Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Η κατανομή των εδρών προμηνύει ζωή... πατίνι για πολλούς νέους δημάρχους στην Κρήτη

Η κατανομή των εδρών προμηνύει ζωή... πατίνι για πολλούς νέους δημάρχους στην Κρήτη

Κρήτη | 29/05/2019 - 01:32
Η κατανομή των εδρών προμηνύει ζωή... πατίνι για πολλούς νέους δημάρχους στην Κρήτη
Δύσκολη «εξίσωση» η διοίκηση των Δήμων

Κάποιοι κέρδισαν τους δημαρχιακούς θώκους στην Κρήτη από την α' Κυριακή... Κάποιοι άλλοι δημαρχιακοί θώκοι θα κριθούν την ερχόμενη Κυριακή, στον β' γύρο των εκλογών.

Όμως για τους περισσότερους δεν υπάρχει χώρος για πολλούς πανηγυρισμούς! Ο λόγος; Απλός... Το νέο σύστημα της απλής αναλογικής και η αναλογική κατανομή εδρών που έφερε στους Δήμους ο προχθεσινός πρώτος εκλογικός γύρος (ανεξαρτήτως του ποιος θα είναι τελικά δήμαρχος) σε ορισμένους δημάρχους της Κρήτης θα βάλει δύσκολα και σε κάποιους άλλους θα κάνει τη ζωή... πατίνι!

Βλέπετε, το σύστημα απλής αναλογικής έχει δύο όψεις: Από τη μια πλευρά, σαφώς αποτυπώνει με πιο καθαρό τρόπο τη λαϊκή ετυμηγορία και είναι πιο δημοκρατικό. Από την άλλη πλευρά, το αναλογικό σύστημα απαιτεί για να λειτουργήσει ευρείες συναινέσεις, αφού χωρίς μπόνους και με απλή αναλογική κατανομή εδρών μεταξύ των παρατάξεων, με βάση τα αποτελέσματα των συνδυασμών κατά την προχθεσινή κάλπη, οι περισσότερες δημοτικές Αρχές στην Κρήτη θα κληθούν να “κυβερνήσουν” με συνθήκες μειοψηφίας...

Επειδή λοιπόν αυτή είναι η βασική ειδοποιός διαφορά αυτών των δημοτικών εκλογών από τις προηγούμενες, έχει ενδιαφέρον να δούμε την “ακτινογραφία” των νέων δημοτικών συμβουλίων στην Κρήτη. Το πώς κατανέμονται οι έδρες. Το ποιοι νέοι δήμαρχοι θα ζοριστούν, ποιοι θα “πονοκεφαλιάσουν” και ποιοι θα διοικήσουν πιο άνετα τους Δήμους...

- Δήμος Γόρτυνας: Με χαρακτηριστικό τρόπο αποτυπώνεται ο αντίκτυπος της απλής αναλογικής στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Γόρτυνας. Η υπόθεση της δημαρχίας βεβαίως δεν ξεκαθάρισε προχθές και θα κριθεί την ερχόμενη Κυριακή ανάμεσα στον πρώτο Μιχάλη Κοκολάκη και τον δεύτερο Νίκο Σχοιναράκη.

Ο Μιχάλης Κοκολάκης πηγαίνει με άλλον “αέρα”, είναι η αλήθεια, στη μονομαχία του β' γύρου, αφού την α' Κυριακή πήρε ποσοστό 45,3%, έναντι 27,2% του απερχόμενου δημάρχου. Αν εκλεγεί όμως, θα διαθέτει πλειοψηφία 12 εδρών σε σύνολο 27! Αν πάλι εκλεγεί την Κυριακή ο Νίκος Σχοιναράκης, θα κληθεί να κυβερνήσει με μόλις 7 συμβούλους στο 27μελές Συμβούλιο!

Είναι προφανές λοιπόν ότι και για τους δύο είναι εξαιρετικά κρίσιμο να εξασφαλίσουν συνεργασία ή σιωπηλή στήριξη, ή ανοχή, έστω, κατά τις ψηφοφορίες στο Δημοτικό Συμβούλιο είτε από τον Σταύρο Ξυλούρη, που παίρνει 4 έδρες, είτε από τον Μιχάλη Δαριβιανάκη, δεδομένου ότι ο Μιχάλης Μανιαδάκης, που εκλέγεται με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, δεν αναμένεται να συναινέσει σε συνεργασία ή στήριξη.

- Δήμος Χερσονήσου: Γιάννης Μαστοράκης και Γιάννης Σέγκος πηγαίνουν με ανοιχτούς λογαριασμούς και μικρή διαφορά στον β’ γύρο. Όποιος και αν εκλεγεί τελικά, όμως, δήμαρχος θα τα βρει... “μπαστούνια” για να διοικήσει. Με βάση την καταμέτρηση στο 93,9%, ο Γιάννης Μαστοράκης συγκέντρωνε χθες το βράδυ 11 έδρες, ενώ ο Γιάννης Σέγκος φαινόταν να λαμβάνει 10 έδρες. Εδώ είναι προφανές πως δημοτική Αρχή και μείζων αντιπολίτευση θα είναι ισοδύναμες στο Δημοτικό Συμβούλιο και άρα καταλυτικό ρόλο θα παίξει ο Μανόλης Διαμαντάκης με τις 5 έδρες, αφήνοντας εκτός “παιχνιδιού” διαβουλεύσεων τον δημοτικό σύμβουλο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Γιώργο Παρθενιώτη.

- Δήμος Μαλεβιζίου: Απολύτως ρευστό είναι το τοπίο για τον νέο δήμαρχο στο Μαλεβίζι, απολύτως ρευστή και η υπόθεση διαμόρφωσης συνθηκών πλειοψηφίας μέσα στο δημοτικό Συμβούλιο για την όποια νέα δημοτική Αρχή. Χθες το βράδυ, με ελάχιστη διαφορά ψήφων και ενώ έλειπε η καταμέτρηση από ένα εκλογικό τμήμα, ο απερχόμενος δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης φερόταν να λαμβάνει 12 έδρες και ο έτερος μονομάχος του β’ γύρου Μενέλαος Μποκέας 11 έδρες. Ουδείς δεν πλησιάζει μόνος του συνθήκες στοιχειώδους πλειοψηφίας. Την ίδια ώρα 3 έδρες καταλυτικής σημασίας λαμβάνει ο Σπύρος Καλλέργης και μία ο Μιχάλης Χουστουλάκης.

- Δήμος Μινώα Πεδιάδος: Δύσκολη η “εξίσωση” της νέας δημαρχιακής θητείας στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος, όπου με βάση την ενσωμάτωση στο 94,2% ο απερχόμενος δήμαρχος Ζαχαρίας Καλογεράκης με 14 έδρες και ο Μανόλης Φραγκάκης με 11 έδρες οδηγούνται σε αναμέτρηση β' γύρου, ενώ τις υπόλοιπες 2 έδρες φαίνεται να κερδίζει ο Γιώργος Κασσάκης.

Αν εκλεγεί δήμαρχος ο Ζαχαρίας Καλογεράκης, θα διαθέτει πλειοψηφία αλλά οριακή, ενώ αν εκλεγεί ο Μανόλης Φραγκάκης θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από τις 2 έδρες του τρίτου πόλου, δηλαδή του κ. Κασσάκη!

- Δήμος Σητείας: Μπερδεμένο κουβάρι μοιάζει σε αυτή τη φάση η υπόθεση διοίκησης του Δήμου Σητείας. Ο Γιώργος Ζερβάκης, που πήρε 38,7% και 10 έδρες, και ο Νίκος Κουρουπάκης, που έλαβε 26,6% και 7 έδρες, θα αναμετρηθούν για τη δημαρχία την ερχόμενη Κυριακή. Κανείς από τους δύο δε θα μπορεί να κυβερνήσει μόνος και άρα, αν αφήσουμε απ’ έξω τη μία έδρα της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, θα αναζητηθεί προγραμματική σύγκλιση είτε μεταξύ τους, είτε με τις παρατάξεις του Νίκου Καραμανωλάκη, που παίρνει 5 έδρες, και του απερχόμενου δημάρχου Θοδωρή Πατεράκη, που παίρνει 4 έδρες.

- Δήμος Ιεράπετρας: Σκηνικό καρμπόν με τη Σητεία και στον Δήμο Ιεράπετρας, όπου ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων έφερε πολυδιάσπαση εδρών, με αποτέλεσμα η υπόθεση “διακυβέρνησης” να καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη. Είτε επανεκλεγεί την ερχόμενη Κυριακή ο απερχόμενος δήμαρχος Θεοδόσης Καλαντζάκης, που ήρθε πρώτος κατακτώντας 10 έδρες, είτε εκλεγεί ο έτερος μονομάχος Αντώνης Πετράς, που πήρε 7 έδρες, θα χρειαστούν αναπόφευκτα συγκλίσεις, συνεργασίες και συμμαχίες για να μπορούν να περνούν αποφάσεις στο 27μελές Δημοτικό Συμβούλιο.

Διαθέσιμες δεξαμενές, αν αφήσουμε απ’ έξω τη Μαρία Κοτσιφάκη από τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, οι 4 έδρες του Αργύρη Πανταζή, οι 3 έδρες του Θανάση Χηνόπουλου, η Ελένη Βλάσση και ο Αλέξανδρος Μουζουράκης.

- Δήμος Αγίου Νικολάου: Δύσκολη “εξίσωση” φαντάζει η υπόθεση διοίκησης του Δήμου Αγίου Νικολάου μετά τα αποτελέσματα της κυριακάτικης κάλπης που σηματοδότησαν μικρή διαφορά εδρών ανάμεσα στον πρώτο Αντώνη Ζερβό, που πήρε 12 έδρες, και τον δεύτερο Νίκο Κοκκίνη, που πήρε 10 έδρες. Καταλυτικό ρόλο στον δήμο του Μεραμπέλου θα έχει ο τρίτος πόλος, δηλαδή ο Γιάννης Ανδριώτης με τις 4 έδρες του.

- Δήμος Χανίων: Γρίφος για δυνατούς λύτες η υπόθεση δημαρχίας στα Χανιά. Ομοίως δύσκολος γρίφος και η διοίκηση, αφού ο μεγάλος αριθμός συνδυασμών έφερε αναμενόμενα και πολυδιάσπαση εδρών. Στον Δήμο Χανίων, ο πρώτος συνδυασμός του Άρη Παπαδογιάννη καταλαμβάνει 13 έδρες στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Παναγιώτης Σημανδηράκης συνολικά 9 έδρες, οι κ.κ. Δαμιανάκης, Αρχοντάκης και Βάμβουκας από 7 έδρες, ο Γιάννης Σαρρής 3, ο κ. Βουρλάκης 2 έδρες και μία λαμβάνει ο Σεραφείμ Ρίζος.

- Δήμος Γαύδου: Στον τρίτο πόλο, δηλαδή στον Μανόλη Τσιγωνάκη, που πήρε 3 έδρες, θα κριθεί η υπόθεση “διακυβέρνησης” στην ακριτική Γαύδο, εκτός κι αν βρουν επίπεδο συνεννόησης και συναίνεσης η νέα δήμαρχος Μανωλία Στεφανάκη, που πήρε 6 έδρες, και η απερχόμενη δήμαρχος ως επικεφαλής πλέον της μείζονος αντιπολίτευσης Ευαγγελία Καλλίνικου, που πήρε 4 έδρες.

- Δήμος Αποκορώνου: Γρίφος η εκλογή δημάρχου στον Δήμο Αποκορώνου, γρίφος και η υπόθεση διακυβέρνησης. Οι δύο μονομάχοι του β’ γύρου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης και Σταμάτης Σγουράκης, πήραν 10 και 8 έδρες αντίστοιχα, και βάζουν ήδη στο μικροσκόπιο τις 7 έδρες του κ. Καραγιαννάκη και τις 2 του κ. Μελλισάκη.

- Δήμος Ρεθύμνου: Με βάση την κατανομή εδρών που έφερε η προχθεσινή κάλπη στον Δήμο Ρεθύμνου, η δημαρχιακή θητεία προμηνύεται... πατίνι για όποιον εκ των Γιώργου Μαρινάκη και Θοδωρή Νίνου εκλεγεί δήμαρχος την ερχόμενη Κυριακή!

Στον συνδυασμό του απερχόμενου δημάρχου Γιώργου Μαρινάκη κατανέμονται 15 έδρες, στον Θοδωρή Νίνο 13 έδρες, από 2 έδρες πηγαίνουν στους Θωμά Κρεβετζάκη και Σταύρο Βουρβαχάκη, ενώ ο Μανούσος Μανουσογιάννης εκλέγεται με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”.

Οπότε ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν για πολιτικές συγκλίσεις, ειδάλλως η δημαρχία μπορεί να αποδειχτεί... εφιάλτης!

- Δήμος Ανωγείων: Απόλυτο ντέρμπι φαντάζει η εκλογή δημάρχου στον Δήμο Ανωγείων, καθώς οι Μανόλης Καλλέργης και Σωκράτης Κεφαλογιάννης οδηγούνται στον β’ γύρο με απειροελάχιστες διαφορές.

Μόλις 13 ψήφοι διαφορά χωρίζουν τους δύο μονομάχους των επαναληπτικών εκλογών, οι οποίοι μοιράστηκαν από 8 έδρες, ενώ τη 17η έδρα την πήρε ο Στέλιος Σταυρακάκης. Εδώ μιλάμε για ιδιάζουσα περίπτωση, αφού όποιος και αν βγει δήμαρχος θα εξαρτάται απόλυτα από τις διαθέσεις της μείζονος αντιπολίτευσης. Με δεδομένο ότι ο σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Στέλιος Σταυρακάκης, συνήθως θα καταψηφίζει, δε θα περνούν οι αποφάσεις της δημοτικής Aρχής χωρίς κάποια “βοήθεια” συναίνεσης από τη μείζονα αντιπολίτευση!  

ΦΑΙΣΤΟΣ

Σταυρόλεξο για γερούς λύτες η διοίκηση του Δήμου

Στον Δήμο Φαιστού η υπόθεση διοίκησης προδιαγράφεται ένα σταυρόλεξο για πολύ γερούς λύτες! Και αυτό ανεξαρτήτως ποιος εκ των Γρηγόρη Νικολιδάκη και Γιάννη Νικολακάκη θα εκλεγεί τελικά δήμαρχος κατά τις επαναληπτικές εκλογές την ερχόμενη Κυριακή.

Για τον μεγάλο Δήμο της Μεσαράς η κατανομή εδρών, με βάση την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων στο 94,%, διαμορφωνόταν χθες ως εξής:

Ο 1ος Γρηγόρης Νικολιδάκης παίρνει 8 έδρες, ο 2ος Γιάννης Νικολακάκης παίρνει 7 έδρες, ο 3ος Γιάννης Μαθιουδάκης παίρνει 6 έδρες, όσες και η 4η Μαρία Πετρακογιώργη, ενώ χωρίς έδρα φαινόταν να μένει η παράταξη της “Λαϊκής Συσπείρωσης”.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Αν βγει την Κυριακή δήμαρχος ο Γρηγόρης Νικολιδάκης, θα διαθέτει 8 έδρες στο 27μελές Συμβούλιο! Αν εκλεγεί δήμαρχος ο Γιάννης Νικολακάκης, θα κληθεί να “κυβερνήσει” με 7 μόλις δημοτικούς συμβούλους σε σύνολο 27!

Είναι προφανές ότι η δυναμική πλειοψηφίας, ξέχωρα του ποιος θα είναι ο νέος δήμαρχος, είναι παντελώς “αδύναμη” και μάλιστα ο νέος δήμαρχος θα χρειαστεί να “χτίσει” πέραν της μιας “συμμαχίας” με άλλες παρατάξεις για να έχει το κεφάλι του ήσυχο ότι θα έχει εξασφαλισμένη άνεση να περνά τις αποφάσεις και να μπορεί να διοικεί.

ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Καταστρώνουν τα πλάνα τους με το... κεφάλι ήσυχο

* Δήμος Βιάννου: Στον Δήμο Βιάννου ο νέος δήμαρχος Μηνάς Σταυρακάκης μπορεί σε γενικές γραμμές να αισθάνεται ήσυχος. Το μεγάλο ποσοστό του (67%) στην κυριακάτικη κάλπη, που του έφερε την εκλογή του από τον α' γύρο, του έδωσε 14 έδρες στο 21μελές Συμβούλιο. Δηλαδή αυτοδύναμη πλειοψηφία. Ο Μπάμπης Κονδυλάκης πήρε 6 έδρες και ο Κώστας Μωυσάκης 1.

* Δήμος Αρχανών Αστερουσίων: Ο απερχόμενος και νέος δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων έχει απολύτως ήσυχο το κεφάλι του για τη διακυβέρνηση του Δήμου, αφού εξασφάλισε συντριπτική πλειοψηφία. Με ποσοστό 88,6% ο επανεκλεγείς δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων εκλέγει 24 δημοτικούς συμβούλους και θα έχει απέναντί του αντιπολίτευση τριών μόλις δημοτικών συμβούλων από τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, με επικεφαλής τον Μανόλη Καρκαβάτσο.

* Δήμος Οροπεδίου: Αμέριμνος μπορεί να καταστρώνει τα πλάνα του για τη νέα του θητεία ο επανεκλεγείς δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης. Το... “σταλινικό” ποσοστό εκλογής του από τον α' γύρο(92,3%) τού εξασφάλισε απολύτως συντριπτική πλειοψηφία 15 εδρών, με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” να παίρνει τις υπόλοιπες 2 έδρες.

* Δήμος Σφακίων: Οριακή πλειοψηφία, με 7 έδρες έναντι 6 του αντιπάλου του, απερχόμενου δημάρχου, Γιάννη Ζερβού, εξασφάλισε ο νέος δήμαρχος Σφακίων Μανούσος Χιωτάκης.

* Δήμος Καντάνου-Σελίνου: Εύκολη η υπόθεση “διακυβέρνησης” στον Δήμο Καντάνου-Σελίνου, μιας και ο επανεκλεγείς δήμαρχος Αντώνης Περράκης διαθέτει πλειοψηφία 17 εδρών έναντι 4 εδρών του Γιώργου Γεωργιλάκη.

* Δήμος Κισσάμου: Πλειοψηφία, αλλά όχι πολύ άνετη, εξασφάλισε μαζί με την εκλογή του ο νέος δήμαρχος Κισσάμου Γιώργος Μυλωνάκης. Ο ίδιος παίρνει 15 έδρες, ο απερχόμενος δήμαρχος Θοδωρής Σταθάκης 11 έδρες και 1 έδρα λαμβάνει ο Γιώργος Φραγκιουδάκης.

* Δήμος Πλατανιά: Άνετη σχετικά η επανεκλογή για τον Γιάννη Μαλανδράκη στον Δήμο Πλατανιά. Άνετη και η “διακυβέρνηση” χάρη στις 17 έδρες που παίρνει, έναντι των 7 εδρών του Μανόλη Ντουντουλάκη και των 3 του Δημήτρη Ανθούση.

* Δήμος Αμαρίου: “Μαξιλαράκι ασφαλείας”, αλλά όχι τεράστια άνεση, προσφέρουν στον επανεκλεγέντα δήμαρχο Αμαρίου Παντελή Μουρτζανό οι 13 έδρες που εξασφάλισε, έναντι 7 εδρών του Κώστα Κουτελιδάκη και μίας έδρας του Νίκου Μαρκίδη.

* Δήμος Αγίου Βασιλείου: Ξέγνοιαστος ετοιμάζει τα πλάνα του για τη νέα του δημαρχιακή θητεία στον Δήμο Αγίου Βασιλείου ο Γιάννης Ταταράκης. Το συντριπτικό ποσοστό του 89,2% τού εξασφάλισε 19 από τις 21 έδρες του Δημοτικού Συμβουλίου.

* Δήμος Μυλοποτάμου: Άνετη πλειοψηφία εξασφάλισε μαζί με την επανεκλογή του στον Δήμο Μυλοποτάμου ο Δημήτρης Κόκκινος. Ο ίδιος πήρε 17 από τις 27 έδρες, με τον Γιώργο Παπακωνσταντή να παίρνει τις άλλες 10 έδρες.

neakriti.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Κρήτη

72 χρόνος έπαθε ανακοπή έξω από τράπεζα

Το περιστατικό έγινε στη Νεάπολη

Οι Μινωικές Γραμμές στηρίζουν τους υποψήφιους των Πανελληνίων…

50% έκπτωση στις μετακινήσεις τους για τα εξεταστικά κέντρα

«Ορφανή» φυτεία βρήκαν οι αρχές στον Μυλοπόταμο

Σε εξέλιξη οι έρευνα για τον εντοπισμό των καλλιεργητών

Καζίνο στην Κρήτη: Επισπεύδει το διαγωνισμό το ΤΑΙΠΕΔ

Το… «μικρό Ελληνικό» της Κρήτης είναι προ των πυλών

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης ….συστήνεται ξανά!

Ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο, 20 Ιουνίου

Mικρή Μαντλίν: Φως στο μυστήριο - Μάρτυρας «κλειδί» στην…

Ένας 50χρονος Γερμανός, που είχε κρατηθεί σε φυλακή των Χανίων, φαίνεται να γνωρίζει σημαντικές πτυχές της υπόθεσης εξαφάνισης της 3χρονης Βρετανίδας

Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Σε σοβαρή κατάσταση ο 60χρονος του χθεσινού τροχαίου στα…

Το αυτοκίνητο του "καρφώθηκε" σε χωράφι με ελιές

Εξαφάνιση Ευαγγελίας Λυτινάκη: «Έχει δολοφονηθεί» λένε…

Νέα στοιχεία για την μυστηρίωδη εξαφάνιση της Χανιώτισσας

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι συμμετέχουν στο επιμορφωτικό πρόγραμμα…

Τι αναφέρει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου

Νέο τροχαίο ατύχημα με δύο τραυματίες

Προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο

Άνοιξε ο δρόμος για τη… νέα Creta Farms

Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συζήτηση για το σχέδιο εξυγίανσης στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου

Κρήτη: Επιχειρήσεις έχουν βάλει ήδη λουκέτο – «Δώστε λεφτά…

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ επισημαίνει ότι με τα δάνεια που δόθηκαν δε στηρίχτηκαν παρά ελάχιστες επιχειρήσεις που είχαν ανάγκη να στηριχτούν.

Συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο εργάτης…

Σταθερά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του

Μέτρα πρόληψης για τον καύσωνα εν όψει καλοκαιριού

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π. Ε. Χανίων

Το καλοκαίρι ξεκινάει με νεφώσεις και βροχές

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Δύο σεισμοί με διαφορά λίγων ωρών - Τα Ρίχτερ ταρακούνησαν…

Δύο σεισμικές δονήσεις κοντά στην Κάσο ήταν αισθητές στην Μεγαλόνησο - Ο πρώτος ήταν εντάσεως 4,2 κλίμακας Ρίστερ και ο δεύτερος 4,4

Καιρός: «Βουτιά» υδραργύρου έως και 11 βαθμούς σε σχέση…

Εντυπωσιακές μεταβολές του καιρού τον Μάιο

Δίκυκλο συγκρούστηκε με ΙΧ στην παραλιακή

Ο οδηγός είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ

Νίκος Σειραγάκης: Σήμερα θα αποφασιστεί αν θα επιστρέψει…

Αναβολή για την Πέμπτη έλαβε η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών πήρε αναβολή για σήμερα Πέμπτη

Κορωνοϊός: Αρνητικό και το τρίτο τεστ για τον 87χρονο

Σήμερα το δεύτερο τεστ για τον 76χρονο

Είχαν πάει για παράνομο κυνήγι στην Κίσσαμο

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης

Στο νοσοκομείο ένας ποδηλάτης μετά από σύγκρουση

Σε διασταύρωση καρμανιόλα των Χανίων

Αρνητικό στον κορωνοϊό το δεύτερο τεστ του 88χρονου στα…

Το πρώτο τεστ του ηλικιωμένου είχε βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό την Κυριακή 24 Μαΐου

IX «τούμπαρε» μέσα στο Ηράκλειο μετά από «τρελή» πορεία

Προβληματισμός για τα τροχαί μέσα στις πόλεις

Tον εντόπισε νεκρό η σύζυγος του

Φως στα αίτια του θανάτου του θα ρίξει η νεκροψία - νεκροτομή

Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου στις 30 Μαΐου

Στο Κέντρο του Ηρακλείου από 09:30 – 13:30

Μετά την καραντίνα έκαψαν... Ιούδα!

Ετεροχρονισμένα το έθιμο, λόγω covid-19, στο Ψυχρό του Οροπεδίου

Κορωνοϊός: 18ο κρούσμα στην Κρήτη

Σε άμεση κινητοποίηση το νοσοκομείο Χανίων

Εργασίες ανακατασκευής ασφαλτοτάπητα επί του ΒΟΑΚ

Και στον Ανισόπεδο Κόμβο Αλικαρνασσού

Αλλάζει ο καιρός: Ραγδαία επιδείνωση - Έρχονται έντονες…

Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα

Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά

Συναγερμός και στο ΠαΓΝΗ καθώς μία βδομάδα πριν είχε νοσηλευτεί

«Περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του…

Σπαρακτικά τα λόγια των τραγικών γονιών του 44χρονου λογιστή από τη Σητεία

Στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το μνημόσυνο του πατέρα…

Το μνημόσυνο τελέστηκε στο κοιμητήριο της Αγίας Τριάδος στον Αργουλιδέ Ακρωτηρίου, σε στενό οικογενειακό κύκλο

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.