γρήγορα και μάλιστα σαλάτα εύκολη ως προς την παρασκευή της αλλά και απαιτητική ως προς την πολυχρωμία της.
Πρακτικά, μια σαλάτα με βασική ύλη τον άρχοντα του καλοκαιριού, το καρπούζι. Το τελευταίο, όσο πιο μικρό και στρογγυλό, τόσο καλύτερο για τον σκοπό μας. Μια φέτα καρπούζι φθάνει και περισσεύει. Την κόβουμε σε κυβάκια ή και σε μικρά ακανόνιστα κομματάκια και τα αφήνουμε παράμερα πάνω σε απορροφητικό χαρτί να βγάλουν τα ζουμιά τους. Το καρπούζι το συνδυάζουμε με κομματάκια κατσικίσιου τυριού αλλά και με δυόσμο και βασιλικό. Κόκκινο - άσπρο - πράσινο.
Η σαλάτα μας είναι έτοιμη – λίγο καλό ελαιόλαδο, μια σταλιά βαλσαμικό και μια ιδέα από μαύρο φρεσκοαλεσμένο πιπέρι για το τέλος.
bostanistas.gr