Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Η Ευρώπη κινδυνεύει να… ξεμείνει από μπύρα το καλοκαίρι!

Η Ευρώπη κινδυνεύει να… ξεμείνει από μπύρα το καλοκαίρι!

Διάφορα | 29/06/2018 - 23:29
Η Ευρώπη κινδυνεύει να… ξεμείνει από μπύρα το καλοκαίρι!
Προβλήματα δημιουργούνται στον εφοδιασμό τόσο της Heineken όσο και της Coca-Cola, με πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες τροφίμων και ποτών να αντιμετωπίζουν έλλειψη CO2

Φόβους για προβλήματα στην τροφοδοσία των ανθρακούχων ποτών στην Ευρώπη έχει δημιουργήσει μία μαζική έλλειψη διοξειδίου του άνθρακα που χρησιμοποιείται στα τρόφιμα (food-grade carbon dioxide-CO2), σύμφωνα με το δίκτυο CNBC.

Η έλλειψη του CO2 στην Ευρώπη σημειώνεται την ώρα που επικρατεί ενθουσιασμός για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, ενώ παράλληλα λόγω καλοκαιριού είναι υψηλή η κατανάλωση ανθρακούχων ποτών, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

 
Η κρίση αυτή οδήγησε πολλούς μεγάλους παραγωγούς στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών να προειδοποιήσουν τους καταναλωτές για σοβαρές ελλείψεις τις επόμενες εβδομάδες.

Η εφημερίδα Gas World – η πρώτη που ανέφερε την έλλειψη CO2 σε όλη την Ευρώπη νωρίτερα αυτό τον μήνα – την χαρακτήρισε ως «τη χειρότερη κατάσταση σε ό,τι αφορά την τροφοδοσία που έχει πλήξει τις δραστηριότητες διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες».

Πού οφείλεται το πρόβλημα  

Οι μονάδες αμμωνίας παραδοσιακά αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες πηγές CO2 για τρόφιμα στην Ευρώπη. Ωστόσο, τουλάχιστον πέντε παραγωγοί στη Βόρεια Ευρώπη προχώρησαν σε προγραμματισμένη αναστολή της λειτουργίας τους στις αρχές του καλοκαιριού για λόγους συντήρησης. Εντωμεταξύ, αρκετά άλλα ευρωπαϊκά εργοστάσια παραγωγής βιο-αιθανόλης, τα οποία παρέχουν εναλλακτικές πηγές CO2, επίσης διέκοψαν τη λειτουργία τους για λόγους συντήρησης.

Το Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται να έχει πληγεί περισσότερο, με μόνο ένα εργοστάσιο CO2 να λειτουργεί αυτή τη στιγμή.   Το καθαρό, άοσμο αέριο χρησιμοποιείται για την παρασκευή ανθρακούχων προϊόντων όπως η σόδα και η μπύρα. Χρησιμοποιείται επίσης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εμφιάλωσης και αποθήκευσης.

«Χτύπημα» στους μεγάλους ζυθοπαραγωγούς  

Την Τρίτη, η εταιρία χονδρικής πώλησης τροφίμων Booker, που ανήκει στην Tesco, άρχισε να εφαρμόζει περιορισμούς στις ποσότητες μπύρας και μηλίτη που διαθέτει στους πελάτες της.

Η εταιρία, που έχει στο πελατολόγιο της μπαρ, εστιατόρια και εμπόρους, περιορίζει τους πελάτες της σε 10 κιβώτια μπύρας και 5 μηλίτη ή αναψυκτικών.

Σε ανακοίνωσή της, η Booker ανέφερε ότι αναγκάστηκε να περιορίσει τις ποσότητες μπύρας και μηλίτη που διαθέτει προς πώληση λόγω της «διεθνούς έλλειψης» διοξειδίου του άνθρακα για τρόφιμα.

Προβλήματα δημιουργούνται επίσης στον εφοδιασμό τόσο της Heineken όσο και της Coca-Cola, με πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες τροφίμων και ποτών να αντιμετωπίζουν έλλειψη CO2.

Την περασμένη εβδομάδα, εκπρόσωπος της Heineken, της μεγαλύτερης ζυθοποιΐας στη βρετανική αγορά, δήλωσε στο CNBC μέσω email: «Όπως πολλές άλλες επιχειρήσεις στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, επηρεαζόμαστε από αυτή την έλλειψη… Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να επιλύσουμε το θέμα αυτό το συντομότερο δυνατόν στην τροφοδοσία μας στην Ευρώπη και συνεργαζόμαστε με τους πελάτες μας για να ελαχιστοποιήσουμε τα προβλήματα στις επιχειρήσεις τους».

Η Heineken προειδοποίησε επίσης τις παμπ να αναμένουν «σημαντικές ελλείψεις» σε κάποιες από τις μπύρες της. Η μεγαλύτερη αλυσίδα παμπ στη Βρετανία, η Wetherspoons, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα αναγκαστεί να αφαιρέσει κάποιες μπύρες και αναψυκτικά από το μενού της.

flashnews.gr

Δείτε σχετικές κατηγορίες επιχειρήσεων του Ηρακλείου μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.

Αλκοολούχα Ποτά Ηράκλειο Κρήτης
Όλες οι εταιρίες που εμπορεύονται Αλκοολούχα Ποτά στο Ηράκλειο μέσα απο τον κατάλογο του creteplus.gr

Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διάφορα

Σούπερ δροσερό γλυκάκι ψυγείου!

Μια υπέροχη συνταγή με ένα σούπερ δροσερό γλυκάκι!

Ο Σήφης συμβουλεύει: «Κοπέλια τα πράγματα είναι σοβαρά…

Ένα χιουμοριστικό βίντεο με πρωταγωνιστή τον Σήφη που μιμείται τον Σπύρο Παπαδόπουλο στο γνωστό σποτάκι κατά του κορωνοϊού.

Η viral Κύπρια πεθερά ξαναχτυπά!

Η Κύπρια πεθερά που έχει σπάσει τα κοντέρ του you tube και έχει γίνει viral σε όλα τα social media, επέστρεψε με νέα επεισόδια!

Άνδρας οδηγεί με τα... πόδια – Θα τεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης

Διέγραψε το βίντεο που είχε ανεβάσει στο προφίλ του στο Facebook

Γρανίτα σοκολάτα για… μεγάλα παιδιά

Μια νηστίσιμη γρανίτα που μπορούν να απολαύσουν - κυρίως - οι μεγάλοι!

Όλα αυτά που τρώγαμε με μανία μικροί και δεν υπάρχουν πια…

Ήσουν πιτσιρίκι. Έτρεχες στο περίπτερο και ξόδευες όλο σου το χαρτζιλίκι σ’ αυτά.

Κακά τα... μαντάτα: Ο καφές κινδυνεύει με εξαφάνιση;

Νέα έρευνα δείχνει πως 3 στα 5 άγρια είδη καφέ κινδυνεύουν να εξαφανιστούν

NASA: Η πρώτη... σέλφι του Insight από τον πλανήτη Άρη

Στο Twitter δημοσιεύτηκε η φωτογραφία του - Πώς έγινε η λήψη;

Η Ευρώπη κινδυνεύει να… ξεμείνει από μπύρα το καλοκαίρι!

Προβλήματα δημιουργούνται στον εφοδιασμό τόσο της Heineken όσο και της Coca-Cola, με πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες τροφίμων και ποτών να αντιμετωπίζουν έλλειψη CO2

Γιγάντιος αστεροειδής θα περάσει από τη Γη

Θα είναι ορατός με γυμνό μάτι

Συστατικά των καλλυντικών που πρέπει να αποφεύγονται

Απαραίτητος ο εξονυχιστικός έλεγχος

Πέντε προϊόντα που δεν πρόκειται να ξαναφάς μόλις καταλάβεις…

Το φαγητό μας είναι γεμάτο με ένα σωρό άγνωστα και πιθανώς επικίνδυνα χημικά.

Ξέρετε γιατί οι κάδοι απορριμμάτων έχουν ρόδες;

Η απάντηση στο ερώτημα είναι απλή.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.