Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Η ιστορία δεν γράφεται πάντα όπως ακριβώς την θέλουμε. Εάν δεν συμφωνείτε, ρωτήστε τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Η ιστορία δεν γράφεται πάντα όπως ακριβώς την θέλουμε. Εάν δεν συμφωνείτε, ρωτήστε τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ηράκλειο | 07/04/2017 - 10:16
Η ιστορία δεν γράφεται πάντα όπως ακριβώς την θέλουμε. Εάν δεν συμφωνείτε, ρωτήστε τον Άκη Τσοχατζόπουλο.
Η Ελλάδα, μια εβδομάδα πριν το Πάσχα, βρίσκεται στην εποχή της περιόδου της μη κανονικότητας, με όλα τα σενάρια που υπάρχουν στην πολιτική σκακιέρα της χώρας να είναι ανοιχτά.

Γράφει ο Ανδρέας Τσιλογιάννης.

Σενάρια εφικτά ή μη εφικτά, πάντως συζητήσιμα σε μεγάλη κλίμακα, που περιλαμβάνουν ενδεχόμενα όπως για το κλείσιμο ή όχι της αξιολόγησης ώστε να περάσει η χώρα στο μεσοπρόθεσμο του 3ου μνημονίου, σενάρια που μιλούν για εκλογές ή πρόκρισης νέου δημοψηφίσματος με σκληρότερους κεφαλαιακούς ελέγχους που ενδεχομένως, αυτή τη φορά, να περιλαμβάνει στο καλοκαιρινό ραντεβού και κούρεμα των καταθέσεων στην περίπτωση που κυβέρνηση και δανειστές - εταίροι δεν συμφωνήσουν στο κλείσιμο της αξιολόγησης.

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017. 

Δέκα περίπου μέρες πριν από το «Τurkiye Referandum» και το «Ηayir ή Εvet» «ναι ή όχι» του τουρκικού λαού στο δημοψήφισμα για τις προτεινόμενες Συνταγματικές Μεταρρυθμίσεις από τον πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Ντόναλντ Τουσκ, κάνει γνωστό σε κοινές δηλώσεις με τον ευρωπαίο αξιωματούχο, πως το μέλλον του ελληνικού λαού δεν είναι παιχνίδι τύπου, του αγαπημένου παιχνιδιού με τις «κουμπάρες», αλλά υπόθεση σοβαρή.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας τονίζει σε κάθε κατεύθυνση πως αν δεν κλείσει η διαπραγμάτευση στο Eurogroup της Μάλτας, τότε ο ίδιος, θα ζητήσει Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, σε επίπεδο πρωθυπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με μοναδικό θέμα τη διευθέτηση του Ελληνικού ζητήματος και το κλείσιμο της ήδη σε καθυστέρηση αξιολόγησης του μεσοπρόθεσμου του 3ου μνημονίου.

Ο οποιοσδήποτε μπορεί να καταλάβει τη μη θέληση για το κλείσιμο της υπάρχουσας προτεινόμενης από τους δανειστές - εταίρους αξιολόγησης, ενδεχομένως τόσο από την κυβέρνηση, εξαιτίας της μη κατανοητής για πολλούς καθυστέρησης επίτευξης της συμφωνίας, όσο, όπως γίνεται αντιληπτό της μη θέλησης, ελέω της διαφορετικής αντίληψης αλλά και ενός περίεργου οικονομικού παιχνιδιού τύπου «gambling» μεταξύ των δανειστών - εταίρων, δηλαδή του IMF, του ESM και των ευρωπαϊκών θεσμών.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι τύπου «gambling», χαρτοπαιγνίου, είναι σαφώς σοβαρότερο από το γνωστό ελληνικού τύπου κουτσομπολίστικου παιχνιδιού με τις «κουμπάρες».

Την ίδια ώρα του πολύπλευρου κυβερνητικού με τους δανειστές - εταίρους «gambling», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της ανάδειξης του πάγιου και καθημερινού αιτήματος για εκλογές, συναντάται στο γραφείο της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή με τους αρχηγούς των κομμάτων που αποτελούν το λεγόμενο «δημοκρατικό τόξο».

Οι συναντήσεις του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς, κλείνουν το πρωί της Πέμπτης 6/04/2017 με τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε. κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, συνάντηση  που για πολλούς πολίτες της χώρας παραπέμπει στο μακρινό 1989, όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, τότε Πρόεδρος της ΝΔ συμφωνούσε με το ΚΚΕ, για την παραπομπή στο ειδικό δικαστήριο του τότε ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρέα Παπανδρέου.

Για την ιστορία, τον κύκλο των συναντήσεων του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, υιού του επιτίμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του ανθρώπου που παρέπεμψε τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο, ανοίγει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά, λίγους μήνες πριν και την επίσημη μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ, σε Δημοκρατική Συμπαράταξη, ελέω και φορολογικών λόγων, κλείνοντας, ανέξοδα, μια ιστορική πορεία και διαδρομή της πολιτικής ζωής της χώρας.

Ουδείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις προσπάθειες, με αρκετά μεγάλο βαθμό δυσκολίας, που καταβάλει η κ. Γεννηματά, επιτυχείς η μη θα το δείξει η ιστορία, οι οποίες αποσκοπούν στην αρχική πολιτική επιβίωση του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια στη διεύρυνση του χώρου που πάλαι ποτέ εκφραζόταν μέσα από το ΠΑΣΟΚ, έστω και αν η πλειοψηφία του κόσμου που ψήφιζε ΠΑΣΟΚ, έχει μετακινηθεί ή συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου, δικαιώνεται από το Ειδικό Δικαστήριο, κατά την διάρκεια του οποίου πεθαίνει ο έτερος κατηγορούμενος και πρώην Υπουργός Μένιος Κουτσόγιωργας, με την πλήρη και πανηγυρική δικαίωση του Ανδρέα Παπανδρέου να έρχεται στις εκλογές του Οκτωβρίου του 1993, όταν κερδίζει με το συντριπτικό 46,88% , βάζοντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την δεξιά του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ως μη κανονική περίοδος για τη χώρα, λογίζεται  και θα ονομάζεται μελλοντικά από τον ιστορικό του μέλλοντος, η περίοδος που η Ελλάδα βρίσκεται στην εποχή των μνημονίων, περίοδος από την 23η Απριλίου του 2010 και μετά, όταν από το ακριτικό Καστελόριζο, ο τότε Πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου ανακοινώνει την ένταξη της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «IMF» και στους Ευρωπαϊκούς Μηχανισμούς Στήριξης «ESM».

Επιστροφή στην κανονικότητα θα έχουμε για την Ελλάδα όταν εξέλθει από το μνημόνιο, πράγμα δύσκολο, με επιστροφή στις συνθήκες που επικρατούσαν στην ελληνική οικονομία πριν την 23η Απριλίου του 2010.

Είτε βρισκόμαστε στην εποχή της κανονικότητας, είτε της μη κανονικότητας της τρίτης περιόδου της Ελληνικής Δημοκρατίας, σίγουρα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον με ασφάλεια, καθώς η ιστορία δεν γράφεται πάντα όπως την θέλουμε και ειδικά όπως την περιμένουμε.

Ατυχήματα ή αστοχίες υπάρχουν, ορισμένοι βαφτίζουν τα δυο αυτά ενδεχόμενα ως μη προβλέψιμες καταστάσεις.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο μοναδικός αναπληρωτής Πρωθυπουργός κατά τη μεταπολίτευση και πρώην Υπουργός των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, είναι ένας από τους πολιτικούς που σίγουρα δεν προέβλεψαν σωστά τις εξελίξεις σε εθνικό, συλλογικό και ατομικό επίπεδο.

Απόγευμα Τετάρτης 5ης Απριλίου 2017. 

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας, γνωστοποιούν, πως το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών σε δεύτερο βαθμό, με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ κ. Άκη Τσοχατζόπουλο, κάνει δεκτή, με περιοριστικούς όρους, εάν και εφόσον καταβληθεί εγγυητική ύψους 200.000 ευρώ για λόγους υγείας με την οριακή πλειοψηφία τριών ψήφων, την αποφυλάκιση του καταδικασθέντα σε εικοσαετή κάθειρξη Άκη Τσοχατζόπουλο, μεταξύ άλλων και πρώην Υπουργό Εθνικής Αμύνης.

Στα κοινωνικά δίκτυα και σε όλες τις ελληνικές ιστοσελίδες γίνεται πραγματικά πανδαιμόνιο.

Στο twitter,έχουμε και τη δημιουργία ειδικού #hastag στο όνομα  Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, έχει το δικαίωμα αποφυλάκισης εάν και εφόσον καταβληθεί η εγγυητική των 200.000 ευρώ, μένοντας στην ιστορία ως ο πρώτος υπουργός των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης που φυλακίζεται, εξαιτίας της υπόθεσης με τις μίζες των εξοπλιστικών.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ, νούμερο δύο στην τότε σκληρή κομματική ιεραρχία, γίνεται θέμα συζήτησης και στην Ελλάδα της κρίσης, καθώς με την υπόθεση αποφυλάκισης του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν αμέτρητα ποσταρίσματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αξιοσημείωτο ως γεγονός είναι πως με τον «Άκη», ασχολούνται ακόμα και πολίτες που ήταν δώδεκα ετών την Τετάρτη 17 Απριλίου του 2012, όταν πρώην γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ οδηγείται έγκλειστος στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Η ιστορία θα μπορούσε να είχε γραφτεί διαφορετικά, εάν στις 17 Ιανουαρίου του 1996, μετά από την παραίτηση στο Ωνάσειο του Ανδρέα Παπανδρέου, για λόγους υγείας, από την θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργού της Ελλάδας και κατά τη διαδικασία ανάδειξης νέου Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, που αυτόματα θα γινόταν και Πρωθυπουργός της Ελλάδας, δεν κέρδιζε στην δεύτερη ψηφοφορία ο Κώστας Σημίτης αλλά ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Στην πρώτη κλειστή ψηφοφορία των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, οι διεκδικητές της ηγεσίας Κώστας Σημίτης και Άκης Τσοχατζόπουλος,  λαμβάνουν από 83 ψήφους.

Στη δεύτερη ψηφοφορία και ενώ όλα έδειχναν πως ο τότε αναπληρωτής πρωθυπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος θα κέρδιζε την δεύτερη ψηφοφορία, το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό, με τον Κώστα Σημίτη να λαμβάνει 86 ψήφους έναντι 75 του Άκη Τσοχατζόπουλου και να εκλέγεται Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργός της  Ελλάδας.

Σίγουρα, διαφορετικό θα ήταν το απόγευμα της Τετάρτης 5ης Απριλίου του 2017 και δεν θα μιλούσαμε για αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, δεν θα υπήρχε καν αυτό το γεγονός, εάν ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν έχανε από τον Κώστα Σημίτη το 4ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, τον Ιούνιο του 1996, λίγες μέρες μετά από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, ή εάν ο Ανδρέας Παπανδρέου όριζε ως διάδοχο τον Άκη Τσοχατζόπουλο δίνοντας απευθείας στον Θεσσαλονικιό πολιτικό το δαχτυλίδι της διαδοχής.

Πολιτική όμως με τα αν δεν γίνεται, η ιστορία είναι σκληρή, δεν γράφεται όπως την θέλουμε και κανείς δεν θα θεωρηθεί σοβαρός εφόσον ισχυριστεί πως με Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον Άκη Τσοχατζόπουλο, δεν θα ζούσαμε ενδεχομένως την ατιμωτική νύχτα της 31ης Ιανουαρίου του 1996 και το θερμό - γνωστό επεισόδιο στα Ίμια, την εποχή του χρηματιστηρίου, την ένταξη της χώρας στην Ευρωζώνη και στο Ευρώ, την Ελλάδα των Ολυμπιακών Αγώνων και των μεγάλων έργων.

Η πολιτική ιδεολογική αντίθετη αντίληψη των ανδρών, του Κώστα Σημίτη και του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενδεχομένως θα οδηγούσε σε καταστάσεις που ο Έλληνας δεν θα βίωνε την περίοδο του χρηματιστηρίου, την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. και την άρση του «veto» με την Τουρκία να βαπτίζεται ως χώρα υπό ένταξη στην Ε.Ε., κάτι που ευτυχώς δεν έχει γίνει ακόμα, αλλά και την περίοδο της χρεοκοπίας της χώρας που αφήνει ως κληρονομιά η διακυβέρνηση Κώστα Καραμανλή.

Το μόνο σίγουρο ως δεδομένο, πως στην περίπτωση που ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατάφερνε να εκλεγόταν Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργός της Ελλάδας, σήμερα δεν θα συζητούσαμε για τις συνθήκες αποφυλάκισης ή υγείας του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα του ΠΑΣΟΚ.

Ενδεχομένως θα αναφερόμασταν στην αποφυλάκιση άλλου προσώπου που θα ήταν Υπουργός Εθνικής Άμυνας στη θέση του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ουδείς από παρθενογένεση, η ιστορία σκληρή, γράφεται όπως είπαμε όχι όπως μας συμφέρει ή όπως θέλουμε, απρόβλεπτο άλλωστε το μέλλον με ατυχήματα ή αστοχίες,  που καμμιά φορά φέρνουν τον εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας και το Grexit να πλησιάζει όλο και πιο κοντά.

Βρισκόμαστε ακριβώς μια εβδομάδα πριν την 16η Απριλίου, όταν η δυτική ακτή του Αιγαίου θα γιορτάζει το Πάσχα και οι πιστοί χριστιανοί θα σουβλίζουν τον οβελία.

Την ίδια ώρα και μέρα, στην ανατολική ακτή του «Ege», οι Τούρκοι πολίτες θα ψηφίζουν «Ηayir ή Εvet» στο «Τurkiye Referandum» του Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος με την επικράτηση του «Ναι», θα έχει το κάθε δικαίωμα και με τη σύμφωνη γνώμη του τουρκικού λαού, να κάνει πράξη το όνειρό του μετατρέποντας την Τουρκία σε Σουλτανάτο, με απρόβλεπτες συνέπειες για όλα τα ελληνοτουρκικά ανοιχτά ζητήματα.

Υστερόγραφο )  Δεν δέχομαι και δεν ακολουθώ την άποψη, ό,τι ο τέως Πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης δεν είχε ευθύνες για τα κακώς πραγμένα της δικής του διακυβέρνησης, με τις ευθύνες να μεταφέρονται στους υπουργούς των κυβερνήσεων του. Ο καπετάνιος ευθύνεται για το καράβι και το εγκαταλείπει τελευταίος όταν αυτό βουλιάζει.

Δεν μπορώ να δεχθώ ούτε τον ισχυρισμό κάποιων, ισχυρισμός στον οποίο επικαλέστηκε και ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης στο δικαστήριο, που αναφέρει πως ο τότε Πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν είχε πλήρη εικόνα για όσα γινόταν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κατά τη διάρκεια της θητείας του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Εφόσον ο Κώστας Σημίτης δεν γνώριζε την πλήρη αλήθεια, οφείλει να μας απαντήσει γιατί μετακίνησε τον Άκη Τσοχατζόπουλο από τον ΥΠΑΜΥΝ στο Υπουργείο Ανάπτυξης κατά τον ανασχηματισμό της 21ης Οκτωβρίου του 2011, αλλά και γιατί και ο  Γιάννος Παπαντωνίου, διάδοχος του Άκη Τσοχατζόπουλου στο ΥΠΑΜΥΝ, εμπλέκεται σε παρόμοιες υποθέσεις ;

Υστερόγραφο 1) 

Οι θιασώτες της Νέας Δημοκρατίας και της συντηρητικής παράταξης, να μην χαίρονται με τη συγκεκριμένη πολιτική ανάλυση.

Μπορεί οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ να φυλακίστηκαν και να διώκονται για μη νόμιμες υποθέσεις κατά τη διάρκεια της θητείας τους, όμως με κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και από τη Νέα Δημοκρατία προερχόμενους Υπουργούς Εθνικής Αμύνης, χάθηκε η Κύπρος, έγινε η εισβολή του Αττίλα και η κατοχή του Βόρειου Τμήματος της Κύπρου από τους Τούρκους, με ευθύνες μεγάλες, οι οποίες δεν έχουν αποδοθεί και φθάνουν ως στο βαθμό της ύψιστης προδοσίας.

Σημείωση : Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μπορεί να χαίρεται και να ισχυρίζεται πως ο πατέρας του, ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, έπαιξε, ενδεχομένως ρόλο τέτοιον, ώστε η πατρίδα μου η Κρήτη να μην συμμετείχε στον καταστροφικό εμφύλιο που πλήττει ακόμα και σήμερα την Ελλάδα.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, δωρίζει και σχετικό αρχείο στο ΚΚΕ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ας ισχυρίζεται ότι θέλει, η ιστορία προφανώς δεν γράφεται όπως μας συμφέρει, όμως οφείλει να μάθει το ίδιο καλά και να απαντήσει στον ελληνικό λαό στο ερώτημα :  « Κυριάκο, τι ακριβώς έκανε ο πατέρας σου τον Ιούλιο του 1965; ».

Σίγουρα, ως υιός, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξέρει καλά τη δράση του επιτίμου πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, καθώς γνωρίζει ως φάνηκε, αρκετά καλά και με λεπτομέρειες την μεταπολεμική δράση του πατέρα του, σε συγκεκριμένη βέβαια χρονική περίοδο και γεγονότα που ενδεχομένως να βολεύουν την επιλεκτική υστεροφημία της οικογένειας Μητσοτάκη.

Υστερόγραφο 2) 

Λίγο πριν ευχηθούμε καλή Ανάσταση, εύχομαι να μη χαίρονται για την παρούσα ανάλυση ούτε οι σύντροφοι της ετερόκλητης αριστεροακροδεξιάς κυβέρνησης, καθώς σε δύο χρόνια διακυβέρνησης, έχουμε την ανεργία στο 30 %, ύφεση παρατεταμένη, κλείσιμο τραπεζών, κεφαλαιακό έλεγχο, αλλαγή σε δημοκρατική απόφαση του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα του καλοκαιριού 2015.

Με την κυβέρνηση Συριζανελ ήρθε το τρίτο μνημόνιο ή πρώτο αριστεροδεξιό, άρα δεν σκίστηκαν τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο και το κυριότερο, το μη προς το παρόν κλείσιμο της υπάρχουσας αξιολόγησης αναγκάζουν όλα τα παραπάνω δεδομένα να είναι ξανά υπαρκτά σενάρια που μπορούν κατά αρνητική περίπτωση να εφαρμοστούν ίσως και μέσα στο καλοκαίρι του 2017.

Έλληνες, εύχομαι να έχουμε ένα ήρεμο Πάσχα σε μια δύσκολη μέρα και ας επικρατήσει επιτέλους η Εθνική Ομοψυχία.

Μονιασμένοι και όταν καταλάβουμε πως το μνημόνιο είναι ένα, τότε και μόνο τότε θα βγούμε από την κρίση.

Μη ξεχνάμε, πως την ημέρα του Πάσχα υπάρχει και το Τουρκικό Δημοψήφισμα της Κυριακής 16ης Απριλίου, και ευχόμαστε οι γείτονες να κρατήσουν στάση σοβαρή, ώστε να χωνέψουμε τον Πασχαλινό οβελία χωρίς ατυχήματα  και απρόβλεπτες καταστάσεις, όμοιες με τη νύχτα που έζησε η Τουρκία κατά το  πραξικόπημα της 16ης Ιουλίου του 2016 ή με το ξημέρωμα της 31ης  Ιανουαρίου του 1996, νύχτα που έμεινε στην ιστορία ως «κρίση των Ιμίων».

Ας είναι διαφορετικός ο ήλιος της 17ης Απριλίου.

Χρόνια πολλά !!! Καλή Ανάσταση !!! Καλό Πάσχα !!!

Πηγή : mignatiou.com

Ο Ανδρέας Τσιλογιάννης είναι δημοσιογράφος & πολιτικός αναλυτής.

Andreas.tsilogiannis@gmail.com

Τwitter: TsiloyannisAnd

Facebook: Andreas Tsiloyannis


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Ηράκλειο

Πωλείται το creteplus.gr για 9,000 Ευρώ.

Ολόκληρη η ιστοσελίδα, και ο κατάλογος επιχειρήσεων. Ιδανικό για σελίδα ειδήσεων αλλά και για οποιαδήποτε επιχείρηση στην Κρήτη.

Ένωση ξενοδοχείων Ηρακλέιου:Αίτημα για μη καταβολή ΦΠΑ…

Αναφορικά σε διαπιστωμένες οφειλές σχετιζόμενες με ανείσπρακτα τιμολόγια

Πυροβολισμοί σε ποιμνιοστάσιο – Συνελήφθησαν δύο αδέρφια

Λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη Χρυσοχοϊδη, νέο περιστατικό στην Κρήτη

Πέθανε νεαρός που βούτηξε στο Αγιοφάραγγο

Γιατρός προσπάθησε να τον σώσει αλλά ήταν αργά

Άντρας έπεσε στο λιμάνι Ηρακλείου

Περαστικοί τον ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του

Έκανε «γερή μπάζα» - «Μπούκαρε» σε 9 σπίτια & η λεία του ξεπέρασε…

Αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αεροβόλο όπλο, συνολικής χρηματικής αξίας άνω τον 42.000 ευρώ

Άνδρας έπεσε στο ενετικό λιμάνι – Νοσηλεύεται στην Εντατική

Είχαν μπερδέψει τα ρούχα του στα κουπιά μιας βάρκας

Αναστάτωση από φωτιά μέρα μεσημέρι στο Ηράκλειο

Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική.

Στο Ηράκλειο το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την παράδοση των…

Θα πραγματοποιούν διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό

Απειλούν με παραιτήσεις γιατροί της Καρδιολογικής

Στα "άκρα" η αντιπαράθεση για τη μεταφορά της Μονάδας Εμφραγμάτων με απόφαση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ

Άστεγος επί μέρες σε πάρκο με παιδική χαρά - Εικόνες ντροπής

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να ενεργήσουν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου.

Αναβρασμός στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

“Πολεμικό” κλίμα και υποβάθμιση κλινικής

Κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά: Αρνητικά τα δείγματα του προσωπικού…

Αρνητικά και τα δείγματα των επαφών του 88χρονου στο Νοσοκομείο Χανίων

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο νεαρή γυναίκα μετά από επίθεση…

Ο δράστης πριν λίγες ημέρες είχε ξανασυλληφθεί

«Εφιάλτης» για λουόμενο το μπάνιο στη θάλασσα – Τον παρέσυραν…

Συναγερμός στο λιμενικό - Στήθηκε επιχείρηση για την παροχή συνδρομής στον κολυμβητή.

«Συναγερμός» και ιχνηλάτηση στο ΠΑΓΝΗ - Είχε νοσηλευθεί…

Αποτελεί το 17ο επιβεβαιωμένο κρούσμα και νοσηλεύεται στα Χανιά

Τροχαίο ατύχημα: Τούμπαρε αυτοκίνητο – Γυναίκα και παιδί…

Στο σημείο άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Επιστολή δικηγόρων Ηρακλείου: Ανησυχία για πράξεις ομάδας…

«Δεν γίναμε μάρτυρες των αναμενόμενων αντιδράσεων από την πολιτεία για μια ευνομούμενη και δημοκρατική»

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση στο Γιόφυρο (δυτικός κλάδος)

Κλειστός την Τετάρτη ο δυτικός κλάδος εξόδου

Κατέληξε η 14χρονη που είχε πέσει από τα Ενετικά Τείχη

Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ για 3 μήνες

Θρήνος στη κηδεία του Γιάννη Κατσούνα που σκοτώθηκε στο…

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το τελευταίο αντίο στον άτυχο 33χρονο Γιάννη

Πυροβολισμοί αναστάτωσαν το Αρκαλοχώρι

Αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο

Γυναίκα δάγκωσε αστυνομικό που κλήθηκε να τη βοηθήσει

Διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο και οι δυο για τις πρώτες βοήθειες

Συνελήφθη με παράνομα πακέτα τσιγάρων

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου

ΑΣΕΠ: 78 θέσεις εργασίας ανακοινώθηκαν για το Ηράκλειο

Η προκήρυξη αφορά την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, που εδρεύει στο Ηράκλειο του Νομού Ηρακλείου,

Στην ΜΕΘ ένα 9χρονο παιδί – Χτυπήθηκε από αυτοκίνητο

Το παιχνίδι οδήγησε σε σοβαρή περιπέτεια

Βενιζέλειο: Πως θα γίνονται τα τακτικά και απογευματινά…

Οδηγίες για τη σταδιακή επαναλειτουργία των υπηρεσιών

Αποχή των Δικηγόρων του Ηρακλείου μέχρι και 30 Απριλίου…

Για τις συνθήκες στο Υποθηκοφυλακείο και στο Ειρηνοδικείο

Καταγγελία: Έκοψαν κλήση σε γυναίκα στο Ηράκλειο ενώ διέθετε…

Τι αναφέρει η καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία

Πίσω από τη μάσκα κρύβονται κουρασμένα πρόσωπα….

Το συγκλονιστικό μήνυμα από τα ΤΕΠ του Βενιζελείου

Μαθήματα… σκοποβολής σε παιδί – Αντί για τον στόχο βρήκε…

Απίστευτο περιστατικό στο Ηράκλειο

Ενετικά Τείχη: Σε ποια σημεία μπαίνει «λουκέτο»

Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία των Τειχών και του Καράβολα

Κορωνοϊός: Οι συγκινητικές στιγμές κατά την έξοδο της 63χρονης…

Τι ανέφερε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου

Πρώτος νεκρός Κρητικός ομογενής στην Αυστραλία, από κορωνοϊό

Πρόκειται για το Χρήστο Τζανουδάκη, "έναν ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο κι ένα αξιοσέβαστο μέλος της κρητικής κοινότητας"

Έπρεπε να είναι σπίτι λόγω καραντίνας αλλά ήταν... άφαντος

Δικογραφία σε βάρος ενός άντρα που ήρθε από την Ιταλία στο Ηράκλειο και διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν σπίτι αν και θα έπρεπε λόγω προληπτικής καραντίνας

Κλείνει η οδός… by pass στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου

Απαγορεύεται η είσοδος των πολιτών

Είστε μόνοι στο σπίτι; Μια ομάδα στο Ηράκλειο, μπορεί να…

Η Κοινότητας Αλληλεγγύης Ηρακλείου βοηθάει όλους όσοι έχουν ανάγκη, λόγω κορωνοϊού

Καταγγελία για… «αυθαίρετα» πρόστιμα στο Ηράκλειο, λόγω…

Τι απαντά, από την πλευρά της, η αστυνομία

Κορωνοϊός: Αγωνιούν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ - Καταγγέλλουν…

«Σε συνθήκες χρόνιας ανεπάρκειας προσωπικού, υποδομών, εξοπλισμού και υλικών στις δημόσιες δομές υγείας καλούμαστε να παρέχουμε με αυτοθυσία τις υπηρεσίες μας στην…

Συνελήφθη με παράνομα τσιγάρα

Κατασχέθηκαν 790 πακέτα τσιγάρων και 139 συσκευασίες καπνού

Βενιζέλειο: Αποσωληνώθηκε η επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου…

Μετά από 10 τουλάχιστον μέρες μάχης με τον κορωνοϊό

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.