Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Η γαστρονομία γιορτάζει στη Θεσσαλονίκη…

Η γαστρονομία γιορτάζει στη Θεσσαλονίκη…

Ελλάδα | 16/03/2017 - 12:39
Η γαστρονομία γιορτάζει στη Θεσσαλονίκη…
Τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει η ανάδυση ενός νέου κινήματος σκέψης και δράσης με σημείο αναφοράς την αυθεντική γεύση. Αρωγός της για περισσότερα από 40 χρόνια, η μεγαλύτερη σχολή Τουρισμού & Εστίασης στην Ελλάδα, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Με το 1ο 2ήμερο Φεστιβάλ Γαστρονομίας θελήσαμε να αφηγηθούμε τον σύγχρονο πολιτισμό των γεύσεων, αναδεικνύοντας τα πιο αντιπροσωπευτικά θέματα του ελληνικού και διεθνούς γαστρονομικού γίγνεσθαι, συμπυκνωμένα σε ένα διήμερο όπου θα παρελάσουν από τις εγκαταστάσεις της σχολής στη Θεσσαλονίκη, κάποια από τα σημαντικότερα ονόματα που «υπηρετούν» τον κλάδο με τεράστια επιτυχία και δεκάδες διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Με τη δική σας ανταπόκριση και συμμετοχή, το «AKMI gastronomy festival», η συλλογή εμπνευσμένων ιστοριών γεύσης, φιλοδοξεί να εξελιχθεί και να εδραιωθεί σε μια ετήσια θεσμική συνάντηση, η οποία θα ενώνει, σπουδαστές, αποφοίτους, επαγγελματίες του κλάδου τις εστίασης αλλά και όλους τους λάτρεις της κουζίνας!

Με εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, παρουσιάσεις, συζητήσεις, state -  of -  the -  art workshops και διαγωνισμούς, θα αποτελέσει “talk of the town” για όλο το επόμενο διάστημα.

Προσοχή! Δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα…

*** Η είσοδος προϋποθέτει την ανάδειξη της πρόσκλησης. Ζητήστε την εδώ. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ - WORKSHOP

Αμειβόμενα Σεμινάρια

• «Η Κουζίνα του Fine Dining» |  Σάββατο και Κυριακή | 15.00

Εισηγητής: Θεοδόσης Καλλιοντζής

Workshop το οποίο στοχεύει στην εκμάθηση τεχνικών και μυστικών της Fine Dining κουζίνας

• «Οι Βασικές Αρχές και Τεχνικές του Sushi» | Σάββατο | 10.00

Εισηγητής: Δημήτρης Τσανανάς Workshop στο οποίο θα παρουσιαστούν οι βασικές αρχές που οδηγούν στη δημιουργία ορθών και επιτυχημένων πιάτων Sushi

• «Ψάρια και Θαλασσινά - Γεύσεις και μυστικά» | Σάββατο | 10.00  Εισηγητής: Ιωάννης Παναγιωτίδης    Workshop στο οποίο θα παρουσιαστούν και θα αναπτυχθούν τεχνικές και πιάτα ψαριών και θαλασσινών  σε συνδυασμό με τοπικά προϊόντα

• «Σεμινάριο Καραμέλας»| Σάββατο και Κυριακή | 10.00  Εισηγητής: Ιωάννης Χατζηπαύλου  Workshop με θέμα την καραμέλα το οποίο εστιάζει και στις τρεις μεθόδους επεξεργασίας της καραμέλας (φυσητή, τραβηχτή και χυτή)

• «Μοντέρνες Tεχνικές  σε Menu Degustation»| Σάββατο και Κυριακή | 15.00   Εισηγητής: Στέφανος Σταμίδης                                                                                                       Workshop πάνω σε μοντέρνες τεχνικές (sous vide / rotaval / thermomix / υγρό άζωτο) για τη δημιουργία ενός Menu Degustation

Δωρεάν Σεμινάρια

• «Γεύσεις της Μεσογειακής Κουζίνας» |  Σάββατο | 09.30

Εισηγητές: Άγγελος Αγγελούδης - Βασίλης Θεοδωρίδης

Δημιουργίες της μεσογειακής κουζίνας από την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ελλάδα

• «Prime κοπές κρέατος - Από το Τουρνεντό στο Rib Eye» | Σάββατο | 11.30

Εισηγητές: Ηρακλής Ασπρίδης - Αθανάσιος Γκόσης   Οι prime κοπές στην κουζίνα για τη δημιουργία απαιτητικών συνταγών 

• «Γαστρονομικές Διαδρομές της Κεντρικής Μακεδονίας» | Σάββατο | 15.00  Εισηγητές: Εμμανουήλ Ιωαννίδης - Ευριπίδης Τζινόπουλος                                                       Συνταγές και Γεύσεις από την Παράδοση της Κεντρικής Μακεδονίας

• «Ελληνική Δημιουργική Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική»| Σάββατο | 17.00    Εισηγητές: Παναγιώτης Νικολαΐδης - Αντώνης Θεοδωράκης                                                         Νέες τάσεις και δημιουργίες στο χώρο της Ελληνικής Γαστρονομίας 

• «Snacks & Branches»| Κυριακή | 09.30   Εισηγητής: Θανάσης Χατζής - Στέλιος Ιωαννίδης    Μοντέρνες πρωινές αλμυρές και γλυκές παρασκευές

• «Μοντέρνο Γαλλικό Menu Εστιατορίου» |Κυριακή | 12.00

Εισηγητές: Κυριάκος Πηλιγκός - Ηλίας Γκογκάκος  Δημιουργία μοντέρνων Γαλλικών Συνταγών με μία μοντέρνα ματιά                                   

• «Ο Χρυσός της Θάλασσας στο πιάτο μας - Ψάρια και Θαλασσινά» | Κυριακή | 14.30                                   

  Εισηγητές: Δημήτρης Σταφυλίδης - Ευριπίδης Τζινόπουλος                                                  

Συνταγές εμπνευσμένες από το Αιγαίο

• «Η Παραδοσιακή Ελληνική Κουζίνα στο σήμερα»| Κυριακή | 17.00                                                                                            

Εισηγητές: Γιάννης Μπαχάρης - Χαρούλα Κεραμέα                                                                         

Μία σειρά από παραδοσιακές Ελληνικές συνταγές οι οποίες θα εκτελεστούν με μοναδικά πρωτότυπο τρόπο

+ Bonus events

 Πάνελ ομιλητών με θέμα: Τουρισμός και Γαστρονομία στο σήμερα|Σάββατο|13.30

 Τελετή λήξης και βράβευση του κ. Ζήση Κεραμέα| Κυριακή |19.00

+ Διαγωνισμοί με πλούσια δώρα

Ευχαριστούμε τους:

Μέγας Χορηγός: Αναδομώ

Χορηγός: KENWOOD

Υποστηρικτές: Fresh Product Supplier, Μαυρουδής Α.Ε, Μιχάλης Κρέατα - Κοτόπουλα

Δηλώσεις συμμετοχής:

Info:

ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Τσιμισκή 14, Θεσσαλονίκη

Πληροφορίες: 2310 260 200


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Ελλάδα

Πρόστιμο 250.000 ευρώ σε ινστιτούτο αισθητικής

Ανακοίνωση από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Κορωνοϊός: 246 «έσπασαν» την καραντίνα – Ανησυχία για χαλάρωση…

Το τελευταίο περιστατικό και τα μεγάλα πρόστιμα

Τα τρία στάδια του lockdown το καλοκαίρι

Έτσι θα γίνουν τα έκτακτα lockdown, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο

9 νέα κρούσματα - 183 νεκροί συνολικά

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.058

Κορωνοϊός: Το καλό και το κακό σενάριο για την Ελλάδα

Γιατί οι ειδικοί φοβούνται μία νέα έκρηξη

Στους 183 οι νεκροί από τον κορωνοϊό - Πέθανε 83χρονη

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων

Επίθεση με βιτριόλι: Τι λέει η οδηγός ταξί - Η περούκα, η…

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση με το βιτριόλι

Ανοίγουν νωρίτερα τα γυμναστήρια -Σήμερα οι ανακοινώσεις

Πότε αναμένεται η επαναλειτουργία τους

Επίθεση με βιτριόλι: «Καθαρά» βίντεο και φωτογραφικά καρέ…

Τα επεξεργασμένα καρέ από τις κάμερες ασφαλείας

ΕΟΦ: Απαγόρευσε αντισηπτικό διάλυμα

Αποσύρονται από την αγορά τα προϊόντα

Ηλεία: Εγκεφαλικά νεκρή 27χρονη λίγο μετά τον τοκετό

Η Δώρα εργαζόταν μέχρι και τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της χωρίς να παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Κανένας θάνατος - 7 νέα κρούσματα στη χώρα

Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο - 2.915 συνολικά

Νομοσχέδιο – Παιδεία: Αλλαγές από το νηπιαγωγείο μέχρι…

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας - Όλες οι αλλαγές

Ρόδος: Ποιος ήταν ο νεκρός που έθαψαν… κατά λάθος - Σοκαρισμένη…

Εισαγγελική έρευνα για το… μακάβριο λάθος

Συντριβή ελικοπτέρου στο Ιόνιο: Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια…

Μια 23χρονη στρατιωτικός ήταν το πρώτο θύμα η οποία, όπως είχε γράψει το neakriti, πριν το τραγικό συμβάν έπαιζε γκάιντα στη Σούδα.

Κορωνοϊός: 174 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κατέληξε 78χρονος στο "Αττικόν"

Kάτω από το 1% του πληθυσμού ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων

Οι εξελίξεις για τον Κορωνοϊό στη χώρα μας

Κεραμέως για σχολεία: Τι θα γίνει με το ολοήμερο - Ποια η…

"Το άνοιγμα των σχολείων δεν θα γίνει πριν την 1η Σεπτεμβρίου".

172 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Πέθανε 82χρονη

Η γυναίκα νοσηλευόταν στον «Ευαγγελισμό»

Εκ περιτροπής εργασία: Από 1η Ιουνίου οι μειώσεις μισθών…

Σε νέο καθεστώς, χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι από τον Ιούνιο - Αναλυτικά παραδείγματα

Γυμναστήρια, κινηματογράφοι: Ν' ανοίξουν νωρίτερα, μελετά…

Νωρίτερα να ξεκινήσει η τέλεση γάμων και λοιπές δεξιώσεις - Πιθανή ημερομηνία

Σύψας: Τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή να ανοίξουν τα…

Δεν μας τρομάζουν τα εισαγόμενα κρούσματα

Κορωνοϊός: Στους 170 οι νεκροί

Κατέληξε 91χρονη

Πρόστιμα μέχρι και 100.000 € στα σούπερ μάρκετ που δε δηλώνουν…

Η πλατφόρμα e-Καταναλωτής αναγράφει τις τιμές των προϊόντων σε όλα τα σούπερ μάρκετ

Κορωνοϊός: Στους 169 οι νεκροί στην χώρα μας

«Κατέληξε» ένας 79χρονος στο ΑΧΕΠΑ

Τσιόδρας: Βέβαιο ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Οι κλειστοί χώροι στους οποίους έχει παρατηρηθεί μεγαλύτερη μετάδοση του ιού

Θετικοί στον κορωνοϊό 2 διασώστες του ΕΚΑΒ – Σε καραντίνα…

Σήμερα το πρωί βγήκαν τα αποτελέσματα

«Restart Tourism»: Πότε «ανοίγει» ο τουρισμός – Από αυτές τις…

Πρόκειται για 19 χώρες που παρουσιάζουν καλά επιδημιολογικά στοιχεία, μέχρι στιγμής

Με κορωνοϊό οκτώ μηνών βρέφος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παίδων»

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων νοσηλεύεται οκτώ μηνών βρέφος με κορωνοϊό

167 νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Κατέληξε 89χρονος στο…

Ο άνδρας είχε πολλαπλά υποκείμενα νοσήματα

Ανοίγει η εστίαση: χρήσιμα Tips για τους επαγγελματίες

Συμβουλές για την εφαρμογή των μέτρων και παγίδες που πρέπει να αποφύγουν

Μετακινήσεις εκτός νομού: Έτσι θα ταξιδεύουμε με αεροπλάνα,…

Ενημέρωση για τις μετακινήσεις εκτός νομού

Τραγωδία με 4 νεκρούς στο Λουτράκι - Συγκλονίζουν τα βίντεο…

Οι 4 άντρες βρέθηκαν σε βάθος 20 μέτρων και οι πρώτες αναφορές σχετικά για τον θάνατό τους κάνουν λόγο για ασφυξία - Η επιχείρηση της ΕΜΑΚ έγινε υπό τον φόβο έκρηξης στο…

Ανοίγουν αύριο Κυριακή οι εκκλησίες - Τι πρέπει να γνωρίζουν…

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος καλεί στην τήρηση όλων των μέτρων για τον κορωνοϊό, ενώ αύριο ανοίγουν οι εκκλησίες στη χώρα

Έτσι θα ταξιδεύουμε με τα πλοία - Όλα τα νέα μέτρα

Ποιες πτήσεις «ανοίγουν» και ποιες παραμένουν σε αναστολή

Μητσοτάκης: Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με διπλή κρίση - Παράδειγμα…

Η παρέμβασή του στην παγκόσμια σύνοδο της Boston Consulting Group

Σ.Τσιόδρας: Ο ιός μπορεί να μη φύγει ποτέ από τη ζωή μας

Μπορεί ο κορωνοϊός να γίνει ενδημικός ιός;

Πρόστιμα έως 20.000 ευρώ για τους παραβάτες σε οργανωμένες…

Τσουχτερά πρόστιμα στους απείθαρχους επιχειρηματίες

Κορωνοϊός: Πότε ο κλιματισμός μπορεί να είναι επικίνδυνος…

Τι ανέφεραι Ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και υγιεινής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στην εκπομπή "ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ" της ΚΡΗΤΗ TV

Πότε ανοίγουν καφετέριες, εστιατόρια, γυμναστήρια και…

Οριστικές ημερομηνίες: Όλα όσα δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης

16 νέα κρούσματα στη χώρα μας -Τρεις νέοι θάνατοι

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.760 - Στους 155 οι νεκροί

Αυτό είναι το νέο ωράριο στα σούπερ μάρκετ

Παραμένουν τα υφιστάμενα μέτρα κατά του κορωνοϊού

"Αποφεύγετε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς" οι 7 κανόνες του…

Πως θα μείνουμε προστατευμένοι από τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Στους 152 οι νεκροί στην χώρα μας

Ένας 80χρονος έχασε την μάχη

Παπαθανάσης: Από 1η Ιουνίου ανοίγει η εστίαση με τα νέα…

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «εντός του Ιουνίου θα λειτουργήσουν και οι εσωτερικοί χώροι των επιχειρήσεων»

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.