Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Η... καρδιά του “Let’s Do It”  ξαναχτύπησε δυνατά στο Ηράκλειο!

Η... καρδιά του “Let’s Do It” ξαναχτύπησε δυνατά στο Ηράκλειο!

Πολιτισμός | 21/04/2015 - 10:53
Η... καρδιά του “Let’s Do It” ξαναχτύπησε δυνατά στο Ηράκλειο!
Για τέταρτη συνεχή χρονιά η καρδιά του “Let’s Do It” χτύπησε δυνατά στο Ηράκλειο, την προηγούμενη Κυριακή 19 Απριλίου.

Με μήνυμα “Να προστατεύουμε το περιβάλλον κάθε μέρα, γιατί μόνο μία ημέρα δεν αρκεί” εθελοντικές ομάδες και φορείς ένωσαν τις δυνάμεις τους πραγματοποιώντας περιβαλλοντικές δράσεις σε παραπάνω από 20 σημεία στο δήμο Ηρακλείου, αλλά και σε γειτονικούς δήμους.

Κάθε ομάδα έβαλε τα δυνατά της για το καλύτερο αποτέλεσμα, μα το σημαντικότερο όλων ήταν η από κοινού προσπάθεια για να ηχήσει το μήνυμα της καμπάνιας ακόμη πιο δυνατά. Σε πολλά σημεία δράσεων συνεργάστηκαν δύο ή και περισσότερες ομάδες και φορείς, κι αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που αξίζει να δούμε αναλυτικά όλες τις δράσεις που έλαβαν μέρος.

Η ομάδα των Minoistas DiVeRs σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένα Ηρακλείου και την Λιμενική Αστυνομία, πραγματοποίησαν υποβρύχιο καθαρισμό του ενετικού λιμανιού κι έφεραν στην επιφάνεια από δεκάδες ελαστικά οχημάτων, μέχρι άγκυρες, κιγκλιδώματα, ποδήλατα, κινητά και αστυνομικές ταυτότητες.

Οι Πρόσκοποι Ηρακλείου εργάστηκαν παρέα με την εθελοντική ομάδα Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι. και την εθελοντική ομάδα των φοιτητών της Σ.Δ.Ο. του ΤΕΙ Κρήτης, στην παραλία του Καρτερού οπου κατάφεραν να μαζέψουν και εκεί δεκάδες σακούλες γεμάτες από σκουπίδια.

Εκπρόσωποι του Δήμου Ηρακλείου, της  Περιφέρειας Κρήτης (Περιφ.Ενότητα Ηρακλείου), της δημοτικής επιχείρησης ΔΕΠΑΝΑΛ, της Διοίκησης του Αερολιμένα Ηρακλείου αλλά και πολλοί απλοί εθελοντές παρευρέθηκαν σε μια προσπάθεια αναβάθμισης του περιβάλλοντα χώρου του αεροδρομίου Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης”.

Ο Σύλλογος Ζωόφιλη Δράση καθάρισε το λιμενοβραχίονα, έναν χώρο όπου οι Ηρακλειώτες αγαπούν πολύ να κάνουν την βόλτα τους με συνοδεία το ποδήλατό τους, το κατοικίδιό τους ή απλά για να τρέξουν, όταν ο καιρός το επιτρέπει. Πολλές φορές όμως οι συνοδοί κατοικίδιων, ξεχνούν να πάρουν τη σακούλα για τα απορρίμματα των τετράποδων φίλων τους γι αυτό και με τον καθαρισμό αυτό θέλησαν αφενός να καθαρίσουν τον τεσσάρων χιλιομέτρων λιμενοβραχίονα, αφετέρου να αναδείξουν το πρόβλημα της αδιαφορίας από τους συνοδούς των κατοικίδιων.

Οι ομάδες Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού (ΚΚΘ) και το αθλητικό Σωματείου ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο.Α.Α. βρέθηκαν στο πάρκο νεολαίας στην Λ.Ικάρου. Καθάρισαν, ξεχορτάριασαν, κλάδεψαν και μέσα σε όλες αυτές τις δραστηριότητες τους ενημέρωσε η γεωπόνος κ. Βογιατζάκη Αντωνία από τα ΑΤΕΙ Κρήτης - Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας, για τους τρόπους κλαδέματος των αειθαλών φυτών κ.τ.λ.

Άλλη μία σύμπραξη της ομάδας πολιτικής προστασίας ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μπεντεβή, που πραγματοποίησαν από κοινού καθαρισμό και φύτευση στο αλσύλλιο δίπλα από τις εργατικές κατοικίες στο Μπεντεβή Ηρακλείου.

Για πρώτη φορά συμμετείχε στο Let’s do ιt Greece - Let’s do it Heraklion o Πολιτιστικός Σύλλογος Κνωσού, που πραγματοποίησε καθαρισμό στο πάρκο της Κνωσού. Οι συμμετέχοντες έβαλαν τα γυαλιά σε πολλούς με την τόλμη και την αποφασιστικότητά τους.

Μικροί και μεγάλοι δημότες και ο Πολιτιστικός Σύλλογος της κοινότητας Βασιλειών, σε συνεργασία με την ενορία του Αγίου Γεωργίου και την Δ/νση πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου, περιποιήθηκαν το Αλσύλλιο γύρω από τον Άγιο Αντώνιο, αναδεικνύοντας το σπηλαιώδη ναό.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Αγίου Ιωάννη δραστηριοποιήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης στην Κνωσού. Επίσης, η ομάδα των εθελοντών του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη βρέθηκε στα ενετικά τείχη και πραγματοποίησε καθαρισμό έως και τον προμαχώνα Μαρτινέγκο.

Άλλα σημεία που καθαρίστηκαν είναι,  ο κόλπος αριστερά από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας από το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας,  το νησί Ντία από τον Παγκρήτιο Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών, το πάρκο στο Κομμένο Μπεντένι (Ευκάλυπτος) από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, η παραλία βορείως του Παγκρήτιου σταδίου από τον κολυμβητικό όμιλο ΤΡΙΤΩΝ με τους μικρούς μαθητές του.

Εκτός της πόλης του Ηρακλείου είχαμε ακόμη δύο δράσεις: ο Πεζοπορικός Σύλλογος καθάρισε την διαδρομή της προγραμματισμένης του εκδρομής και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κορφών σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού, 2ου και 3ου Νηπιαγωγείου Βουτών ανέλαβαν την ανάδειξη του αιωνόβιου Δρυ ή Ντρυγιά του Μανταλένη. Μικρότερες αλλά εξίσου σπουδαίες δράσεις καθαρισμού σε επίπεδο γειτονιάς, έγιναν και σε άλλες περιοχές του Ηρακλείου.

Οι Minoistas ως ομάδα συντονισμού του Let’s Do It Heraklion ευχόμαστε κάθε χρόνο η προσπάθεια να μεγαλώνει και η προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και ο εθελοντισμός, να αποτελέσει επιτέλους μέρος της παιδείας μας.

Συνδιοργανωτές της Ηρακλειώτικης καμπάνιας ήταν η Περιφέρεια Κρήτης (Περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου), ο Δήμος Ηρακλείου και η Europe Direct.
Αρωγοί ήταν οι εταιρίες Χαλκιαδάκης Α.Ε., Hotel Atrion, Minoan Lines, Εστιατόριο ‘Λίγο κρασί Λίγο Θάλασσα’, Beep Production, Forthnet Ηρακλείου, Kappa Studies, Βότομος Α.Ε.-Νερά ΖΑΡΟΣ. Χορηγοί επικοινωνίας ήταν όλα τα τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πολιτισμός

Ιερουσαλήμ: Η πόλη που μαρτύρησε, τάφηκε και αναστήθηκε…

Η πόλη στην οποία εκτυλίχθηκαν τα κοσμοϊστορικά γεγονότα των Παθών του Ιησού,

Η νηστεία των Χριστουγέννων

Ξεκίνησε σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων

Σαν σήμερα το 1957 έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Καζαντζάκης

Ένα από τα μεγάλα κεφάλαια της νεοελληνικής λογοτεχνίας

Θεατρική παράσταση για... τα παιδιά της μακρινής Ουγκάντα

Το Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού ενισχύει τη δράση του Bombo Kids

«Οι επισκέπτες»: Η μικρή ταινία του Θοδωρή Παπαδουλάκη…

Πριν την ταινία «Ο Αδερφός μου», ο Θοδωρής Παπαδουλάκης συγκίνησε με τους «Επισκέπτες»

Η ιστορία του δέντρου των Χριστουγέννων

Από την αρχαία δενδρολατρεία και τη σύνδεσή του με το δέντρο της ζωής ως τη διάδοσή του από τους Γερμανούς σε ολόκληρο τον κόσμο

Γιατί η εβδομάδα μετά το Πάσχα ονομάζεται και “λευκή”

Ολόκληρη η εβδομάδα από το άγιο Πάσχα μέχρι την επομένη Κυριακή

Εκεί που μαρτύρησε και αναστήθηκε ο Θεάνθρωπος

Η ιστορία του πιο σημαντικού Ναού της Χριστιανοσύνης, εκείνου της Αναστάσεως ή του Πανάγιου Τάφου

Στο "σπίτι" τους επέστρεψαν κρητικές αρχαιότητες

Εγκαίνια στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου περιοδικής έκθεσης με επαναπατρισμένα έργα

Η ανύψωση της πρώτης επαναστατικής σημαίας!

Η κήρυξη της επανάστασης στη Μάνη …17 Μαρτίου 1821…!

Μπερλουσκόνι: «Ψηφίστε με, είμαι ο μόνος που εμπιστεύονται…

Μείωση φόρων και κατάργηση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια υπόσχεται ο επικεφαλής του Φόρτσα Ιτάλια

Ψήφισμα στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων από τον…

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Φαιστού χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του οργανωμένου κινήματος της μικρoμεσαίας αγροτιάς.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.